Πανόραµα Κροατίας - Λίµνες Πλίτβιτσε

Οδικώς, 7 ημέρες

Κροατία-Μπαρ-Μπούντβα-Κότορ--Σπλίτ-Τρογκίρ-Ζάνταρ-Κόπερ-Τεργέστη-Λιουμπλιάνα-Ζάγκρεμπ-Λίμνες Πλίτβιτσε-Χέρτσεγκ Νόβι

ΑΠΟ 369 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις, Βελιγράδι. Περνώντας τα σύνορα της Κροατίας, φθάνουμε το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα-γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ - ΚΟΠΕΡ (ΠΕΡΙΟΧΗ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Λιουμπλιάνα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική. Θα δούμε το παλιό Δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό που δεσπόζουν την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε τον μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για την Τεργέστη και η περιήγησή μας αρχίζει με την Aρχόντισα της Αδριατικής, αλλά και το πρώτο μεγάλο λιμάνι της Ιταλίας, ένα ολοζώντανο μνημείο νεότερης ιστορίας. Θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Τεργέστης, Άγιο Νικόλαο, το ονομαζόμενο Canal Grande, τον ναό του Αγίου Αντωνίου, τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Τριάδος. Στη συνέχεια μετάβαση στην περιοχή του Κόπερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΚΟΠΕΡ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ - ΖΑΝΤΑΡ (ΠΕΡΙΟΧΗ)
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τις λίμνες Πλίτβιτσε που αποτελούν θαύμα της φύσης και τόπο απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους εντυπωσιακούς, μικρούς και μεγάλους υδάτινους καταρράκτες που δημιουργούν πολλές πεντακάθαρες γαλαζοπράσινες λίμνες. Χρόνος ελεύθερος για να απαθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την παραλιακή πόλη της Κροατίας, Ζαντάρ. Πρόκειται για μια τουριστική πόλη με αξιοθέατα όπως ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στην πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο της Ζαντάρ που ιδρύθηκε το 1396 σαν μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
4η ημέρα ΖΑΝΤΑΡ - ΤΡΟΓΚΙΡ - ΣΠΛΙΤ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί), που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ενώνεται με την ξηρά με μία ωραία γέφυρα. Διαθέτει πλούσια ιστορία και θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Σπλιτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα, για καφέ ή γεύμα. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή. 
5η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρόγευμα και ξεκινάμε για την περιήγηση στην πόλη. Το Ντουμπρόβνικ φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΝΤΒΑ
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο  αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Χρόνος ελεύθερος. Έπειτα αναχώρηση για την Μπούντβα. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με την μαρίνα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιας Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο  αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
7η ημέρα ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΧΕΡΤΣΕΓΚ ΝΟΒΙ - ΜΠΑΡ - ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για το Χέρτσεγκ Νόβι, παραθαλάσσια πόλη του Μαυροβουνίου που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Όργιεν. Θα περιηγηθούμε στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο και στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπαρ. Το Μπαρ είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο νότιο Μαυροβούνιο, καθώς και σημαντικό λιμάνι της χώρας. Στη συνέχεια, και μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.