Πανόραμα Κρήτης

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Χανιά-Ηράκλειο-Άγιος Νικόλαος-Ελούντα-Σπιναλόγκα-Κνωσός-Φαιστός-Ρέθυμνο-Κρήτη

ΑΠΟ 535 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ –ΚΝΩΣΟΣ – ΓΟΥΒΕΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο «Μακεδονία» και αναχώρηση µε απευθείας πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη στην όµορφη Κρήτη, και ξεκινάµε την ξενάγηση µας στην Κνωσό, την µεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης , που ιδρύθηκε από τον µυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαµπρού Μινωικού πολιτισµού. Το 1910 περίπου ο άγγλος Έβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότηµα ερειπίων της πόλης, που περιλαµβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς µε έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήµατα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλµα του Ελ. Βενιζέλου και η προτοµή του Καζαντζάκη, θα δούµε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη µε τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (µαθητής του Αποστόλου Παύλου), το µητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Καταλήγουµε στο ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια και ξεκούραση. ∆είπνο. Προαιρετική διασκέδαση στις Γούβες µε ζωντανή µουσική. ∆ιανυκτέρευση.
2η ημέρα ΜΟΝΗ ΑΡΚΑ∆ΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ µπάνιο - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΦΟ∆ΕΛΕ
Πρωινό και αναχώρηση προς την Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουµε για Ρέθυµνο µε το Ενετικό φρούριο Φορτέζα στο λιµάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα στα γραφικά στενά και για καφέ. Αναχώρηση για Αργυρούπολη (πηγές), εξωτική τοποθεσία µε οργιώδη βλάστηση από υπεραιωνόβιους πλάτανους, µικρούς πανέµορφους καταρράκτες πολλά τρεχούµενα νερά. Γεύµα εξ’ ιδίων. Επόµενος σταθµός µας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της µέρας στον µεγαλύτερο σγουράφο ( ζωγράφο) τον EL GRECO. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ µπάνιο – ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ - ΝΗΣΙ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισµένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, µε τα πολλά θερµοκήπια γνωριµία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για µπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όµορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη µε καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύµα εξ ιδίων. Συνεχίζουµε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριµία µε την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισµένη Λίµνη που είναι περιτριγυρισµένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήµατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο - διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΦΑΙΣΤΟΣ - ΜΑΤΑΛΑ µπάνιο - ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ - ΑΝΩΠΟΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Πρωινό και Αναχώρηση για την Φαιστό, διανύουµε το κάθετο τµήµα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα) και τον µεγαλύτερο κάµπο Μεσαρά. Περνάµε από το χωριό Άγιοι ∆έκα, όπου µαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και στάση στην Παναγία Καλυβιανή (µοναστήρι µε κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στην Φαιστό, την δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους του Ραδάµανθου (αδελφού του Μίνωα) και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις µαγευτικές αµµουδιές µε τις Σπηλιές στα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για µπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύµα και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην Ανώπολη για Ελληνοκρητικό γλέντι - σόου µε 22 χορευτές (καλλιτέχνες). ∆ιανυκτέρευση
5η ημέρα ΧΑΝΙΑ µπάνιο – ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
 Πρωινό, και αναχωρούµε για τα υπέροχα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιµάνι µε το Φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήµη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη. Θα επισκεφθούµε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε µια έξοχη τοποθεσία επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία µε πανοραµική θέα στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριµία µε την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαµί, την Μητρόπολη, την Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό µουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Γεύµα εξ ιδίων . Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζοντας το πολύ όµορφο πρόγραµµα της µέρας µας θα πιούµε τον καφέ µας στην εξαιρετικής οµορφιάς παραλία της Γεωργιούπολης, µε σήµα κατατεθέν ένα κατάλευκο εκκλησάκι που είναι κτισµένο σε ένα βραχώδες νησάκι µέσα στη θάλασσα σε απόσταση 200 µ. από την ακτή. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο. ∆είπνο –διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΑΝΩΓΕΙΑ – ΖΩΝΙΑΝΑ
 Πρωινό, και ξεκινάµε για τα Ζωνιανά, το ένοπλο άντρο του Ψηλορείτη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στη δροσερή πλατεία του χωριού, και όσοι θέλετε µπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιαίτερο µουσείο κέρινων οµοιωµάτων που φιλοξενεί όλη την Κρητική ιστορία. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούµε το σπήλαιο Σφενδόνη, ένα από τα οµορφότερα στην Ελλάδα µε πολύ πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγµιτικό διάκοσµο. Ανήκει στο φυσικό πάρκο Ψηλορείτη που έχει ενταχθεί στα Γεωπάρκα της UNESKO. Επόµενος σταθµός µας το υπέροχο χωριό του Ξηλούρη, όπου θα επισκεφθούµε το σπίτι – µουσείο του. Στη συνέχεια καταλήγουµε στην Αµµουδάρα για µπάνιο και προαιρετικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση – δείπνο – διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΕΝΥ∆ΡΕΙΟ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ - WATER CITY
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο γνωστό Ενυδρείο της Κρήτης, ένα από τα µεγαλύτερα στα Βαλκάνια. Στη συνέχεια αναχώρηση για το θεµατικό υδάτινο πάρκο (δωρεάν είσοδο)που βρίσκεται στην Άνω πόλη και υπόσχεται µια συναρπαστική εµπειρία δίνοντας την ευκαιρία σε µικρούς και µεγάλους να απολαύσουν διακοπές γεµάτες παιχνίδι ήλιο και διασκέδαση και την αδρεναλίνη στα ύψη. Επόµενος σταθµός µας το Κοκκίνη Χάνι, ελεύθερος χρόνος για µπάνιο και προαιρετικό καφέ/φαγητό. Αναχώρηση για το αεροδρόµιο του Ηρακλείου. Με απευθείας πτήση επιστρέφουµε στην πόλη µας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : -Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη – Ηράκλειο – Θεσ/νίκη.
-∆ιανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιµοκατάλογο.
-Ηµιδιατροφή
-Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
-Αρχηγός – συνοδός του γραφείου µας.
-Επίσηµος τοπικός ξεναγός.
-Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
-Φ.Π.Α.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι µουσείων και νυχτερινών κέντρων.
Φόρο διαµονής