Πανόραμα Ελβετίας - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 6,7 ημέρες

Ελβετία-Ζυρίχη-Λουκέρνη-Λωζάνη--Ιντερλανκεν

ΑΠΟ 845 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΖΥΡΙΧΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN ή SWISS για Ζυρίχη. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για τους φαντασμαγορικούς Καταρράκτες του Ρήνου στο καντόνι του Σαφχάουζεν, ένα μεγαλειώδες θέαμα της φύσης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, καθώς ο υδάτινος όγκος πέφτει με βοή από ψηλά και σχηματίζει στη βάση του μια λίμνη, συνεχίζοντας την αέναη πορεία του προς τις εκβολές του. Επιστροφή και ξενάγηση στη Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζοδρόμους της παλιάς πόλης, θα δούμε την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ, τις γέφυρες του ποταμού Λίματ και άλλα αξιοθέατα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT 4* sup. στη συνοικία Oerlikon (www.courtyardzurich. com). Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. 
2η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ
Πρωινή αναχώρηση για την κουκλίστικη Λουκέρνη, που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης των τεσσάρων καντονιών. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό της κέντρο με το παλιό Δημαρχείο, την χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα, το μνημείο του Λιονταριού κ.ά. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Ζυρίχη.
3η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ - ΑΠΕΝΤΣΕΛ - ΣΑΙΝΤ ΓΚΑΛΕΝ - ΖΥΡΙΧΗ
Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο Άπεντσελ, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Σε αυτό το αλπικό χωριό ισχύει εδώ και περίπου 700 χρόνια η άμεση δημοκρατία - μια φορά τον χρόνο συγκαλείται γενική συνέλευση στην κεντρική πλατεία με υποχρεωτική συμμετοχή όλων των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, οι οποίοι αποφασίζουν για τα θέματά τους με ανάταση των χεριών και οι αποφάσεις τους είναι δεσμευτικές για όλους! Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια, θα δούμε το Δημαρχείο, την ενοριακή εκκλησία και άλλα όμορφα κτίρια διακοσμημένα εξωτερικά με τοιχογραφίες. Συνεχίζουμε για το Σαιντ Γκάλεν, μία ιστορική πόλη της βορειοανατολικής Ελβετίας και πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού. Το κύριο αξιοθέατο της πόλης αυτής και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1983, είναι η Μονή των Βενεδικτίνων, στη φημισμένη βιβλιοθήκη της οποίας φυλάσσονται περίπου 150.000 βιβλία και χειρόγραφα, που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα. Επιστροφή στη Ζυρίχη
4η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ - ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ - ΒΕΡΝΗ - ΛΩΖΑΝΗ
Σήμερα θα επισκεφθούμε το δημοφιλές και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο Ιντερλάκεν, που βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Τουν και Μπρίενζ, σε απόσταση αναπνοής από τον εντυπωσιακό και πάντα χιονισμένο ορεινό όγκο του Γιουνγκφράου (Jungfrau). Συνεχίζουμε για την ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, την "πόλη των κρηνών", που είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον πύργο του ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μεσαιωνικά κτίρια. Αναχώρηση για τη Λωζάνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DE LA PAIX 4* (www.hoteldelapaix.net).
5η ημέρα ΛΩΖΑΝΗ - ΓΕΝΕΥΗ - ΑΝΣΥ - ΙΒΟΥΑΡ - ΛΩΖΑΝΗ
Πρωινή αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Γενεύη, όπου θα δούμε κτίρια Διεθνών Οργανισμών, όπως του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και το τεράστιο σιντριβάνι που αναβλύζει μέσα από τη λίμνη Λεμάν και αποτελεί μαζί με το πολύχρωμο λουλουδιασμένο ρολόι, το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις κουκλίστικες αντικερί, τα μικροσκοπικά βιβλιοπωλεία και τα πολυάριθμα εστιατόρια και καφέ. Συνεχίζουμε για μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας, το "διαμάντι των γαλλικών Άλπεων", την άγνωστη στο ευρύ κοινό, αλλά μαγευτική πόλη Ανσύ (Annecy). Η παλιά συνοικία του Ανσύ είναι ένα απίστευτα όμορφο μέρος, με τα κανάλια να την διασχίζουν από τη μία άκρη ως την άλλη, δικαιώνοντας πλήρως τον χαρακτηρισμό της ως "Βενετία των Άλπεων". Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε άλλο ένα παραδεισένιο χωριό της Γαλλίας, το παραλίμνιο Ιβουάρ (Yvoire), που μοιάζει σαν να έχει "παγώσει" στον 14ο αιώνα, καθώς διατηρεί ανέπαφη την πολιτιστική του ταυτότητα, γεγονός που θα διαπιστώσουμε κι εμείς περπατώντας στα καλντερίμια του και χαζεύοντας τα πανέμορφα πέτρινα αρχοντικά με τους ολάνθιστους κήπους. Επιστροφή στη Λωζάνη
6η ημέρα ΛΩΖΑΝΗ - ΓΚΡΥΓΙΕΡ - ΜΠΡΟΚ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ NESTLE - ΜΟΝΤΡΕ - ΛΩΖΑΝΗ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την μικροσκοπική και κουκλίστικη Γκρυγιέρ, στην οποία δεσπόζει το επιβλητικό της κάστρο. Η Γκρυγιέρ φημίζεται για τα τυριά της και για τα πολυάριθμα εστιατόριά της, όπου σε ένα από αυτά θα απολαύσουμε Ομαδικά Οργανωμένα Ταξίδια ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ με τα διαμάντια των Γαλλικών Άλπεων Ανσύ και Ιβουάρ παραδοσιακό φοντύ ή ρακλέτ - προσφορά του Γραφείου μας. Συνεχίζουμε για το Μπροκ, όπου θα "χαθούμε" στην απόλαυση της σοκολάτας, αφού πρώτα επισκεφθούμε το μουσείο με την ιστορία της Nestle. Τέλος, πριν επιστρέψουμε στην Λωζάνη, θα περάσουμε από το κοσμοπολίτικο Μοντρέ για τις απαραίτητες φωτογραφίες.
7η ημέρα ΛΩΖΑΝΗ - ΓΕΝΕΥΗ - ΑΘΗΝΑ
Ελεύθερος χρόνος το πρωί στην κουκλίστικη Λωζάνη. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Γενεύης για την πτήση μας στην Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ, ΓΕΝΕΥΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN & ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ με SWISS
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT ZURICH NORD 4* στη Ζυρίχη
  • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DE LA PAIX 4* στη Λωζάννη
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Γεύμα με παραδοσιακό φοντύ ή ρακλέτ στην Γκρυγιέρ - Προσφορά του Γραφείου μας
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, επισκέψεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking: € 200
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, προαιρετικές εκδρομές, είσοδοι σε μουσεία/ χώρους κλπ.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.  

Σημειώσεις:
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Στην αναχώρηση του Αγίου Πνεύματος (12/6) το πρόγραμμα είναι 6ήμερο, πραγματοποιείται με πτήσεις της SWISS Αθήνα-Ζυρίχη-Αθήνα και δεν περιλαμβάνει την 6η μέρα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας