Πανόραμα Πελοποννήσου 5 ημέρες

Οδικώς, 5 ημέρες

Πελοπόννησος -Πελοπόννησο-Μυκήνες-Επίδαυρος-Ναύπλιο- Καλαμάτα-Σπήλαια Διρού-Μυστράς-Μονεμβασιά-Σπάρτη-Τρίπολη-Πάτρα-Καλάβρυτα-Γύρος Πελοποννήσου

ΑΠΟ 219 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Καλάβρυτα - Πάτρα
Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Βόλο, Αλαμάνα, ισθμό Κορίνθου. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για τα πανέμορφα Καλάβρυτα, όπου υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης του 1821. Συνεχίζουμε για την ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Πάτρα. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής. 
2η ημέρα 2η ημέρα Πάτρα - Τρίπολη - Σπάρτη
Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα. Ξεκινάμε για Τρίπολη την καρδιά της Αρκαδίας. Θα δούμε την κεντρική πλατεία του Άρεως. Γεύμα εξ ιδίων και αναχώρηση για Σπάρτη, που είναι κτισμένη στο κέντρο της τεράστιας πεδιάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για να περιηγηθείτε κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου Παλαιολόγου και να δείτε την κεντρική πλατεία με το νεοκλασικό δημαρχείο.
3η ημέρα 3η ημέρα Σπάρτη - Μονεμβασιά - Μυστράς
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τη Μονεμβασιά. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου «Βράχου της Μονεμβασιάς». Μπαίνοντας στην καστροπολιτεία ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στην κεντρική πλατεία με το παλιό κανόνι και τον ναό του Ελκόμενου Χριστού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα επίσκεψη στον Μυστρά. Ο Μυστράς αποτελούσε βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και βρίσκεται έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα, όπως τα παλάτια, και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα 4η ημέρα Σπάρτη - Σπήλαια Διρού - Αρεόπολη - Καλαμάτα - Ναύπλιο
Πρόγευμα και ξεκινάμε για τα σπήλαια του Διρού. Το Σπήλαιο Γλυφάδα (ή Βλυχάδα) είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο. Επίσκεψη και αναχώρηση για την Αρεόπολη, χωριό της δυτικής Μάνης που έχει κριθεί διατηρητέο κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της περιοχής. Αποτελεί ιστορικό οικισμό που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί οθωμανικών χρόνων. Γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, Καλαμάτα. Η πόλη αποτελεί σημαντικό εμπορικό και διοικητικό κέντρο με μουσεία, πινακοθήκη, βιβλιοθήκη και κάστρα. Αναχώρηση για το Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα 5η ημέρα Ναύπλιο - Επίδαυρος - Μυκήνες - Επιστροφή
Μετά το πρόγευμα περιήγηση στο πανέμορφο Ναύπλιο το οποίο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία έτερο ενετικό φρούριο, επί της ομώνυμης χερσονησίδας. Συνεχίζουμε για Επίδαυρο, που δημιουργεί δέος στον κάθε επισκέπτη. Περιήγηση στις αρχαιότητες. Θα περάσουμε από Μυκήνες και με ενδιάμεσες στάσεις στον ισθμό της Κορίνθου, Αλαμάνα, Βόλο, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.
Περιλαμβάνονται : Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά. Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται : Φόρος διαμονής. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Τα λεωφορεία μας θα έχουν απολυμανθεί λίγες ώρες πριν την αναχώρηση. Ο οδηγός καθημερινά θα επιμελείται για τον αερισμό και την καθαριότητα του λεωφορείου.