ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑ

Οδικώς, 4 ημέρες

Γιάννενα-Πρέβεζα-Λευκάδα-Άρτα-Μέτσοβο

ΑΠΟ 205 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Αναχωρούμε από τα γραφεία μας στις 07.30 και μέσω Εγνατίας οδού θα κάνουμε μια πρώτη στάση στα πανέμορφα Ιωάννινα. Θα επισκεφθούμε αρχικά το σπήλαιο του Περάματος και θα συνεχίσουμε για το κέντρο της πόλης όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας δίπλα στην πανέμορφη λίμνη. Επισκεπτόμαστε στη συνέχεια το Μπιζάνι για να δούμε το νέο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων (Βρέλλη). Επόμενος σταθμός μας η όμορφη παραθαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Περιφορά του Επιταφίου, κατά την οποία συγκεντρώνονται οι Επιτάφιοι από όλες τις ενορίες της πόλης στην κεντρική πλατεία «Ανδρούτσου». Η λειτουργία γίνεται από τον Δεσπότη της Μητρόπολης και στη συνέχεια κάθε επιτάφιος επιστρέφει στην ενορία του. Τα κάλαντα της Μεγάλης Παρασκευής, μοναδικό έθιμο της Πρεβεζας λέγονται συνήθως από σχολικές ομάδες. Ομάδες από αγόρια και κορίτσια μαυροφορεμένα κρατούν ένα στεφάνι που έχει πλεχθεί με τα ωραιότερα λουλούδια της εποχής και αυτό κατόπιν αποτίθεται με μεγάλο σεβασμό είτε στον ΕΠΙΤΑΦΙΟ είτε στον τάφο του πρόσφατα νεκρού της ενορίας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. 
2η ημέρα ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΑΡΤΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την παρακολούθηση της Πρώτης Ανάστασης. Η Πρώτη Ανάσταση γίνεται το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Την ώρα της λειτουργίας σε πολλά μέρη των περιοχών του Ιονίου τηρείται το έθιμο «το σπάσιμο της στάμνας». Με το σπάσιμο πήλινων αντικειμένων γιορτάζει και η Πρέβεζα την πρώτη Ανάσταση. Στο Σαϊτάν Παζάρ και την Κεντρική αγορά της πόλης, δεκάδες συμπολίτες και επισκέπτες γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού σπάζοντας πήλινα στο πλακόστρωτο συμβολίζοντας έτσι τη νίκη της ζωής ενάντια του θανάτου. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου την Άρτα, πόλη με σημαντική βυζαντινή παράδοση. Στην είσοδο της πόλης βρίσκεται το θρυλικό πέτρινο γεφύρι της Άρτας, σήμα κατατεθέν της πόλης, γνωστό από το ομώνυμο δημοτικό ποίημα. Στάση για καφέ, περιήγηση στο όμορφο τοπίο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα επισκεφθούμε την πόλη της Πρέβεζας για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για το παραδοσιακό Αναστάσιμο δείπνο και την μαγειρίτσα.
3η ημέρα ΠΡΕΒΕΖΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην όμορφη Πρέβεζα. Επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης (εκκλησία Αγίου Χαραλάμπους, Αγίου Αθανασίου, Ενετικό κάστρο, σπίτι Κώστα Καρυωτάκη). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα θα κάνουμε μια επίσκεψη στην πόλη της Λευκάδας. Θα δούμε το επιβλητικό κάστρο της Αγίας Μαύρας, το ναό του Αγίου Ιωάννη (εδώ δίδαξε ο Απόστολος Παύλος), το ναό του Χριστού Παντοκράτορα (στο προαύλιό του βρίσκεται ο τάφος του ποιητή Βαλαωρίτη) και το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. 
4η ημέρα ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την μαγευτική Πάργα, χτισμένη στις πλαγιές ενός βραχώδους λόφου, με το βενετσιάνικο κάστρο του 1572. Ένας περίπατος μέσα σε αυτή τη μικρή πολίχνη είναι κάτι που πραγματικά αξίζει κανείς να κάνει. Γοητευμένοι από την Πάργα, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό Μέτσοβο όπου θα έχουμε χρόνο να δοκιμάσουμε τις φημισμένες τοπικές γεύσεις, να κάνουμε μια βόλτα στην κεντρική πλατεία ή να πιούμε καφέ. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην πόλη μας.

Περιλαμβάνονται:

  1. Μεταφορά με  υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
  3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και προαιρετικές εκδηλώσεις.

Αναχώρηση από Σέρρες & Καβάλα με κόστος 5 ευρώ ανά άτομο ανά διαδρομή