Πανόραμα Βουλγαρίας & Ελληνιστικές πολιτείες οδικώς από Θεσσαλονίκη, 5 ημέρες - 28η Οκτωβρίου (Α)

Οδικώς, 5 ημέρες

Βουλγαρία-Σωζόπολη-Βάρνα-Μονή Αλατζά-Ηλιόλουστη Ακτή-Αγχίαλος-Μεσημβρία

ΑΠΟ 235 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΟΦΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για τη Σόφια. Άφιξη νωρίς το μεσημέρι και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας, με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός απελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νιέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθός του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10.000 άτομα! Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό πολιτιστικό ίδρυμα της Όπερας στην οδό Dondukov, ένα κτίριο υπέροχης αρχιτεκτονικής σχεδιασμένο το 1921. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία, να έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, συνοδεία του αρχηγού μας.
2η ημέρα ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ
Πρωινό και αμέσως θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση στην πόλη με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική από την Εποχή της Βουλγαρικής Αναγέννησης. Αλλωστε ορισμένα από τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε μουσεία. Στην παλιά πόλη θα δούμε το εθνογραφικό μουσείο, το μουσείο της αναγέννησης, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου, το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό Στάδιο, το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ και μη ξεχάσουμε τις διάσημες κρέμες από Τριαντάφυλλο στο τοπικό πρατήριο του εργοστασίου. Στη συνέχεια αναχώρηση για για το Μπουργκάς (Πύργος), Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας την Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση για την χερσόνησο της Μεσημβρίας – Νεσέμπαρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.
3η ημέρα ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΣΩΖΟΠΟΛΗ
Πρωινό και ακολουθεί η ξενάγηση στην πόλη της Μεσημβρίας που έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το κέντρο της πόλης διατηρεί το βυζαντινό της χρώμα με τις πολλές εκκλησίες περασμένων αιώνων. Εκεί θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον ναό της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Ιωάννη του Παντοκράτορα, τα μεσαιωνικά τείχη της Αρχαίας Μεσημβρίας , το αρχαιολογικό μουσείο και θα περιηγηθούμε στα όμορφα στενά με τα παραδοσιακά σπίτια με τις ψηλές εξώπορτες. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Αγχίαλο (Πομόριε), όπου θα επισκεφτούμε το κάποτε ελληνικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, θα μάθουμε την ιστορία του, θα προσκυνήσουμε και μετά μπορούμε να κατεβούμε μέχρι την παραλία της Αγχιάλου και να γνωρίσουμε την πόλη στον ελεύθερο χρόνο. Συνεχίζοντας στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας, φτάνουμε στην πιο παλιά αποικία των Ελλήνων στην περιοχή, τη Σωζόπολη (αρχαία Απολλωνία). Εδώ θα δούμε τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που βρέθηκαν πρόσφατα και φυλάσσονται στην αναστηλωμένη εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ και γεύμα . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ,Δείπνο και ελεύθερος χρόνος στη όμορφη πόλη της Μεσήμβριας.
4η ημέρα ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΒΑΡΝΑ - ΑΛΑΤΖΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη πόλη της Βάρνας, τη μεγαλύτερη της Μαύρης Θάλασσας. Θα διασχίσουμε το κέντρο της Βάρνας και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας για περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα, θαυμάζοντας τις λεγόμενες χρυσές ακτές μέχρι να φτάσουμε στο μοναστήρι Αγίας Τριάδας, γνωστό ως Αλατζά. Πρόκειται για μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξευμένο ολόκληρο μέσα στους βράχους. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στη Βάρνα, όπου θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, κτισμένος το 1866 και μετά θα έχουμε χρόνο στον όμορφο πεζόδρομο με την όπερα και τα πολλά καταστήματα για ψώνια και γεύμα. Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια πάρκα της Ευρώπης έκτασης τετρακοσίων στρεμμάτων. Εκεί υπάρχουν μουσεία, όπως το Ναυτικό με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα, καφετέριες και ενυδρείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Τελευταία μέρα σήμερα, μετά από ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Θα αξιοποιήσουμε όμως και την σημερινή ημέρα με επίσκεψη στην υπέροχη Αλεξανδρούπολη που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Θα κάνουμε στάση για ξεκούραση, φαγητό και βόλτα στην παραλία. Συνεχίζοντας για την επιστροφή μας, ύστερα από τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε στην πόλη μας.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ 

Βόλος My Market 01.45 02.00
Κοζάνη Δημαρχείο 02.45 03.00
Λάρισα Κεντρική Πλατεία 02.45 03.00
Βέροια Ζαχαροπλαστείο Special 03.45 04.00
Κατερίνη ΚΤΕΛ Κατερίνης 03.45 04.00
Θεσσαλονίκη Μητροπόλεως - Βενιζέλου 05.45 06.15
Σέρρες Λευκώνας - κατάστημα Kea Energy 07.15 07.30

Για τις αναχωρήσεις από Βόλο, Λάρισα, Κοζάνη υπάρχει επιβάρυνση 10€ ανά άτομο / διαδρομή.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο Grand Hotel Plovdiv
  • Τρία (3) δείπνα στο ξενοδοχείο Premium Inn Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
  • Aσφάλεια αστικής ευθύνης

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα.
  • Σύνολο φόρων + δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 15€ ανά άτομο.