Πανόραμα Βαυαρίας – Τυρολέζικες Άλπεις

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Βαυαρία-Άγιος Πέτρος-Μόναχο-Νυρεμβέργη-Σάλτσμπουργκ

ΑΠΟ 599 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Μόναχο – Πανοραμική ξενάγηση πόλης.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Μόναχο. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και  θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από την κεντρική πλατεία Μαριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την Βικτουαλιενμαρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Ασσαμ, την εκκλησία Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Προχωράμε στην Προμεναντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche) ο οποίος το 1828 παρεχωρήθη από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατινερστρασσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Οντεονσπλατς, συνεχίζουμε στη Ρεσιντεντςστρασσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας, εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (ρεσιντέντς) και του νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχαους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ελεύθερο χρόνος για να απολαύσετε τον περίπατό σας στους δρόμους της πόλης και στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε επίσκεψη σε παραδοσιακή μπυραρία για να δοκιμάσετε ψητά λουκάνικα και μπύρα.
2η ημέρα Μόναχο – Νυρεμβέργη.
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Νυρεμβέργη. Άφιξη και περιήγηση της πόλης που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Κατά την περιήγηση στην πόλη με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Η Ostermarkt είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή αγορά, και διαθέτει μακρά παράδοση. Στους περίπου 80 πάγκους της θα μπορέσετε να βρείτε σουβενίρ, είδη κεραμικής, ξύλινα είδη οικιακής χρήσης, βιβλία, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, & παραδοσιακά γερμανικά γλυκά, κρασί & βέβαια άφθονη μπύρα & λουκάνικα Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο.
3η ημέρα Μόναχο - Ομπεραμεργκάου - Κάστρο Νοϊσβανστάϊν – Ίνσμπρουκ- Ξενάγηση πόλης - Σάλτσμπουργκ
Πρωινό και προαιρετική αναχώρηση για το Όμπεραμεργκάου, ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Επόμενος σταθμός το περίφημο  κάστρο  Neuschwanstein , ένα σπάνιο αξιοθέατο που δεσπόζει σε ένα τοπίο μοναδικό και θεωρείτε το πιο πολυφωτογραφημένο κάστρο στο κόσμο. Θα μάθουμε την ιστορία του και θα συνεχίσουμε για την πόλη κόσμημα των Αψβούργων, το Ίνσμπουργκ.  Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα δούμε την Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου.  θα επισκεφτούμε την επονομαζόμενη "Ρομαντική Οδό" (RomantischenStrasse).  Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο για γεύμα και καφέ. Το απόγευμα αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα Σάλτσμπουργκ -Λίμνες Σάλτσκαμεργκουτ
Πρωινό και αναχώρηση για τις μοναδικές Λίμνες Salzkammergut. Θα επισκεφθούμε το Gmunden στις όχθες της λίμνης Traunsee, θα περάσουμε μπροστά από τη Λίμνη Attersee και θα καταλήξουμε στη κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee, στις  όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο. Επιστέφουμε στο Σάλτσμπουρκ  , που το όνομά του σημαίνει ‘’ Κάστρο του αλατιού ΄΄ και θα απολαύσουμε περιπατητική ξενάγηση στην ωραιότερη ¨μικρή¨ πόλη της Αυστρίας. Θα επισκεφτούμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον υπέροχο Καθεδρικό ναό, το αβαείο του Αγίου Πέτρου, την μικρή όπερα, το σπίτι – μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε , με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες, όπως επίσης καθολικές εκκλησίες απαράμιλλης ομορφιάς, το ποτάμι Ζάλτσαχ με τα κομψά του γεφύρια, το κάστρο, τις κατακόμβες, τον παραδοσιακό νερόμυλο με το φούρνο του, ηγεμονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών, αφιερώσεις στον αυστριακό διευθυντή ορχήστρας Χέρμπερτ φον Κάραγιαν (1908-1989), πλατείες με πάγκους και παζάρια κ.ά. Στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο με τα δεκάδες καφέ και εστιατόρια. Σας προτείνουμε να ανεβείτε στο Κάστρο του «Αλατιού», όπως λέγεται στα γερμανικά, απ’ όπου θα έχετε μία υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης.
