Πανόραμα Αλσατίας - Χαϊδελβέργη

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Στουτγκάρδη-Στρασβούργο-Μπάντεν-Νανσύ---Γαλλία-Γερμανία-Αλσατία

ΑΠΟ 249 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (155 χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Στουτγκάρδη. Η ξενάγηση μας ξεκινάει με πρώτο σημείο αναφοράς το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, το παλάτι της Ευρώπης όπως ονομάζεται, καθώς και το κτίριο που στεγάζει το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επόμενος μας σταθμός θα είναι η κεντρική πλατεία Κλεμπέρ που αποτελεί μέρος του Μεγάλου Νησιού και το πιο ζωντανό σημείο της πόλης. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής και χάρις στα 142 επιβλητικά του μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο ψηλά κτίσματα του κόσμου. Εσωτερικά δεσπόζει το αστρονομικό ρολόι που μαγνητίζει τον επισκέπτη καθώς και αυτό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί στην πιο όμορφη γωνιά της παλιάς πόλης, μια πανέμορφη γειτονιά που ονομάζεται "Petite France", δηλαδή Μικρή Γαλλία. Εκεί θα περιπλανηθούμε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της, θα φωτογραφηθούμε με φόντο τις περίτεχνες γέφυρες πάνω από τα κανάλια που ποταμού Ιλ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν, στο ομοσπονδιακό κράτος της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στην είσοδο του Μέλανα Δρυμού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο. Ελεύθερος χρόνος για παραμυθένιες βόλτες στο ιστορικό κέντρο, την καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας.
2η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - (ΔΟΥΚΑΤΟ ΤΗΣ ΛΩΡΡΑΙΝΗΣ - ΜΕΤΣ & ΝΑΝΣΥ) (220 χλμ. ανά διαδρομή)
Πρωινό  στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με πρώτο σταθμό για την σημερινή μας ημέρα την πόλη Μετς, μια πόλη  χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Moselle και Seille. Αποτελεί από μόνη της ένα έργο τέχνης. Θα απολαύσουμε μια βόλτα στο υπέροχο μεσαιωνικό της κέντρο, θα ανακαλύψουμε την γερμανική της κληρονομιά στην αριστοκρατική συνοικία Imperial, θα χαλαρώσουμε στην τεχνητή πλαζ της λίμνης Plan d'Eau,  θα περπατήσουμε στην όμορφη μαρίνα της, θα επισκεφτούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό της, γνωστό ως «Σταθμός-Παλάτι», ο οποίος έχει χαρακτηριστεί Ιστορικό Μνημείο της Γαλλίας αλλά και το δεύτερο –εκτός του Παρισιού– Μουσείο Πομπιντού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το κοντινό Νανσύ, μια πόλη με κοσμοπολίτικο και αριστοκρατικό αέρα, και μια συγκλονιστική πλατεία, την Στανισλάς, η οποία ανήκει στα προστατευόμενα μνημεία της Ουνέσκο. Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα δοκιμάσουμε την περίφημη κις λορέν από τους παραδοσιακούς φούρνους. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 
3η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ (ΚΟΛΜΑΡ - ΡΙΚΒΙΡ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ) (125 χλμ ανά διαδρομή)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Γαλλική Comar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο «Δρόμο του κρασιού» και φημίζεται για αυτά. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο και θαυμάστε τα πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα επισκεφτούμε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμέ εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για το χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Αναχωρούμε διασχίζοντας ένα μέρος από τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων  για να καταλήξουμε στο κουκλίστικο Φράιμπουργκ, όπου αξίζει να αναφέρουμε πως εδώ άφησε την τελευταία του πνοή ο τεράστιος Νίκος Καζαντζάκης. Με τα πόδια θα περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δείτε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο .
 
4η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (140 χλμ) - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (120 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχωρούμε για την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και στη σκιά του κάστρου Σλος. Περπατήστε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, όπου θα επισκεφθείτε πολλές μεσαιωνικής και νεότερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος αλλά και αυτή των Ιησουιτών. Επίσης θα δείτε τον δρόμο των φιλοσόφων (Philosophenweg) από τον οποίο έχει κανείς την πιο ωραία θέα στην πόλη, το ιστορικό κέντρο με τον πεζόδρομο “Hauptstrasse” που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, με μήκος 1,6 χμ. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», που είναι τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592 και η παλιά γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της παλιάς πόλης που φημίζονται για τα τοπικά εδέσματα ή σε κάποιες από τις μπυραρίες που σφύζουν από ζωή. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την Στουτγκάρδη και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις.
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* ή 4* με πρωινό    
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 6 κιλών και βαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόρους αεροδρομίων 175€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 10€
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο