Πανόραμα Βιετνάμ & Δέλτα Μεκόνγκ

Αεροπορικώς, 10 ημέρες

Ασία--Ανόι-Χόι Άν-Χό Τσί Μίν-Δέλτα του Μεκόνγκ

ΑΠΟ 1085 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΝΟΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ανόι, πρωτεύουσα του Βιετνάμ.
2η ημέρα ΑΝΟΙ
Άφιξη στο αεροδρόμιο και αφού τελειώσουμε με τις διαδικασίες της βίζας θα συναντήσουμε τον αντιπρόσωπό μας για να μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση. Το Ανόι είναι μία πόλη που απλώνεται ανάμεσα σε λίμνες και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Βόρειου Βιετνάμ.
3η ημέρα ΑΝΟΙ
Πρωινό και ξενάγηση στο Ανόι. Στο κέντρο κυριαρχούν τα Γαλλικά αποικιακά κτίρια, με τη χαρακτηριστική τους κομψότητα. Το σπίτι του Χο Τσι Μινχ και το μαυσωλείο του, ηγέτη του νέου Βιετνάμ (κλειστό Δευτέρα & Παρασκευή), είναι ένα ακόμα αξιοθέατο που θα μας προσφέρει βαθιά κατανόηση για το σεβασμό του λαού προς τον ηγέτη του. Άλλα σημεία που θα διεκδικήσουν την προσοχή μας είναι ο Ναός της Λογοτεχνίας, η Μονόστηλη Παγόδα, το Εθνολογικό Μουσείο και η περίφημη παγόδα Tran Quoc. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο για διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΑΝΟΙ - ΧΑ ΛΟΝΓΚ
Πρωινό και ξενάγηση στο Ανόι. Στο κέντρο κυριαρχούν τα Γαλλικά αποικιακά κτίρια, με τη χαρακτηριστική τους κομψότητα. Το σπίτι του Χο Τσι Μινχ και το μαυσωλείο του, ηγέτη του νέου Βιετνάμ (κλειστό Δευτέρα & Παρασκευή), είναι ένα ακόμα αξιοθέατο που θα μας προσφέρει βαθιά κατανόηση για το σεβασμό του λαού προς τον ηγέτη του. Άλλα σημεία που θα διεκδικήσουν την προσοχή μας είναι ο Ναός της Λογοτεχνίας, η Μονόστηλη Παγόδα, το Εθνολογικό Μουσείο και η περίφημη παγόδα Tran Quoc. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο για διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΧΑ ΛΟΝΓΚ - ΝΤΑ ΝΑΝΓΚ - ΧΟΙ ΑΝ
Πρωινό και συνεχίζουμε την κρουαζιέρα μας στην ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς περιοχή. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ανόι για την εσωτερική μας πτήση προς το Ντα Νανγκ, την παραλιακή πόλη και πρώην αποικιακό λιμάνι των Γάλλων, απ’ όπου θα συνεχίσουμε για το το Χόι Αν, προκειμένου να τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο και να διανυκτερεύσουμε. Χρόνος για περίπατο και γνωριμία με τα στενά δρομάκια στα οποία θα θαυμάσετε πολλές διαφορετικές  αρχιτεκτονικές κάποιες εκ των οποίων δεν θα τις βρείτε πουθενά στον κόσμο.
6η ημέρα ΧΟΙ ΑΝ - ΜΑΙ ΣΟΝ - ΧΟΙ ΑΝ
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Μάι Σον για να δούμε από κοντά τους χαρακτηριστικούς ναούς της πνευματικής πρωτεύουσας του βασιλείου των Τσαμ, που κυριάρχησε στην Νοτιοανατολική Ασία για 1000 χρόνια με πολύ πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Οι ναοί και τα ιερά είναι στην ουσία τετραγωνισμένοι πύργοι με κόκκινα τούβλα. Διάλειμμα για ξεκούραση και γεύμα σε εστιατόριο. Επιστρέφουμε στην Χόι Αν και συνεχίζουμε με ξενάγηση στην παλιά πόλη, τα περισσότερα σημεία της οποίας έχουν παραμείνει αναλλοίωτα θυμίζοντας περιόδους ακμής. Θα γνωρίσουμε τις συνοικίες των εμπόρων, τη σκεπαστή Ιαπωνική γέφυρα ηλικίας 400 ετών, την πολύχρωμη τοπική αγορά στο ποτάμι, την Κινέζικη παγόδα Πουκ Κιέν και το 200 χρόνων σπίτι Ταν Κι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.
