ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΟΑΤΙΑΣΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Κροατία-Ντουμπρόβνικ-Σπλίτ-Ζάνταρ-Μόσταρ-Μπούτβα -Τρογκίρ-Λίμνες Πλίτβιτσε

ΑΠΟ 425 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα Πτήση για Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ - Τρογκίρ - Ζαντάρ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και αναχώρηση για το Σπλιτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία χτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, το Γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το διάσημο τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ. Τακτοποίηση το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Ζαντάρ.
2η ημέρα 2η ημέρα Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε
Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για τις Λίμνες Πλίτβιτσε, ένα θαύμα της φύσης, ένας εθνικός δρυμός απερίγραπτης ομορφιάς, που το 1979 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Δεκαέξι λίμνες, πλούσιες σε ορυκτά, βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα ανάμεσα σε καταρράκτες και ποτάμια. Μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου που καλύπτει περίπου 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Χρόνος ελεύθερος για πεζοπορία και για να απαθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Επιστρέφουμε στο Ζαντάρ, την παραλιακή πόλη της Κροατίας, που ιδρύθηκε το 1396, σαν μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Είναι μια τουριστική πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. 
3η ημέρα 3η ημέρα Ζαντάρ - Μόσταρ - Ντουμπρόβνικ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το περίφημο Μόσταρ (παλιά γέφυρα - stari most), την πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Ένα σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης που συνδυάζει τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Ανατολής, χαμάμ, ισλαμικά τεμένη, παζάρι, φαγητά και ανατολίτικα γλυκά με τη δυτική φινέτσα, τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία. Είναι η βασίλισσα του Νερέτβα, κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, και η πόλη ενώνεται από επτά εντυπωσιακά γεφύρια ενώ συνιστά πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες με σύμβολά της τη Νέα Γέφυρα και τους Πύργους. Έχει, επίσης, χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Συνεχίζουμε για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τη παλιά πόλη.
4η ημέρα 4η ημέρα Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση πόλης)
Πρόγευμα και θα ξεναγηθούμε στο Ντουμπρόβνικ που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονούφριου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Το απόγευμα προτείνουμε προαιρετικά κρουαζιέρα για να δούμε το Ντουμπρόβνικ από διαφορετική οπτική γωνία. Το βράδυ απολαύστε τη βόλτα σας στα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης και διασκεδάστε σε ένα από τα πολλά μπαράκια της.
5η ημέρα 5η ημέρα Ντουμπρόβνικ - Κότορ - Μπούντβα – Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Οι ενετικές επιρροές είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική της πόλης. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μπούντβα, που πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη βους (βόδι). Όπως όμως αναφέρει η ελληνική μυθολογία όλα ξεκίνησαν από τον Κάδμο, γιο του βασιλιά της Τύρου Αγήνορα και αδελφού της Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε από την μαρίνα της Μπούντβα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, τώρα στεγάζει και το Θέατρο της Μπούντβα. Αργότερα επιστροφή στο αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ για τη πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνει:

Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας ναυλωμένη πτήση του γραφείου μας Θεσσαλονίκη – Ντουμπρόβνικ – Θεσσαλονίκη με πρωινή αναχώρηση και βραδινή επιστροφή.
Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* ή 4* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
Πρόγευμα σε μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου ανάλογα με την επιλογή σας.
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Επίσημος διπλωματούχος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνει:

Checkpoints και δημοτικοί φόροι 15€ ανά άτομο.
Εισιτήριο Εισόδου Εθνικό Πάρκο Λίμνες Πλίτβιτσε ενήλικες 250ΗΚΝ περίπου 35€ - παιδί 7-18 ετών 110ΗΚΝ περίπου 15€.
Κρουαζιέρα 10€ ανά άτομο.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.

Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 145€. Περιλαμβάνει ημιδιατροφή.
Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8kg χειραποσκευή 55x40x20cm & βαλίτσα 23kg.