Πανόραμα Πολωνίας 5 μέρες 26/02 – 02/03/23. Αεροπορικώς (Z)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Κρακοβία-Ζεστοκόβα -Βαρσοβία-Άουσβιτς-Αλατωρυχεία Βιέλιτσζκα -Πανόραμα Πολωνίας

ΑΠΟ 395 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Κρακοβία – Ζεστοκόβα – Βαρσοβία.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος για την απευθείας πτήση μας, για Κρακοβία. Άφιξη και αμέσως θα αναχωρήσουμε για την  ιερή πόλη – θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας Ζεστοκόβα.  Στο μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα ή αλλιώς ΄΄Λαμπρό Όρος’’ που βρίσκεται στην πόλη, θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι της μονής, όπου θα θαυμάσουμε την "Μαύρη Μαντόνα". Ο πίνακας της Μαύρης Παναγίας της Τσενστοχόβα είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό κειμήλιο της Ρωμαιοκαθολικής Πολωνίας, πρόκειται για μια πολύ παλιά Βυζαντινή εικόνα της Παναγίας, η οποία λόγω της παλαιότητάς της έχει μαύρο χρώμα, από το οποίο και πήρε το όνομα της. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για την Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Βαρσοβίας πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας
 
2η ημέρα Βαρσοβία – Ξενάγηση πόλης.
Πρωινό και στην συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων , την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους,  το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στον ελεύθερο χρόνο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες ή να απολαύσετε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού. Το βράδυ σας προτείνουμε γεύμα σε κάποιο τοπικό εστιατόριο για να δοκιμάσετε την επιτομή της Πολωνικής κουζίνας το Bigos, γνωστό και ως στιφάδο του κυνηγού.
 
3η ημέρα Βαρσοβία – Άουσβιτς – Κρακοβία
Πρωινό και συνεχίζουμε για το Άουσβιτς. Άφιξη και αμέσως θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς - Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Κρακοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.
 
4η ημέρα Κρακοβία – Ξενάγηση πόλης – Αλατωρυχεία Βιέλιτσζκα.
Πρωινό και στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, που μεταξύ άλλων θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στην πλατεία επίσης θα δούμε το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε γύρω από το οποίο παλαιότερα γινόταν το παζάρι της πόλης. Σήμερα διοργανώνονται πάρα πολλές εκθέσεις αλλά και υπαίθρια bazaar. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε προαιρετικά για τα αλατωρυχεία Βιέλιτσζκα. Τα αλατωρυχεία της αποτελούν σήμερα την ζωντανή απόδειξη του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές του, αρκετά εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της γης, θα δούμε ολόκληρες εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, αίθουσες συναυλιών, ομοιώματα του Ιησού, πάγκους, Αγίες Τράπεζες που είναι όλα φτιαγμένα και σκαλισμένα πάνω στο αλάτι. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
 
5η ημέρα Κρακοβία – Πτήση επιστροφής.
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη της Κρακοβίας για τις τελευταίες εικόνες από την όμορφη μεσαιωνική πόλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.
 
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ'επιστροφής με Ryanair. Μια αποσκευή 10Kg. με ροδάκια (55x40x20 εκ.) και μια μικρή προσωπική χειραποσκευή 5Kg. (40x20x25 εκ.).
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 *.
 • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ : 145€.
 • Δημοτικοί φόροι: 10€.
 • Προαιρετική επίσκεψη στα Αλατωρυχείο Βιελίτσκα: 35€ (περιλαμβάνει: μεταφορά, ξενάγηση και εισιτήριο εισόδου).
 • Εισιτήριο εισόδου ξενάγηση και ακουστικά στο Άουσβιτς: 25 €.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€.
 • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.