Πανόραμα Ελβετίας - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Ελβετία-Ζυρίχη-Λουκέρνη-Βέρνη-Λωζάνη--

ΑΠΟ 545 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΒΕΡΝΗ - ΛΩΖΑΝΗ
Πτήση για τη Ζυρίχη, σημείο εκκίνησης το οδοιπορικού μας στη πανέμορφη Ελβετία, τη χώρα που έχει ως εθνικό της ήρωα τον Ιωάννη Καποδίστρια. Συναρπαστική η σημερινή μας διαδρομή καθώς το κάθε μέρος που επισκεπτόμαστε διαδέχεται και συναγωνίζεται σε ομορφιά το άλλο. Πρώτη μας στάση η κουκλίστικη Λουκέρνη με τη περίφημη σκεπαστή ξύλινη γέφυρα του 14ου αι. που η οροφή της απεικονίζει όλη την ιστορία της Ελβετίας. Οι ζωγραφιστές προσόψεις των σπιτιών και το απίστευτα όμορφο Αλπικό τοπίο που τη περιβάλλει, συνθέτουν αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αμέσως μετά μας περιμένει η διοικητική πρωτεύουσα Βέρνη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Aare και περιτριγυρισμένη από τις Άλπεις. Ένα σκηνικό που μας μεταφέρει πίσω στον μεσαίωνα, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικέντιου, και τον πύργο του ρολογιού που αποτελεί και σήμα κατατεθέν της πόλης. Άφιξη αργά το απόγευμα στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας στη Λωζάνη.
2η ημέρα ΛΩΖΑΝΗ - ΓΕΝΕΥΗ
Πρωινό και αναχωρούμε για ξενάγηση της Γενεύης, που έχει χαρακτηριστεί ως το κέντρο της διεθνούς διπλωματίας. Ξεκινάμε από τον σήμα κατατεθέν της πόλης, το θεαματικό συντριβάνι Jet d'Eau που πετά νερό σε ύψος 140 μέτρων. Το Δημαρχείο, η παλαιά πόλη με τον Καθεδρικό Ναό, τα κτίρια της Ευρωπαϊκής έδρας των Ηνωμένων Εθνών, το σημείο στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η Αυστριακή αυτοκράτειρα Σίσσυ, και τα υπέροχα πάρκα, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Χρόνος ελεύθερος στη πόλη που βρίσκεται κτισμένη στις όχθες της λίμνης Λεμάν και αμέσως μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα ΛΩΖΑΝΗ - ΓΚΡΥΓΙΕΡ - ΜΟΝΤΡΕ - ΚΑΣΤΡΟ ΣΙΓΙΟΝ - ΒΕΒΕ - ΖΥΡΙΧΗ
Μετά το πρωινό, περιήγηση στη πόλη της Λωζάνης που αποτελεί την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ξεκινάμε με το ιστορικό κέντρο όπου κυριαρχούν η κεντρική πλατεία ντε Λα Παλί και ο Καθεδρικός Ναός Νοτρ Νταμ καθώς και τα γραφικά στενά σοκάκια του 18ου και 19ου αι. Στη συνέχεια διασχίζοντας τα περίφημα ελβετικά αγροκτήματα θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριουδάκι Γκρυγιέρ, διάσημο για τα τυριά του. Συνεχίζοντας κινούμενοι κατά μήκος της λίμνης, θα καταλήξουμε στη κοσμοπολίτικη κωμόπολη του Μοντρέ διάσημη ως θέρετρο πλουσίων και αριστοκρατών των αρχών του 20ου αιώνα και γνωστή για το ομώνυμο μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι. Συνεχίζουμε με το κάστρο του Σιγιόν που βρίσκεται στις ακτές της λίμνης Λεμάν, στο Βεϊτό της Ελβετίας. Μακρόστενου σχήματος, το κάστρο έχει 110 μέτρα μήκος και 50 μέτρα πλάτος, με τον πύργο του να βρίσκεται σε ύψος 25 μέτρων πάνω από το έδαφος. Τελευταίος σταθμός μας το γραφικό Βεβέ, έδρα της διάσημης πολυεθνικής Νεστλέ. Πορεία για τη Ζυρίχη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στη πόλη με το συνοδό μας. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΝ ΜΟΡΙΤΖ)
Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι τη πόλη της Κουρ, όπου θα επιβιβαστούμε στο περίφημο Αλπικό τραίνο της Rhaetian Railways που θα μας μεταφέρει στο υπέροχο Σεν Μόριτζ (έξοδα ατομικά). Η διαδρομή είναι μοναδική και το χιονισμένο τοπίο των Άλπεων παροιμιώδες. Το ίδιο δε το Σεν Μόριτζ είναι η επιτομή του χειμερινού θέρετρου με τον αυθεντικό κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του και φυσικά αποτελεί την ιδιαίτερα αγαπητή τοποθεσία της ελίτ της αριστοκρατίας. Χρόνος ελεύθερος να περιπλανηθείτε στη περιοχή με τα θαυμάσια σαλέ, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πολυτελή καταστήματα και φυσικά τα «σικ» καφέ και εστιατόρια. Το απόγευμα οδική μεταφορά στην γνώριμη Ζυρίχη.
5η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Αφού πάρουμε το πρωινό, αναχωρούμε για τη περιοχή του Σαφχάουζεν, όπου βρίσκονται οι εντυπωσιακοί καταρράκτες που δημιουργεί ο γνωστός ποταμός Ρήνος λίγο μετά την έξοδο του από τη λίμνη Μπόγκεν. Στη συνέχεια αφού διασχίσουμε τα νοητά σύνορα με τη Γερμανία θα επισκεφθούμε το λιλιπούτειο μα συνάμα κουκλίστικο παραποτάμιο χωριό Στάιν αμ Ράιν. Επιστρέφουμε στη Ζυρίχη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της φημισμένης πόλης των τραπεζών. Ξεκινάμε με τη γοτθική εκκλησία Φραουενμίνστερ, που είναι διακοσμημένη με θαυμάσια βιτρό του Μαρκ Σανγκάλ. Αμέσως μετά η παλιά ιστορική πόλη με τα στενά δρομάκια, η κεντρική οδός Μπανχοφστράσε με τα κτίρια που στεγάζουν τις μεγάλες τράπεζές καθώς και τα πολυτελή μαγαζιά και κομψά καφέ και τέλος η πανέμορφη παραλίμνια περιοχή της πόλης θα ολοκληρώσουν τη περιήγηση μας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Aθήνα - Ζυρίχη - Αθήνα με πτήσεις  Swiss Airlines
  • 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ( 2 Λωζάνη , 2 Ζυρίχη )
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων  και επίναυλος καυσίμων 165€
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα/μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις:
  • Κόστος εισιτήριο τραίνου με την Rhaetian Railways από το Κουρ προς το Σεν Μόριτζ 80€/ άτομο.
  • Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά.
  • Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  • Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  • Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας.
  • Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.