Πανόραμα Ελβετίας - Αλπικό Τρένο (Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Φώτα)

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Στουτγκάρδη-Ζυρίχη-Νταβός -Λουκέρνη-Βέρνη-Βέρνη--Λωζάνη

ΑΠΟ 349 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ- ΖΥΡΙΧΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Στουτγκάρδη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ζυρίχη. Άφιξη στην Ζυρίχη και η ξενάγηση μας αρχίζει με την παλιά πόλη, όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμίνστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κορμπυζιέ, κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Η Μπανχοφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελεστερος δρόμος της Ζυρίχης. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος στην γεμάτη αρώματα κανέλας από το glühwein και χριστουγεννιάτικη μουσική, πόλη και στις φημισμένες υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές.
2η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ- ΣΑΝ ΜΟΡΙΤΖ- ΝΤΑΒΟΣ- ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το Chur από όπου θα επιβιβαστούμε στο Αλπικό τρένο (εισιτήριο εξ ιδίων) για το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο St. Moritz το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων και περιβάλλεται από μια λίμνη, συνθέτοντας ένα ειδυλλιακό τοπίο. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Άρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από το 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα μέρος ιδανικό για τους λάτρεις του σκι. Στην συνέχεια αναχώρηση με το τρένο για το κοσμοπολίτικο Νταβός το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας και το Οικονομικό Φόρουμ που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο οι ισχυροί του πολιτικοί κόσμου. Μια πανέμορφη πόλη και η πιο ψηλή πόλη της Ευρώπης (1600μ.) με μια πανέμορφη λίμνη, ιστορικά κτίρια του 16 αι. όπως η εκκλησία και το δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση πλέον με το λεωφορείο μας, διασχίζοντας το πανέμορφο τοπίοο των Ελβετικών Άλπεων, για την επιστροφή μας στο Chur και από εκεί στο ξενοδοχείο μας στη Ζυρίχη.
 
3η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ- ΛΟΥΚΕΡΝΗ- ΒΕΡΝΗ- ΓΕΝΕΥΗ

Πρωινό και στην συνέχεια διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο θα φτάσουμε στη όμορφη Λουκέρνη. Άφιξη και ξεκινάμε τη ξενάγηση στην πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας φτάνουμε στην γραφική Βέρνη. Η πόλη είναι χτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α.  Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Γενεύη . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
 

4η ημέρα ΓΕΝΕΥΗ- ΛΩΖΑΝΗ- ΖΥΡΙΧΗ
Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στη Γενεύη, η οποία εκτείνεται από την άκρη της οµώνυµης λίµνης και περιβάλλεται από τις οροσειρές του Ιούρα και των Άλπεων της Σαβοΐας. Πόλη που συνδυάζει την γαλλική φινέτσα µε τον Ελβετικό δυναμισμό. Θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, την παλιά πόλη, το άνθινο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο συντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης ,αλλά και το καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου χτισμένος από τον 13ο αιώνα. Αναχώρηση για την Λωζάνη. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση, όπου θα δούμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ξεδιπλώνεται σε δύο τμήματα. Στην παλιά πόλη με το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό ναό, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και στο Ουσύ, πάνω στη λίμνη Λεμάν και το Ολυμπιακό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Ζυρίχη.
 
5η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ- ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ- ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ- ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τους καταρράκτες του Ρήνου, στην πόλη Σαφχάουζεν που βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας για να δούμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, μέσα στο καταπράσινο Αλπικό τοπίο. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης για την πτήση της επιστροφής
 
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια 
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
  • Πρωινό. 
  • Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογό μας.
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας.
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Χειραπόσκευή 10 κιλών. 
  • Αποσκευή 20 κιλών.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων 175 €
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων,
  • Checkpoint 10 ευρώ,
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων& αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο.

    Σημείωση: Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 2η ημέρα του προγράμματος