Πανόραμα Πολωνίας

Οδικώς, 8 ημέρες

Βαρσοβία-Κρακοβία-Άουσβιτς-Βρότσλαβ-Πολωνία

ΑΠΟ 399 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Νόβι Σαντ (690 χλμ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 05:30 και αναχώρηση για τα σύνορα Ευζώνων. Περνώντας έξω από το ΝΙΣ και Βελιγράδι με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και μια σύντομη επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία.
2η ημέρα Νόβι Σαντ -Βουδαπέστη (περιήγηση πόλης) – Κρακοβία (650 χλμ.)
Πρωινό και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για τη Βουδαπέστη. Άφιξη και θα αρχίσουμε την περιήγηση μας από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Αγ. Ματία (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Αφήνοντας πίσω μας το στολίδι του Δούναβη και μέσω Σλοβακίας φτάνουμε στην Κρακοβία αργά το απόγευμα . Η πρωτεύουσα της Σιλεσίας , μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης ,το κέντρο της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ιστορίας της Πολωνίας βρίσκεται κτισμένη 1000 χρόνια στις όχθες του ποταμού Βιστούλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μια πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πόλης.
3η ημέρα Κρακοβία (περιήγηση πόλης) - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα (17+17 χλμ.)
Πρωινό και περιήγηση της Κρακοβίας. Είναι μια από τις λίγες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους παγκόσμιους πολέμους και η άριστα διατηρημένη Πλατεία της Αγοράς και ο λόφος του Κάστρου την κάνουν τη πιο δελεαστική πόλη. Η Κρακοβία, παραμένει το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας και ουσιαστικά ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό κτίστηκε στον λόφο Βάβελ. Η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων. Ο λόφος Βάβελ, η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων, ο πύργος του Δημαρχείου, η παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, η μεγάλη πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, καθώς και η παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ», είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης που δούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα. Τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία είναι στη Βιέλιτσκα, 15 χλμ. Ν.Α της Κρακοβίας και αποτελούν μια εκπληκτική, υπόγεια εμπειρία και από το 1978 έχουν ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO . Τα αλατωρυχεία της αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη.
4η ημέρα Κρακοβία – Άουσβιτς – Λούμπλιν – Βαρσοβία (395 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το Άουσβιτς. Θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί , όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 1 εκ. άτομα 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Αργότερα, κατευθυνόμαστε προς το Λούμπλιν, που κατά καιρούς το έχουν χαρακτηρίσει ως «Μικρή Κρακοβία» λόγω της ξεχωριστής μεσαιωνικής ομορφιάς παλιάς πόλης. Θα δούμε την τεράστια πλατεία Zamkowy, με τα ωραία σπίτια που την περιστοιχίζουν, όπου δεσπόζει το κάστρο της πόλης του 12ου αιώνα που γνώρισε στιγμές δόξας. Στο βάθος της αυλής του υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ενώ διατηρείται επίσης και το παλιό πηγάδι βγαίνοντας από το κάστρο, από την πύλη Grodzka. Συνεχίζουμε για τη Βαρσοβία . Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Πολωνία
5η ημέρα Βαρσοβία (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό. Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στη ξενάγηση της πόλης που γνώρισε όσο κάνεις άλλος τις θηριωδίες των Ναζί. Θα ξεκινήσουμε από το πάρκο LAZIENSKI (θερινά ανάκτορα του αυτοκράτορα Πονιατόφσκι) έκτασης 750 στρεμμάτων και στη συνέχεια αφού περάσουμε από το μνημείο της εξέγερσης θα δούμε το σπίτι της Κιουρί και την πανέμορφη παλιά πόλη καταλήγοντας στο παλάτι και την μοναδική εκκλησία της Αγίας Άννας . Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αργά το απόγευμα θα συνεχίσουμε την βόλτα μας περνώντας την λεωφόρο Nowy swiat οπού θα δούμε το άγαλμα του Κοπέρνικου, το μουσείο του Σοπέν, τα προεδρικά μέγαρα ,το πανεπιστήμιο , την εκκλησία των καρμελιτών και πολλά αλλά για να καταλήξουμε στο κέντρο της παλιάς πόλης .Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας και επιστροφή στο ξενοδοχείο εξ ιδίων.
6η ημέρα Βαρσοβία– Βρότσλαβ (περιήγηση πόλης) (349 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Wroclaw, πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2016 και δεύτερο οικονομικό κέντρο της χώρας, με αξιόλογη βιομηχανία κυρίως στις μηχανοκατασκευές και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της όμορφη πόλης που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Όντερ, με 12 νησάκια, 130 γέφυρες, καταπράσινα μεγάλα πάρκα και γοτθικά πολύχρωμα κτίρια. Θα δούμε ανάμεσα στα αλλά το νησί του καθεδρικού ναού , τα πανεπιστήμια , τους διάσημους νάνους της περιοχής και θα καταλήξουμε στην πολύχρωμη πλατεία Ρίνεκ όπου θα δούμε το παλιό δημαρχείο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
7η ημέρα Βρότσλαβ- Νόβι Σαντ (795 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για το Νόβι Σαντ. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
8η ημέρα Νόβι Σαντ – Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη (690 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Σερβική πρωτεύουσα, όπου θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκντάν, με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα όπως το εθνικό μουσείο, την όπερα , την πλατεία δημοκρατίας και το κοινοβούλιο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των εκδρομέων και στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Μεταφορά
  • Διαμονή σε Ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό ή Ημιδιατροφή
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Check Points: 10 € κατ' άτομο
  • Δημοτικός Φόρος: 14 € κατ' άτομο
  • Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό