Πανόραμα Γαλλοιταλικών Άλπεων (Χριστούγεννα)

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 10 ημέρες

Μιλάνο-Γαλλία-Κουρσεβέλ-Μεζέβ-Λυών-Τορίνο-Λωζάνη--Αννεσύ-Σαμονί-Ιταλία

ΑΠΟ 735 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – AΝΚΟΝΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.  
2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας  το Μιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση.   Θα  δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο, τον εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) και την περίφημη  Σκάλα του Μιλάνου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ – ΣΑΜΟΝΙ ΜΟΝ ΜΠΛΑΝ - ΑΝΝΕΣΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Σαμονί -Μον Μπλαν, περισσότερο γνωστό ως Σαμονί, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Γαλλία και θεωρείται το σήμα κατατεθέν του ορεινού τουρισμού. Χτισμένο σε μια πανέμορφη κοιλάδα σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, φωλιασμένο στις πλαγιές του Μον Μπλαν και με εκπληκτική θέα στις Άλπεις, αποτελεί πόλο έλξης για χιονοδρόμους, ορειβάτες και αναρριχητές από όλο τον κόσμο. Θα σας εντυπωσιάσει με τη γραφικότητά του, τα σαλέ και τα 13 χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, όπως επίσης και με τον κοσμοπολίτικο αέρα του και τα εστιατόριά του. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Αννεσύ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΑΝΝΕΣΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πρωινή περιήγηση. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε το υπέροχο Αυτοκρατορικό Παλάτι, τον Καθεδρικό  ναό του Αγίου Πέτρο σε ρυθμό Μπαρόκ, θα διασχίσουμε την Βασιλική Οδό που είναι και ο πιο εμπορικός δρόμος της πόλης και  θα δούμε τα  περίφημα σιντριβάνια του Αγίου Ιωάννου. Τέλος θα περπατήσουμε στις όχθες της λίμνης και θα διασχίσουμε την γέφυρα των εραστών. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΑΝΝΕΣΥ – ΛΥΩΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση  για την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη τις Γαλλίας, την Λυών που βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Ροδανού και Σον. Η πανοραμική μας περιήγηση μας θα ξεκινήσει από τον λόφο Φουρβιέρ όπου βρίσκεται η Βασιλική της Παναγίας που Φουρβιέρ και  απ ‘ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια  θα κατέβουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο ποταμού. Η γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα περπατήσουμε στα γραφικά στενά της πόλης μέχρι την πλατεία Μπελκούρ (Place Bellecour), με το άγαλμα του Λουδοβίκου ΙΔ'.  Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αννεσύ. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΑΝΝΕΣΥ – ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και  αναχώρηση για την πόλη των διπλωματών  αλλά και τη πόλη των πάρκων όπως συχνά αποκαλείτε. Είναι μια πανέμορφη και πολυπρόσωπη πόλη κτισμένη στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Η ιδιαίτερη γοητεία της Γενεύης συνίσταται στην ελβετική οργάνωση, στην γαλλική επιρροή στην γλώσσα, την εκλεκτή κουζίνα της και την νυχτερινή διασκέδαση. Η Γενεύη είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας, μετά από τη Ζυρίχη. Θεωρείται σημαντική πόλη λόγω της παρουσίας πολυάριθμων διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Η οικονομία της Γενεύης είναι προσανατολισμένη στις υπηρεσίες. Στην πόλη εδρεύουν πολλές σημαντικές τράπεζες και αποτελεί επίσης σημαντικό κέντρο εμπορίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Λωζάννη χτισμένη στις όχθες της Λίμνης της Γενεύης. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό του 12ου αιώνα, τον Ναό του Αγίου Φραγκίσκου και τέλος το Φρούριο του 12ου αιώνα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΑΝΕΣΣΥ - ΜΕΖΕΒ - ΚΟΥΡΣΕΒΕΛ – ΤΟΡΙΝΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και  αναχώρηση για το Τορίνο. Καθ οδών θα επισκεφθούμε το Μεζέβ και Κουρσεβέλ,  δύο  από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα της Γαλλίας,  χειμερινά θέρετρα – διαμάντια πάνω στις Γαλλικές Άλπεις, για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ που προσφέρει εξαιρετικές πίστες ανάμεσα στα δάση. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Τορίνο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΤΟΡΙΝΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πανοραμική περιήγηση στο Τορίνο, μεγάλο καλλιτεχνικό και βιομηχανικό κέντρο  της Ιταλίας,  το μικρό Παρίσι όπως το λένε οι ντόπιοι, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μπαρόκ και Art Nouveau. Εδώ γεννήθηκε η βιομηχανία της Fiat και  ο διάσημος καφέ Lavazza.  Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της  πόλης θα δούμε την Πλατεία Καστέλο  που περιτριγυρίζεται από πανέμορφα κτήρια όπως το Βασιλικό Παλάτι, το Παλάτι Madama  που φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις και το Βασιλικό ανάκτορο  Palazzina di cassia di Stupinigi.   Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
9η ημέρα ΤΟΡΙΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ
 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
10η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό μας. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται:
 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα - Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*. ( Holiday Inn Milano, Hotel Campanile Annecy Cemre Gare, Best Western Hotel Piemontese Torino) ή παρόμοια
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους,  θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Checkpoint (25€)
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά  (Μιλάνο 2€, Τορίνο 2,8€, Αννεσύ 1,3€)
 
Σημειώσεις  :

Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν