Πανόραμα Καστοριάς και «Μπουμπούνες» - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Οδικώς, 4 ημέρες

Ελλάδα-Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο

ΑΠΟ 225 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Καστοριά. Άφιξη και επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, που ιδρύθηκε πρόσφατα στο Μαυροχώρι από τον Δημήτρη Παναγιωτίδη. Χρόνος για γεύμα. Άφιξη-τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Tsamis Hotel 3* Sup. Δείπνο
2η ημέρα ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ - ΨΑΡΑΔΕΣ - ΜΙΡΚΗ & ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τα βόρεια φυσικά σύνορα της χώρας μας, Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Επίσκεψη στον Άγιο Γερμανό, το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, γνωστό για τα περίφημα φασόλια Πρεσπών. Ο Εθνικός Δρυμός Πρεσπών με τη σπάνια πανίδα και χλωρίδα είναι ακόμα ένα από τα πολλά που μπορεί κανείς να θαυμάσει στην περιοχή. Μετάβαση στη Μικρή Πρέσπα και το νησί του Αγ. Αχιλλείου μέσω γέφυρας. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους Ψαράδες, με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής. Επιστροφή στην Καστοριά. Δείπνο.
3η ημέρα ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ - ΔΙΣΠΛΗΛΙΟ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ (ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ)
Πρωινό και επίσκεψη στα δύο νέα αποκτήματα της πόλης: το Νέο Ενυδρείο γλυκού νερού, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, και τη Σπηλιά του Δράκου. Ύστερα επίσκεψη στην Παναγία Μαυριώτισσα και χρόνος για βόλτα στον παραλίμνιο Ντολτσό. Χρόνος για γεύμα. Εάν μας μείνει χρόνος θα θαυμάσουμε και τον ηλικίας 7.000 ετών λιμναίο οικισμό Δισπηλιό. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τα τοπικά έθιμα: αναμμένες φωτιές, οι «Μπουμπούνες», ήχοι από χάλκινα ακούγονται παντού, χορός, τραγούδι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
4η ημέρα ΝΥΜΦΑΙΟ - ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για το Νυμφαίο (καιρού επιτρέποντος), που βρίσκεται σε κοιλάδα του Βίτσι. Χρόνος για να θαυμάσουμε τον ωραιότατο οικισμό με τα καλοδιατηρημένα διώροφα και τριώροφα πέτρινα σπίτια και το σπουδαίο περιβαλλοντικό κέντρο «Αρκτούρος» για την προστασία της αρκούδας. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καλαμπάκας.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Tsamis Hotel 3* Sup στην Καστοριά
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου
  • Η είσοδος σε επισκέψιμους χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και θα ανέρχεται σε: € 1,50 σε μονάδες τριών αστέρων.
  • Ο φόρος καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση αλλαγής απόδοσης του φόρου διαμονής οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως