Πανόραμα Ιορδανίας Από Αθήνα

Αεροπορικώς, 6,7,8 ημέρες

Αμμάν -Γέρασα-Κάστρο Αζλούν-Μάνταμπα -Όρος Νέμπο-Κάστρο Κεράκ-Πέτρα-Ουάντι Ραμ-Νεκρά Θάλασσα

ΑΠΟ 610 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα - Αμμάν
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη στην δυναμική πρωτεύουσα - σύγχρονη και αρχαία μαζί - που απλώνεται σε δεκαεννέα λόφους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Αμμάν - Γέρασα - Κάστρο Αζλούν - Αμμάν
Η σημερινή ξενάγησή μας στο Αμμάν αρχίζει από την Ακρόπολη, όπου θα δούμε τα ερείπια του ναού του Ηρακλή, βυζαντινές εκκλησίες και το ανάκτορο των Ομεϋαδών. Στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο, το ωδείο και το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ (εξωτερικά). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Γέρασα (Jerash), την Αντιόχεια επί Χρυσορρόη, την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης, η οποία ανακαλύφθηκε το 1806. Κρυμμένη για αιώνες κάτω από την άμμο, η "πόλη των 1.000 κιόνων" όπως αποκαλείται, αποτελεί ένα μεγαλειώδες επαρχιακό αστικό κέντρο της Μέσης Ανατολής. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στον εκτεταμένο αρχαιολογικό αυτό χώρο θα δούμε την οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, τα θέατρα, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος κ.ά. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας μέσα από πευκοδάση και ελαιώνες θα φθάσουμε στο περίτεχνο κάστρο Αζλούν, που κατασκευάστηκε το 1184 για να ελέγχει τα μεταλλεία σιδήρου και τους τρεις κύριους δρόμους που οδηγούσαν στην κοιλάδα του Ιορδάνη. Επιστροφή στο Αμμάν. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Αμμάν - Μάνταμπα - Όρος Νέμπο - Κάστρο Σταυροφόρων Κεράκ - Πέτρα
Πρωινή αναχώρηση για τη Μάνταμπα, που αποτελεί το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου και τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων που κατασκευάστηκε το 560 μ.Χ. και αποτελεί το ψηφιδωτό του δάπεδο. Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νέμπο, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και ατένισε την Γη της Επαγγελίας και τη Νεκρά Θάλασσα. Συνεχίζουμε μέσω του υπέροχου φαραγγιού Ουάντι ελ Μουτζίμπ για το επιβλητικό κάστρο των Σταυροφόρων του Κεράκ, που κατασκευάστηκε το 1142 και δεσπόζει στην γύρω περιοχή. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για την Πέτρα, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Πέτρα, Ξενάγηση
Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας, που υπήρξε πρωτεύουσα του νομαδικού λαού των Ναβαταίων. Η ροδοκόκκινη πόλη που λαξεύτηκε στους βράχους πριν περίπου 2000 χρόνια, ψηφίστηκε πρόσφατα ως ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου και έχει κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Περπατώντας στο στενό φαράγγι (Σικ) θα φθάσουμε στο εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Θα δούμε επίσης τον δρόμο των προσόψεων, τους βασιλικούς τάφους, την βυζαντινή εκκλησία και την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Πέτρα - Ουάντι Ραμ
Πρωινή αναχώρηση για το Ουάντι Ραμ, την "Κοιλάδα του Φεγγαριού", την έρημο του Λόρενς της Αραβίας. Φθάνοντας θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι Ραμ με Jeep 4x4, για ένα μοναδικό σαφάρι στην πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη, όπου ο Λόρενς είδε τους "Επτά Στύλους της Σοφίας". Η σημερινή μας διανυκτέρευση θα γίνει σε πολυτελείς σκηνές στην έρημο.
6η ημέρα Ουάντι Ραμ - Νεκρά Θάλασσα
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τη Νεκρά Θάλασσα - μια μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το χαμηλότερο δηλαδή σημείο της γης. Καθώς η περιεκτικότητα σε αλάτι φθάνει το 34,2% (9,6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αλάτι από τον ωκεανό), καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει μέσα στο νερό και κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα μυστηριακά της βάθη, εξ ου και το όνομα Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 
7η ημέρα Νεκρά Θάλασσα, Ελεύθερη μέρα ή Προαιρετική εκδρομή στo Κάνυον ελ Μουτζίμπ (Wadi el Mujib)
Μη χάσετε σήμερα την ευκαιρία να "κολυμπήσετε" και να γνωρίσετε τις ιαματικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης, που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση και ωφελούν το σώμα με πολλαπλούς τρόπους! Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στο Ουάντι ελ Μουτζίμπ (Wadi el Mujib), ένα μοναδικής ομορφιάς φαράγγι. Το μονοπάτι ξεκινά από το Κέντρο Επισκεπτών κοντά στη Γέφυρα του Μουτζίμπ. Περπατώντας στον διάδρομο πάνω από το φράγμα, θα ακολουθήσετε την πορεία του ποταμού ανάμεσα σε ψηλούς βράχους από ψαμμίτη μέχρι τη βάση ενός μεγάλου καταρράκτη. Ανάλογα με τις εποχιακές βροχοπτώσεις στο φαράγγι μπορεί να υπάρχουν βάθρες αρκετά βαθιές για κολύμπι. 
8η ημέρα Νεκρά Θάλασσα - Αμμάν - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Αμμάν και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Royal Jordanian
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και σε πολυτελείς σκηνές στο Ουάντι Ραμ
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τζιπ σαφάρι (2 ώρες) στο Ουάντι Ραμ
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτικά έντυπα, χάρτες

Δεν Περιλαμβάνονται: 
  • Φιλοδωρήματα, τοπικοί φόροι
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις:
  • Τα 7ήμερα προγράμματα έχουν μία διανυκτέρευση στην Πέτρα Στα 6ήμερα προγράμματα δεν περιλαμβάνεται το Ουάντι Ραμ
  • Απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ χωρίς σφραγίδα Ισραήλ
  • Η Προαιρετική Εκδρομή στo Κάνυον ελ Μουτζίμπ (Wadi el Mujib) απαιτεί καλή φυσική κατάσταση (MINI TREK) Κόστος Προαιρετικής εκδρομής € 40/άτομο
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.