5η ημέρα Σάλτσμπουργκ -Κιτσμπύχελ- Bad Gastein (προαιρετική εκδρομή)
Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για το πιο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Τυρόλου, το Κίτσμπύχελ. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά ,ε σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Επόμενη επίσκεψη το Bad Gastein. Χτισμένο α,φιθεατρικά στην άκρη της ομώνυμης κοιλάδας, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τόπο αναψυχής και ξεκούρασης για τους αριστοκράτες. Θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση με τον αρχηγό και θα υπάρχει χρόνος για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα Σάλτσμπουργκ- Μόναχο - Allianz Arena - Μουσείο BMW - Θεσσαλονίκη.
Πρωινό και προαιρετική αναχώρηση για το Μόναχο  και το εκπληκτικό γήπεδο Allianz Arena. Θα ενημερωθούμε τι κάνει το πιο όμορφο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο. Στην περιήγησή μας, θα μεταφερθούμε μπροστά και στα παρασκήνια αυτής της εξαιρετικής αρένας. Ζήστε την ατμόσφαιρα, από την οπτική γωνία των παικτών καθώς περπατάτε στο τούνελ και μαθαίνετε τις συναρπαστικές λεπτομέρειες πίσω από τη μοναδική κατασκευή του σταδίου. Αυτό και τόσα άλλα highlights σας περιμένουν! Μετά την περιοδεία, θα βυθιστείτε στον κόσμο του πιο επιτυχημένου κλαμπ της Γερμανίας Μουσείο FC Bayern. Στο μεγαλύτερο μουσείο συλλόγων της Γερμανίας, οι επισκέπτες ξεκινούν ένα ταξίδι στο χρόνο, από την ίδρυση της Μπάγερν Μονάχου το 1900 έως τη σημερινή της επιτυχία. Αμέτρητα τρόπαια, εκπληκτικά εκθέματα και πρωτοποριακή τεχνολογία μέσων συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό πληροφοριών, συναισθημάτων και αλληλεπίδρασης στο Μουσείο FC Bayern. Στη συνέχεια , επίσκεψη στο μουσείο της BMW, δίπλα στα κεντρικά γραφεία του BMW Group στο Μόναχο, προσφέρει σε κάθε επισκέπτη μία αληθινά πρωτοποριακή σύνθεση αρχιτεκτονικής, εκθεσιακών τεχνών και μέσων επικοινωνίας. Η έμφαση, όπως είναι φυσικό, δίδεται στα 125 πρωτότυπα εκθέματα, στους 25 εκθεσιακούς χώρους, σε διάφορες ιστορικές φάσεις εξέλιξης που παρουσιάζουν το δυναμισμό και καινοτομική δύναμη της μάρκας σε μία ιστορία 90 και πλέον χρόνων. Μετά την επαναλειτουργία του, το Μουσείο BMW περιμένει 400.000 επισκέπτες το χρόνο. Το μεσημέρι επιστροφή στο κέντρο της πόλης για γεύμα καφέ. Χρόνος και για τις τελευταίες σας αγορές, μέχρι την ώρα αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Επιβίβαση και επιστροφή αργά το βράδυ.
Στη τιμή περιλαμβάνονται
  •  Αεροπορικά εισιτήρια, αποσκευή 23 Kg και χειραποσκευή 8 κιλών στη διαδρομή με Aegean και μια βαλίτσα 20Kg και μια χειραποσκευή 8 κιλών ανά 2 άτομα,
  • διαμονή στα αναφερόμενα ξενοδοχεία με πρωινό, οι εκδρομές - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα, αρχηγός γραφείου,
  • ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, εκδηλώσεις και διασκεδάσεις, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο,
  • ειδική ασφάλεια Covid - 19 (τιμή 15€ )
  • φόροι διαμονής ξενοδοχείων.
Σύνολο υπόλοιπων φόρων 145€ κατά άτομο.