Πανόραμα Προβηγκίας - Γαλλική Ριβιέρα - Βαρκελώνη 8 (7+1) ημέρες

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Ισπανία-Πανόραμα Προβηγκίας--Βαρκελώνη-Κάννες-Τζιρόνα-Μασσαλία-Μονσεράτ

ΑΠΟ 725 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και άμεση αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με την συνοδεία του αρχηγού μας.
2η ημέρα Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την πρώτη περιπατητική ξενάγηση στην καλοσχεδιασμένη αυτή πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Θα ξεκινήσουμε από το ιστορικό της κέντρο επισκέπτοντας την γοτθική συνοικία, γνωστή ως Barrio Gotico, με τα πανέμορφα πέτρινα σοκάκια και σήμα κατατεθέν της τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό της Αγίας Ευλαλίας. Θα περπατήσουμε στον εμπορικό δρόμο Porta del Angel και ελεύθερος χρόνος για καφέ και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ομορφότερη και ακριβότερη λεωφόρο της Βαρκελώνης, την Paseo de Gracia. Θα δούμε τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης με τα εστιατόριά τους μέχρι 3 αστέρια Michelin, τις ακριβότερες φίρμες ρούχων των διασημότερων οίκων μόδας του κόσμου, αλλά κυρίως θα θαυμάσουμε τα δύο διασημότερα σπίτια του μεγάλου αρχιτέκτονα Antonio Gaudi, το Casa Battlo και το Casa Mila, καθώς και τα σπίτια των καλύτερων αρχιτεκτόνων της εποχής - του Lluis Domenech I Montaner, του Puig I Cadafalch, του Enric Sagnier και πολλών άλλων. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Flamenco στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.
3η ημέρα Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και στη συνέχεια θα ετοιμαστούμε για την πρωινή μας ξενάγηση που θα αρχίσει από τον επιβλητικό ναό της Sagrada Familia, το σημαντικότερο έργο του Gaudi που είναι και το πιο επισκέψιμο μνημείο της Βαρκελώνης, τον οποίο θα θαυμάσουμε και εσωτερικά. Θα συνεχίσουμε προς το Ολυμπιακό χωριό, το Ολυμπιακό λιμάνι και την Barceloneta, το παλιό ψαροχώρι με τις πανέμορφες παραλίες. Θα περάσουμε από την μεγαλύτερη και εμπορικότερη πλατεία - την Plaza Cataluna - και θα φθάσουμε στον πασίγνωστο πεζόδρομο Las Ramblas, με την αγορά των λουλουδιών, τους υπαίθριους καλλιτέχνες και ζωγράφους και την αστείρευτη ζωντάνια του. Συνεχίζοντας στην Ramblas, θα δούμε την βρύση καναλέτας για να πιείτε νερό και να επιστρέψετε ξανά στην Βαρκελώνη, σύμφωνα με την τοπική παράδοση. Εδώ είναι επίσης το σημείο συνάντησης των οπαδών της πιο επιτυχημένης ομάδας του 21ου αιώνα, της Μπαρτσελόνα. Περπατώντας, θα δούμε την Plaza Real και στο τέλος του πεζόδρομου το πελώριο άγαλμα του Κολόμβου. Σας προτείνουμε επίσης μια επίσκεψη στο περίφημο Parque Guel, έργο του Antonio Gaudi, παράδειγμα αρμονίας της φύσης και αρχιτεκτονικής, που έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα Βαρκελώνη – Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή σε Μονσεράτ – Τεράσα
Πρωινό και αναχώρηση για το Όρος Μονσεράτ που είναι από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά πάρκα και πολιτιστικό μέρος. Βρίσκεται 50 χιλιόμετρα έξω από την Βαρκελώνη και αποτελεί έκπληξη για κάθε τουρίστα. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με το Αβαείο των Βενεδικτίνων που είναι χτισμένο ανάμεσα από τους τεράστιους βράχους του βουνού. Το Αβαείο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και η συνολική επέκταση του έγινε το 1025 μ.Χ. Μπορείτε να επισκεφτείτε την Βασιλική που βρίσκεται στο εσωτερικό του, αλλά άλλοι ιεροί χώροι είτε είναι κλειστοί, είτε έχουν ειδικό ωράριο.  Στη συνέχεια κάτι που δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι η επίσκεψη μας στην Βασιλική του Μονσεράτ για να δούμε την Μαύρη Παναγία, προστάτιδα της Καταλονίας που σύμφωνα με τον μύθο ανακαλύφθηκε από τους βοσκούς της περιοχής τον 9ο αιώνα. Εν συνεχεία κάτι που αξίζει την προσοχή μας είναι το Μουσείο  Τέχνης του Μονσεράτ, το οποίο διαθέτει μια τεράστια συλλογή αριστουργημάτων από γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο El Greco, ο Caravaggio και ο Berruguete. Τέλος για να φτάσετε στην κορυφή του βουνού υπάρχουν δύο τρόποι: Ένας είναι με τελεφερίκ που η ανάβαση διαρκεί 5 λεπτά και ο δεύτερος τρόπος είναι με το τρένο Cremallera που η διαδρομή θα διαρκέσει 15 λεπτά. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τεράσα η οποία συμμετείχε σημαντικά στην βιομηχανική ανάπτυξη της Καταλονίας και  βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα από την Βαρκελώνη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με το καλύτερο διατηρημένο ανά τα χρόνια εκκλησιαστικό συγκρότημα των Βησιγότθων La Seu d’Egara. Το συγκρότημα αποτελείται από τις εκκλησίες Sant Pere και Sante Maria και το μαυσωλείο  του Sant Miquel. Συνεχίζουμε για το Κάστρο Vallparadis που μετέπειτα μετατράπηκε σε αρχοντικό και σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο Terrassa. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό και καφέ και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Βαρκελώνη.
5η ημέρα Βαρκελώνη – Περπινιάν – Άρλ - Μασσαλία
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη πολύχρωμη πόλη της Νότιας Γαλλίας το Περπινιάν. Άφιξη και θα περιηγηθούμε στα Μεσαιωνικά κάστρα, στα γραφικά πέτρινα σπιτάκια και θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία του Castillet καθώς και στην ιστορική πλατεία Ντε λα Ροζ. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη Άρλ που είναι χτισμένη πάνω στο δέλτα του Ροδανού. Άφιξη στην αγαπημένη πόλη του Βαν Γκογκ και του Γκωγκέν. Η Άρλ διαθέτει σημαντικά μνημεία της ρωμαϊκής εποχής, τα οποία συμπεριελήφθησαν το 1981 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Μασσαλία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με την συνοδεία του αρχηγού μας.
6η ημέρα Μασσαλία – Ξενάγηση πόλης – Ex Provence
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ξενάγηση της πόλης. Διασχίζοντας μεγάλες λεωφόρους με επιβλητικά κτίρια θα καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι και θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη  Βασιλική Νορτ Νταμ ντε λα Γκραντ που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και το νησάκι Ιφ με το φρούριο που  έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και ψώνια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ωραιότερη ίσως πόλη της Προβηγκίας την Αίξ Εν Προβάνς (Aix en Provence), την πόλη των υδάτων, που πήρε το όνομα της από τις πολυάριθμες πηγές,  γενέτειρα  του μεγάλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά  και του ζωγράφου  Πολ Σεζάν.  Στην περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην περίφημη οδό Μιραμπό, με τις συστάδες από πλατάνια,  διακοσμημένη με σιντριβάνια, περίτεχνα κτίρια και επαύλεις που χρονολογούνται από τον 16ο μέχρι και τον 18ο αιώνα. Τέλος θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος , χτισμένος πάνω στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς. Ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Μασσαλίας.
7η ημέρα Μασσαλία – Νίκαια - Κάννες
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μαργαριτάρι της Κυανής ακτής, την κοσμοπολίτικη Νίκαια. Θα ξεκινήσουμε από την παλιά πόλη, που φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών και τα παζάρια της όπως και ο καθεδρικός της ναός, το μέγαρο της δικαιοσύνης και η όπερα. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη διάσημη πλατεία Μασενά, αφιερωμένη στον ομώνυμο στρατηγό. Θα ολοκληρώσουμε τον περίπατο μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης όπου βρίσκεται η Νοτρ Νταμ, ναός μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια ή τον καφέ σας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις Κάννες. Άφιξη στην αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Ελεύθερος χρόνος και το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
 
8η ημέρα Μασσαλία – Αβινιόν - Τζιρόνα – Βαρκελώνη – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Αβινιόν που από ένα απλό γαλατικό χωριό εξελίχτηκε σε έδρα των Παπών της καθολικής εκκλησίας τον 14ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το παπικό παλάτι και τη γραφική γέφυρα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τζιρόνα, μια πανέμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού Onar με πανέμορφα ζωγραφιστά σπίτια.  Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με τον Καθεδρικό ναό της πόλης και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην πρώην εβραϊκή συνοικία, όπου ζούσαν οι Σεφαρδίτες - οι Εβραίοι της Ισπανίας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης (El Prat) για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια  Θες/νίκη –Βαρκελώνη-Θες/νίκη με ναυλωμένες πτήσεις της Aegean Airlines.
  • 1 αποσκευή 23Kg. ανά άτομο + Χειραποσκευή 8kg.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία 
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων σε Βαρκελώνη κα Μασσαλία.
  • Εκδρομή στο Περπινιάν και στην Άρλ.
  • Εκδρομή στην ωραιότερη ίσως πόλη της Προβηγκίας την Αίξ Εν Προβάνς.
  • Εκδρομή στην Νίκαια. Εκδρομή σε Αβινιόν και Τζιρόνα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 165€.
  • Check points: 35€.
  • Ειδική ασφάλεια Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
  • Είσοδοι σε μουσεία , πάρκα , κρουαζιέρες κ.λ.π. Γεύματα , δείπνα , διασκεδάσεις.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.