Πανόραμα Αλσατίας - Βαυαρίας

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 10 ημέρες

Ζάγκρεμπ-Μόναχο--Ζυρίχη-Μπολόνια-Ελβετία-Ιταλία-Μπατέν Μπατέν-Γερμανία

ΑΠΟ 669 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Ζάγκρεμπ (980 χλμ.)
Συγκέντρωση το βράδυ στις 20:00 στα γραφεία μας και αναχώρηση για τα σύνορα των Ευζώνων.
2η ημέρα 2η μέρα: Ζάγκρεμπ
Θα διασχίσουμε τη Σερβία και με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ και γεύμα θα φτάσουμε το απόγευμα στο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση..
3η ημέρα Ζάγκρεμπ – Σάλτσμπουργκ – Μόναχο (570 χλμ.)
Πρωινό και σύντομη πανοραμική επίσκεψη στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Στη συνέχεια, περνώντας μέσα από την υπέροχη χώρα της Σλοβενίας και αφού απολαύσουμε μια εξαίσια διαδρομή μέσα στα μοναδικά τοπία του Αυστριακού Τιρόλου θα φτάσουμε το μεσημέρι στη γενέτειρα του Μότσαρτ και το αλατιού (κατά τα ρωμαϊκά χρόνια πλούτισε από το ορυκτό αλάτι) και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Θα επισκεφτούμε και θα περπατήσουμε στα ατμοσφαιρικά σοκάκια και τους πεζόδρομους της παλιάς πόλης με τους χαριτωμένους τρούλους και ακόμη τους κήπους του ανακτόρου Mιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach, το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Αγίου Πέτρου. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
4η ημέρα Μόναχο (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την κεντρική πλατεία Μαρίενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, την παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την Βικτουάλιενμαρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Άζαμ, την εκκλησία Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Συνεχίζουμε στην Προμενάντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche), ο οποίος το 1828 παρεχωρήθη από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεάτινερ Στράσσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Όντεονσπλατς, συνεχίζουμε στη Ρεσιντέντς Στράσσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας, όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (ρεσιντέντς) και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροϊχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαρίενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τον περίπατό σας στους δρόμους της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα Μόναχο – Νυρεμβέργη – Χαϊδελβέργη (390 χλμ.)
ρωινό και αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Άφιξη στην πόλη και επίσκεψη στο εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που το περιβάλλουν, όπου και θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια, χρόνος ελεύθερος να επισκεφθείτε ένα από τα υπέροχα καφέ που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ ή τα καταπληκτικά εστιατόρια για όλα τα γούστα, που είναι διάσπαρτα σε όλη την παλιά πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη μοναδική Χαϊδελβέργη. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στον πεζόδρομο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία του ιστορικού κέντρου.
6η ημέρα Χαϊδελβέργη – Μπάντεν Μπάντεν – Στρασβούργο (130 χλμ.)
Πρωινό και η μέρα ξεκινάει με την ξενάγηση στην Χαϊδελβέργη, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος και να θαυμάσουμε τα κτίρια με την Μπαρόκ αρχιτεκτονική και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Μετά το τέλος της περιήγησης (προαιρετικά) μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το επιβλητικό κάστρο της Χαϊδελβέργης, για να θαυμάσετε την πόλη και το ποταμό πανοραμικά  και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ατμοσφαιρικό Μπάντεν – Μπάντεν με τις πολυτελείς κατοικίες και τις πανέμορφες πλατείες. Έπειτα, αναχώρηση για το Στρασβούργο. Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης
7η ημέρα Στρασβούργο – Κολμάρ – Φράιμπουργκ – Ζυρίχη (275 χλμ.)
Πρωινό και περιήγηση στο Στρασβούργο, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας και η δεύτερη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες. Στο Στρασβούργο εδρεύουν, επίσης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μετάβαση στο ιστορικό κέντρο, τη «Μικρή Γαλλία», με τα κανάλια, τις γέφυρες στον ποταμό Ίλ, που διαρρέει την πόλη, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια. Επίσκεψη στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό του Στρασβούργου με το αστρονομικό ρολόι κοντά στην Πλατεία Δημοκρατίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη γαλλική Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας, το οποίο ανήκει στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για αυτό. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα θαυμάσουμε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία, που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμέ εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για το κουκλίστικο Φράιμπουργκ, όπου αξίζει να αναφέρουμε πως εδώ άφησε την τελευταία του πνοή ο τεράστιος Νίκος Καζαντζάκης. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης, θα δούμε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Αναχώρηση για τη Ζυρίχη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
8η ημέρα Ζυρίχη – Λουκέρνη – Λουγκάνο – Μπολόνια (485 χλμ.)
Πρωινό και ξεκινάει η ξενάγησή μας στην «οικονομική πρωτεύουσα» της Ελβετίας. Επίσκεψη στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμίνστερ με τα περίφημα βιτρό, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνεν-μπεργκ και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κορμπυζιέ, που απο-τελεί μουσείο τέχνης αφιερωμένο στον ομώνυμο Ελβετό αρχιτέκτονα. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Λου-κέρνη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακό-στρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιω-νική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, αλλά και το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο που δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Συνεχί-ζουμε για το Λουγκάνο, εκεί θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση, καφέ και την δυνατότητα να ζήσουμε την ατμόσφαι-ρα μιας πανέμορφης πόλης χτισμένης πάνω στις όχθες μιας λίμνης που της προσδίδει μαζί με τα πολυτελή της αρ-χοντικά τον χαρακτήρα μιας κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας. Τέλος, μετάβαση στην Μπολόνια, μια πόλη με το με-γαλύτερο ιστορικό κέντρο στην Ευρώπη μετά από εκείνο της Βενετίας. Πιο γνωστή για το παλαιότερο στον κόσμο πανεπιστήμιό της, η Μπολόνια αποτελεί μια από τους πιο όμορφους ιταλικούς προορισμούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
9η ημέρα Μπολόνια – Ανκόνα (230 χλμ.)
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο, το οποίο είναι γνωστό για τους πύργους και τις στοές του (portici), που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Στο κέντρο της πόλης δεσπό-ζουν επίσης δύο Πύργοι: ο πύργος των Asinelli και των Garisenda. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο καράβι για να απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στην Αδριατική. Διανυκτέρευση εν πλω.
10η ημέρα Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη (323 χλμ.)
Άφιξη στην Ηγουμενίτσα το μεσημέρι, αποβίβαση και με μικρές στάσεις άφιξη στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
Laguna Zagreb 3*/ Ζάγκρεμπ
Holiday Inn München Süd 4*/ Μόναχο
Ninety Nine Heidelberg City 3*/
Χαϊδελβέργη
Ibis Styles Rastatt Baden Baden 3*/ Μπάντεν - Μπάντεν
ibis Zürich Messe Airport 3*/ Ζυρίχη
Cosmopolitan Bologna 4*/ Μπολόνια
or Similar

Περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ανκόνα - Ηγουμενίτσα σε τετράκλινη καμπίνα
  • Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Επιλεγμένη διατροφή
  • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων
  • Δημοτικός φόρος πόλεων 20 €
  • Check Points 25 €