Πανόραµα Ελβετίας - Αλσατία - Μέλανας ∆ρυµός

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Γαλλία-Ιντερλανκεν--Λωζάνη-Βέρνη-Στρασβούργο--Ζυρίχη-Ελβετία-Λουκέρνη

ΑΠΟ 595 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΥΡΙΧΗ - ΚΟΛΜΑΡ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ζυρίχη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Κολμάρ την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών. Μουσεία, καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, σιντριβάνια και αγάλματα κοσμούν την πόλη και την κάνουν μοναδική. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με το περίφημο Μουσείο Ούντερλιντεν, την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου και το Μοναστήρι των Δομινικανών, την Οικία Πφίστερ (1537), δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, αλλά και στη Μικρή Βενετία, τμήμα της παλιάς πόλης με κανάλια στον ποταμό Λάουχ. Στη συνέχεια άμεση αναχώρηση για το Στρασβούργο, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας και μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο Στρασβούργο εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
2η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Μετάβαση στο ιστορικό κέντρο, τη «Μικρή Γαλλία», με τα κανάλια, τις γέφυρες στον ποταμό Ιλ, που διαρρέει την πόλη, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια. Επίσκεψη στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Νοτρ Νταμ με το αστρονομικό ρολόι και στην Πλατεία Δημοκρατίας. 
3η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΒΕΡΝΗ - ΛΩΖΑΝΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άαρ. Στην περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε μεταξύ άλλων τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό (15ος-19ος αι.), τον Πύργο του Ρολογιού με το αστρονομικό ρολόι, το σπίτι που έζησε ο Αϊνστάιν, το Δημαρχείο και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Αναχώρηση για τη Λωζάνη, έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην περιήγηση στην παλιά πόλη θα δούμε το πάρκο Μον Ρεπό, την Πλατεία Ντε λα Ριπόν με το μέγαρο Ρουμίν, τον Καθεδρικό Ναό της Νοτρ Νταμ, τη συνοικία Ουσύ πάνω στη λίμνη της Γενεύης (Λεμάν), το Ολυμπιακό Μουσείο και το ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο Μπο Ριβάζ. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. 
4η ημέρα ΛΩΖΑΝΗ - ΓΕΝΕΥΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την «Πρωτεύουσα της Ειρήνης» την κομψή και κοσμοπολίτικη Γενεύη, την πόλη-έδρα πολλών και μεγάλων διεθνών οργανισμών, στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα δούμε είναι το Μέγαρο των Εθνών, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, το περίφημο σιντριβάνι Τζετ ντ’ Ο, το λουλουδένιο ρολόι, το σπίτι όπου έζησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου και Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης. Τα γραφικά δρομάκια της πόλης και τα πέτρινα κτήρια σε συνδυασμό με τη μοντέρνα πόλη των τραπεζών και των μεγάλων ασφαλιστικών οίκων θα σας εντυπωσιάσουν. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λωζάνη
5η ημέρα ΛΩΖΑΝΗ - ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάκεν στην καρδιά των Ελβετικών Άλπεων. Στην περιήγησή μας θα περπατήσουμε στη λεωφόρο Χόχεβεκ, την οδική ραχοκοκαλιά της πόλης, με πλήθος ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφέ, μπαρ και καταστημάτων με ελβετικά σουβενίρ (ρολόγια, σουγιάδες και σοκολάτες). Στη συνέχεια της σημερινής μας διαδρομής η κουκλίστικη Λουκέρνη, μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελβετίας με την παλιά, ξύλινη, σκεπαστή γέφυρα Κάπελμπρυκε (14ος αι.). Περιπλανηθείτε στα μικρά, γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια με τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών, και απολαύστε καφέ ή ζεστό κρασί σε κάποια από τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Ζυρίχη.  
6η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ - ΣΑΝ ΜΟΡΙΤΖ - ΝΤΑΒΟΣ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ
Πρόγευμα & ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.822 μ. με γραφικά σαλέ, πεντάστερα ξενοδοχεία για χειμερινές διακοπές υψηλών προδιαγραφών και καταστήματα των διασημότερων οίκων ένδυσης, υπόδησης, κοσμημάτων και ωρολογοποιίας. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Κουρ, όπου θα πάρουμε το Αλπικό Τρένο Εxpress με κατεύθυνση το ονομαστό τουριστικό θέρετρο. Η διαδρομή, δυόμισι ώρες περίπου, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε το αλπικό τοπίο. Σύντομη επίσκεψη στο Νταβός, την ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη, που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κι ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη. 
7η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ
Πρόγευμα, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πανοραμική περιήγηση στη Ζυρίχη. Διασχίζοντας τη Λεωφόρο Μπάνχοφστρασε, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας και τα μοντέρνα καταστήματα, θα φτάσουμε ως τον ρωμανικού ρυθμού Μεγάλο Καθεδρικό (Γκρόσμινστερ), που δεσπόζει στις όχθες του ποταμού Λίματ, τη γοτθική εκκλησία Φραουμίνστερ με τα περίφημα βιτρό του Μαρκ Σαγκάλ, το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο Κέντρο Λε Κουρμπυζιέ στο οποίο εκθέτονται έργα του διάσημου Ελβετού αρχιτέκτονα, γλύπτη, ζωγράφου κ.λπ. Συνεχίζουμε για την πόλη Σαφχάουζεν στα σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας, για να δούμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του Ρήνου, ένα τρομερό φυσικό φαινόμενο, μέσα στο καταπράσινο αλπικό τοπίο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη. 
8η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης για την πτήση επιστροφής μας. 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Θεσσαλονίκη – Ζυρίχη – Θεσσαλονίκη με την Swissair.
  • 8kg χειραποσκευή & βαλίτσα 23kg. 
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Εισιτήριο Αλπικού Τρένου (60€) το άτομο
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (το άτομο τη νύχτα 2 € στο Στρασβούργο & 2,5 € στη Ζυρίχη)
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.