7η ημέρα ΧΟΙ ΑΝ - ΝΤΑ ΝΑΝΓΚ - ΧΟΥΕ - ΣΑΙΓΚΟΝ (ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ)
Πρωινό και μετάβαση στην ιστορική πόλη Χουέ. Υπήρξε πρωτεύουσα κατά την αυτοκρατορική θητεία των Nguyen και ακόμα στους διαδρόμους του φρουρίου της αντηχούν ψίθυροι που μαρτυρούν την αίγλη της παλιάς εποχής. Κομμάτι της γοητείας της, άλλωστε, οφείλεται στο ότι είναι χτισμένη πάνω στον Ποταμό των Αρωμάτων, τον οποίο θα απολαύσουμε κάνοντας μια πρωινή σύντομη βαρκάδα. Θα επισκεφθούμε ακόμα την παγόδα Τιέν Μουν, σήμα κατατεθέν της Χουέ, καθώς και το Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Μιν Μανγκ. Απογευματινή περιήγηση που περιλαμβάνει την Απαγορευμένη Πόλη, την αυτοκρατορική ακρόπολη και το επιβλητικό Μαυσωλείο του Του Ντουκ. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την πρώην Σαϊγκόν - νυν Χο Τσι Μινχ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΣΑΙΓΚΟΝ - ΚΑΙ ΜΠΕ - ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕΚΟΝΓΚ
Πρωινό και αναχώρηση πολύ νωρίς. Η διαδρομή μας προς το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ θα μας περάσει από γραφικά τοπία με καταπράσινους ορυζώνες. Στο Κάι Μπε θα επιβιβαστούμε σε σκάφος το οποίο θα μας μεταφέρει στην τοπική αγορά, προκειμένου να παρατηρήσουμε τις συναλλαγές μεταξύ των ντόπιων, αλλά και τη μοναδική ατμόσφαιρα. Η ξενάγηση στην περιοχή και το τοπικό χρώμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε σπίτι και σε ιδιωτικές αγροτικές καλλιέργειες. Η περιήγηση στα κανάλια θα μας φέρει στο νησί Ταν Πονγκ, όπου θα παρακολουθήσουμε σεμινάριο μαγειρικής με τοπικά υλικά και εθνικές σπεσιαλιτέ. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα στο νησί και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην Σαϊγκόν για ξεκούραση.
9η ημέρα ΣΑΙΓΚΟΝ - ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μπορεί να μας θυμίζει το ρεπορτάζ του πολέμου με όλες τις ανεπιθύμητες εικόνες που η ανάμνηση αυτή ξυπνά, μπορεί να κάνουμε το συνειρμό με παλαιότερες εποχές που είχε κακή φήμη, όμως τώρα η πόλη Χο Τσι Μινχ στέκει περήφανη ως υπενθύμιση του πολύ σημαντικού δρόμου ανάκαμψης που έχει ακολουθήσει ολόκληρη η χώρα. Στην ξενάγησή μας «πρωταγωνιστούν» το παλιό προεδρικό μέγαρο του Νότιου Βιετνάμ και σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, το Μουσείο του Πολέμου, το Δημαρχείο, ο Καθεδρικός Ναός Νοτρ Νταμ, το Ταχυδρομείο. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. ή εάν το επιθυμούμε μπορούμε να συνεχίσουμε σε κάποια άλλη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως την Καμπότζη. 
10η ημέρα ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης με αναχωρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Αεροπορικά εσωτερικά εισιτήρια όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*
  • Πρωινό καθημερινά και 6 γεύματα
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό
  • Εισόδους στα αξιοθέατα
  • Φρούτα στον ποταμό Μεκόνγκ
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό
  • Ιnvitation letter για την προετοιμασία της βίζας
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων 380 € το άτομο από Αθήνα & 360 € από Θεσσαλονίκη
  • Έξοδα βίζας 25€ το άτομο
  • Αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο