ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ 8ΗΜ (ΖΑ)

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Λιθουανία-Λετονία-Ρίγα-Βίλνιους-Τάλιν-Εσθονία-Βαλτική-Χώρες Βαλτικής-Βαλτικές Χώρες

ΑΠΟ 495 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα - Ρίγα
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροσκάφος μας και απευθείας πτήση για τη Ρίγα. Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια.
2η ημέρα Ρίγα – Ξενάγηση πόλης.
Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το Εθνογραφικό Μουσείο της πόλης ( Latvian Ethnographic Open Air Museum ) το οποίο είναι ένα από τα αρχαιότερα και μεγαλύτερα «ανοιχτά» μουσεία της Ευρώπης, έξω της Ρίγα, καθώς αναπαρίσταται η ζωή των Λετονών στη διάρκεια του Μεσαίωνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Riga Motor Museum, το οποίο  στεγάζει τη μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη συλλογή οχημάτων αντίκες στις χώρες της Βαλτικής και προσφέρει ένα πραγματικά διαδραστικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό ταξίδι στον κόσμο των μηχανών. Το μουσείο θεωρείται ως ένα από τα πιο αξιόλογα και πιο σύγχρονα μουσεία στη Λετονία. Συνεχίζουμε την ξενάγηση με τις πανέμορφες περιοχές, Αrt nouveau, Αrt deceau. Σε αυτή τη περιοχή, χτίστηκαν μετά τον 19ο αιώνα-αρχές του 20ου, οι πρώτες κατοικίες art nouveau και μετέπειτα στη περίοδο του μεσοπολέμου σε τάση art deceau , σε μίμηση των τάσεων στη Βαρκελώνη, διακοσμημένες με γλυπτά αριστουργήματα. Περπατώντας θα θαυμάσουμε επίσης θαυμάσιες δημιουργίες στην new - classic ( νεοκλασική ) περιοχή, που δημιουργήθηκε στα μέσα του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα . Στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε τη νεο κλασικού ρυθμού Latvian National Opera που βρίσκεται πολύ κοντά στο Freedom Monument ( Άγαλμα Ελευθερίας), που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ημικυκλικά πάρκα, των οποίων τα δύο άκρα καταλήγουν στον ποταμό Daugava και όταν γκρεμίστηκαν τα τείχη της πόλης, έμεινε η τάφρος με το νερό που εισχωρεί από το ποτάμι. Στις όχθες του καναλιού διαμορφώθηκαν πάρκα που οριοθετούν τις διάφορες αρχιτεκτονικές γειτονιές ! Πριν βρεθούμε στα όρια της μεσαιωνικής ζώνης θα γνωρίσουμε πρώτα τη Νέο-Γοτθική γειτονιά , εισχωρώντας στη συνέχεια στη μεσαιωνική με το Swedish Gate, τον πελώριο καθεδρικό ναό St. Mary’s Dome, ο οποίος χρονολογείται από το 1211 και είναι ο μεγαλύτερος της Βαλτικής, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς !  Στη πλατεία του Δημαρχείου, ξεχωρίζει το εξαιρετικής τέχνης,  House of the Blackheads, την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Πέτρου με το πυργωτό καμπαναριό και του Αγ. Ιωάννη  Πρόδρομο.  Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην κεντρική αγορά της νέας Ρίγας για να περπατήσετε στους γραφικούς δρόμους της παλιάς πόλης με τα ωραία καφέ και μπαρ.
3η ημέρα Ρίγα – Τάλιν – Soviet Banker.
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Εσθονίας το Τάλιν με ενδιάμεσο σταθμό στην περιοχή Ligatne, σε Λετονικό έδαφος, όπου θα μπούμε στο κρυφό,  Πυρηνικό καταφύγιο, Σοβιετικής εποχής. ‘’Θα μας περιμένει ο ξεναγός για να μας κατατοπίσει σχετικά με τις εγκαταστάσεις της ελίτ, της Σοβιετικής εποχής του ‘’Ψυχρού Πολέμου’’ !  . Θα δούμε συστήματα επικοινωνιών αλλά και καθαρισμού του αέρα, δωμάτια πολέμου και χάρτες πυρηνικών εγκαταστάσεων και μάσκες προστασίας από τα χημικά. Συνεχίζουμε για το Τάλιν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα Ταλίν – Προαιρετική κρουαζιέρα στο Ελσίνκι.
Πρωινό και μέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε όμως  προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι, με κρουαζιερόπλοιο , μια πόλη που συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον, της Φινλανδίας! Μεταφορά στο λιμάνι και επιβίβαση στο καράβι μας. Άφιξη στο Ελσίνκι μετά από 2,5  ώρες περίπου. Στη πρωτεύουσα της Φινλανδίας θα δούμε τον ογκώδη σταθμό με τους γίγαντες στην πρόσοψη, στο λόφο της πλατείας του ελευθερωτή τσάρου Αλέξανδρου, τον επιβλητικό λευκο-γάλαζο Καθεδρικό, να δεσπόζει στην πλατεία με θέα το νότιο παλιό λιμάνι, το ανατολικό λιμάνι με τα χαρακτηριστικά ιστιοφόρα και στην προκυμαία τα αρχοντικά μιας άλλης εποχής, τα παλιά εστιατόρια και pubs των Ναυτικών, το λόφο της Θεοτόκου Ουσπένσκι των Ορθοδόξων, την κλειστή παραδοσιακή και την υπαίθρια αγορά, Esplanade με τα μικρά μαγαζιά και τη γειτονιά Eira με τα νεοκλασικά σπίτια, τη λεωφόρο με τα πολυκαταστήματα, την πλατεία με το σιντριβάνι της γοργόνας και των θαλάσσιων πλασμάτων, το παλιό τραμ, το καφε-ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο Belle-Epoque ! Και θα αφήσουμε την παλιά πόλη, με το πιο σύγχρονο τραμ περνώντας από τα εξεζητημένα μοντέρνα κτίρια, πλατείες και εγκαταστάσεις του λιμανιού που θυμίζουν αεροδρόμια του μέλλοντος καθώς και το δέσιμο των πλοίων που γίνεται με μαγνήτες και όχι πλέον με παλαμάρια !  Μετάβαση στο λιμάνι και επιστροφή στο Ταλίν
5η ημέρα Ταλίν – Ξενάγηση πόλης – Πτήση για το Βίλνιους
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στη πρωτεύουσα της Εσθονίας που θεωρείται από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής, που  μπορεί εύκολα να μετατρέψει το ταξίδι μας σε παραμύθι. Το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο μαγεύει, με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις αγορές, τα παραδοσιακά σπίτια. Με την αύρα του 13ου αιώνα, οι επισκέπτες νοιώθουν πρωταγωνιστές σε μεσαιωνικό παραμύθι, μέσα σε καλοδιατηρημένα τείχη, με πλατείες και πύργους. Ανεβαίνουμε στην εντυπωσιακή αριστοκρατική συνοικία Toompea, που βρίσκεται στη κορυφή ενός λόφου που θα μας προσφέρει μια μοναδική  πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες. Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά, θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος ως παγίδα . Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011, το Ταλίν θυμίζει έντονα Σκανδιναβική πόλη ενώ η Νέα Πόλη με τους ουρανοξύστες, κατά κύριο λόγο έδρα επιχειρήσεων πληροφορικής, δίνει στην περιοχή μια δυναμική διάσταση ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής. Διασχίζοντας το πέρασμα της Αγίας Αικατερίνης, το πιο γραφικό μονοπάτι της πόλη,  χρόνος για μια μπύρα σε κάποιο σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, εκεί θα νιώσετε ότι ο χρόνος έχει σταματήσει. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πλατεία του Δημαρχείου, που είναι το μοναδικό γοτθικού ρυθμού στη Βόρεια Ευρώπη. Στον πύργο Kiek in de Kök βλέπει κανείς τείχη, κανόνια και διάφορα εκθέματα που αφορούν το έγκλημα και τιμωρία, αλλά και τη ζωή στο Ταλίν μερικούς αιώνες πριν. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το Κάστρο Toompea  που σήμερα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Εσθονίας και το Ρωσικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, που χτίστηκε το 1900, ο λόφος Kohtuotsa με την πανοραμική θέα στην πόλη, το Leg Gate και η Πλατεία Ελευθερίας, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης, στην άκρη της Παλιάς Πόλης. Στη συνέχεια σας προτείνουμε να επισκεφτείτε εκτός πόλης το Lauluväljaku και το μπαρόκ παλάτι με τους  κήπους του Kadriorg που χτίστηκε το 1718 και σήμερα αποτελεί Μουσείο Τέχνης, που είναι το μεγαλύτερο όλης της χώρας, με έργα της Εσθονίας του 18ου αιώνα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ταλίν για την εσωτερική μας πτήση στο Βίλνιους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
6η ημέρα Βίλνιους – Κάστρο Τρακάι – Βίλνιους - Ξενάγηση πόλης.
Πρωινό και αναχώρηση για τη γειτονική πόλη Τρακάι, 29 χιλιόμετρα δυτικά του Βίλνιους, πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας, κτισμένη στην όχθη της λίμνης Γκάλβε, με τα υπέροχα ξύλινα σπίτια, που έχτισαν οι Εβραίοι της Κριμαίας. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το υποδειγματικά αναστηλωμένο μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα Βιτάουτας, του 15ου αιώνα, κτισμένο σε νησί της λίμνης, που είναι αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Λιθουανίας. Το μουσείο χωρίζεται σε διάφορα τμήματα του κάστρου και περιλαμβάνει μία από τις πλουσιότερες συλλογές των προ και μετά Μεσαίωνα εποχές ! Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο πανέμορφο Βίλνιους. Χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, που αποπλανεί τον επισκέπτη με τη μπαρόκ αρχιτεκτονική. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ συγκαταλέγεται επίσης στις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων, τη πανοραμική θέα της πόλης, από το λόφο των τριών Σταυρών, που συμβολίζουν το ρίξιμο των πρώτων ιεραποστόλων από τους παγανιστές, το ανοιχτό θέατρο και κατεβαίνοντας την εκκλησία μπαρόκ, των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την πύλη της Αυγής Dawn του 1500 και τους  εντυπωσιακούς Ορθόδοξους ναούς της πόλης όπως τη ‘’Μαύρη Θεοτόκο’’ προσκύνημα Ορθοδόξων και Καθολικών, του Αγίου Πνεύματος, της Αγίας Τερέζας, με τη πλούσια μπαρόκ διακόσμηση, του Αγ. Καζιμίρ, του Αγ. Νικολάου, της Αγίας Άννας σε παλαιο-Γοτθικό ρυθμό ένα ναό από τους αρχαιότερους μεσαιωνικούς, Αρχαγγέλου Μιχαήλ με το μοναδικό Βυζαντινό Εκκλησιαστικό μουσείο, την Uzupis, την άλλοτε ‘’ελεύθερη συνοικία  χίππιδων’’, με το δικό τους τοπικό νόμισμα ! Συνεχίζουμε στο περίφημο στενό δρομάκι των καλλιτεχνών, με τα ιδιαίτερα πρωτότυπα έργα τους, στους τοίχους ! Επίσης θα επισκεφτούμε επίσης το Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας του 1579, με τη χάλκινη σκαλιστή πόρτα με αναφορά στη πρώτη τυπογραφία, τους Επισκόπους και τους βασιλείς της Πολωνο-Λιθουανικής Ένωσης, το Προεδρικό μέγαρο, τη μπαρόκ Αγία Αικατερίνη, για να βγούμε τελικά στη πλατεία του παλατιού των βασιλέων, και τον Καθεδρικό με τους υπέροχους πίνακες ζωγραφικής, στη σκιά του κάστρου, απ’ όπου αρχίζει η λεωφόρος βασιλέως Gediminas και τελειώνει στη καμπή του ποταμού Νέρις. Η λεωφόρος στολίζεται με ωραία δημόσια κτίρια, καταστήματα και το μουσείο Γενοκτονίας του Λιθουανικού λαού με πολλά ονόματα γραμμένα στους εξωτερικούς τοίχους. Το απόγευμα ελεύθερο στη πόλη .
7η ημέρα Βίλνιους - Παλάτι Ρούνταλε – Ρίγα
Πρωινό και αναχώρηση για την Ρίγα με ενδιάμεσο σταθμό το Παλάτι του Ρούνταλε στη Λετονία. Άφιξη στο περίλαμπρο παλάτι και τον υπέροχο κήπο του, που αναμφίβολα είναι ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Βαλτικής.  Το παλάτι κτίστηκε για την Τσαρίνα Άννα από τον Ραστρέλλι, τον αρχιτέκτονα του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Συνεχίζουμε για την Ρίγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.
8η ημέρα Ρίγα – Αθήνα
Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας, γεμάτοι μοναδικές εμπειρίες κι εικόνες .
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρίγα – Ταλίν - Βίλνιους – Ρίγα - Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Air Baltic
  • 1 αποσκευή 23 κιλών και 1 χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Ρίγα στο Hotel Tallink 4*  http://tallink-hotel-riga.hotel-dir.com/en/
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Ταλίν στο Hotel Park Inn Meriton 4*
https://park-inn-by-radisson-meriton-tallinn.at-hotels.com/en/
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Βίλνιους  στο Hotel Radisson Blu Lietuva 4*
https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-vilnius-lietuva/contact
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός /συνοδός του γραφείου μας
  • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Χρεώσεις  Αεροδρομίων - επίναυλοι καυσίμων & Φ.Π.Α  : 350€ ανά άτομο. (πληρωτέα στο γραφείο )
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά συνοδού-ξεναγού και οδηγού.
  • Κρουαζιέρα από Ταλίν στο Ελσίνκι κόστος 90€-110€ το άτομο 
  • Μεταφορά & Είσοδος στο Latvian Ethnographic Open Air Museum κόστος 10€ ανά άτομο από 15 άτομα και πάνω
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.
 
 
Turaida Castle 6€
Trakai Castle 8€
Rundale Palace Museum (μικρή διαδρομή & French Garden) 10€ ανά άτομο από 20  άτομα και πάνω
Riga Dom Cathedral 5€