Πανόραμα Κρήτης

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 7 ημέρες

Κρήτη-Ρέθυμνο-Φαιστός-Κνωσός-Σπιναλόγκα-Άγιος Νικόλαος-Ελούντα-Ηράκλειο-Χανιά

ΑΠΟ 395 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Πειραιά και απόπλους
Αναχώρηση για Πειραιά δια µέσου Λάρισας και Λαµίας. Με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στον Πειραιά και απόπλους στο καράβι τις 21:00 με διανυκτέρευση .
2η ημέρα Άφιξη το πρωί στο λιµάνι του Ηρακλείου
Μετά από 9 ώρες άφιξη το πρωί στο λιµάνι του Ηρακλείου. Αποβίβαση και ελεύθερος χρόνος για την πόλη του Ηρακλείου. Το μεσημέρι τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση. ∆είπνο. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Κνωσός-Ηράκλειο
. Πρωινό και ξεκινάµε για την ξενάγηση µας στην Κνωσό, την μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης , που   ιδρύθηκε από τον µυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαµπρού Μινωικού πολιτισµού. Το 1910 περίπου ο άγγλος Έβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότηµα ερειπίων της πόλης, που περιλαµβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς µε έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήµατα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλµα του Ελ. Βενιζέλου και η προτοµή του Καζαντζάκη, θα δούµε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη µε τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (µαθητής του Αποστόλου Παύλου), το µητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Καταλήγουµε στο ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια και ξεκούραση. ∆είπνο. Προαιρετική διασκέδαση στις Γούβες µε ζωντανή µουσική. ∆ιανυκτέρευση.
4η ημέρα Μονή Αρκαδίου-Ρέθυμνο-Χανιά
. Πρωινό και αναχώρηση προς την Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουµε για Ρέθυµνο µε το Ενετικό φρούριο Φορτέτσα  στο λιµάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα στα γραφικά στενά και για καφέ. Επόµενος σταθµός µας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της µέρας στον µεγαλύτερο σγουράφο ( ζωγράφο) τον  EL GRECO. Aναχωρούµε για τα υπέροχα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιµάνι µε το Φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήµη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη. Θα επισκεφθούµε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε µια έξοχη τοποθεσία  επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία µε πανοραµική θέα στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριµία µε την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο  Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαµί, την Μητρόπολη, την Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό µουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Γεύµα εξ ιδίων. Χρόνος ελεύθερος.  Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο. ∆είπνο – διανυκτέρευση.
5η ημέρα Φαιστός-Μάταλα
Πρωινό και Αναχώρηση για την Φαιστό, διανύουµε το κάθετο τµήµα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα)  και τον µεγαλύτερο κάµπο Μεσαρά. Περνάµε από το χωριό Άγιοι ∆έκα, όπου µαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και επόµενη στάση στην Παναγία Καλυβιανή (µοναστήρι µε κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στην Φαιστό, την δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους του Ραδάµανθου (αδελφού του Μίνωα) και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Αναχώρηση για τις µαγευτικές αµµουδιές µε τις Σπηλιές στα Μάταλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα Ιεράπετρα-Σπιναλόγκα-Άγιος Νικόλαος απόπλους για το λιμάνι του Πειραιά
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισµένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, µε τα πολλά θερµοκήπια γνωριµία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για και καφέ. Αναχώρηση για την όµορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα  ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη µε καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύµα εξ ιδίων. Συνεχίζουµε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριµία µε την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισµένη Λίµνη που είναι περιτριγυρισµένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήµατα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο στις 21:00 και απόπλους για Πειραιά με διανυκτέρευση.
7η ημέρα Επιστροφή στην πόλη μας
Μετά από 9 ώρες άφιξη στο λιµάνι του Πειραιά, και αναχώρηση µε το πούλµαν για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις!
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : 
  • Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας. 
  • Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιά – Ηράκλειο – Πειραιά σε τετράκλινες καμπίνες. 
  • ∆ιανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο VANISKO 3* sup. 
  • Πρωινό μπουφές στο ξενοδοχείο. Τέσσερα δείπνα στο ξενοδοχείο.
  • Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραµµα. 
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου µας. 
  • Επίσημος τοπικός ξεναγός. 
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. 
-Φ.Π.Α.
 
∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι µουσείων και νυχτερινών κέντρων. Φόρος διανυκτέρευσης 1,5€ ανά δωμάτιο ανά ημέρα.