Πανόραμα Γερμανίας

Οδικώς, 11 ημέρες

Μιλάνο-Ίνσμπρουκ-Μόναχο-Ρότενμπουργκ-Βύρτσμπουργκ-Νυρεμβέργη-Φρανκφούρτη-Κρουαζιέρα Ρήνο-Κρουαζιέρα Ρήνο-Χωριά Αλσατίας-Στρασβούργο-Λουκέρνη-Βενετία

ΑΠΟ 745 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) ΑΝΚΟΝΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα . Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο, τον εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) και την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ-ΛΟΥΚΕΡΝΗ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Λουκέρνη, μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελβετίας με την παλιά, ξύλινη, σκεπαστή γέφυρα Κάπελμπρυκε του 14ου αιώνα. Περιπλανηθείτε στα μικρά, γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια με τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών, και απολαύστε καφέ ή ζεστό κρασί σε κάποια από τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες της πόλης. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Στρασβούργο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΚΟΛΜΑΡ-ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στο Στρασβούργο, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (η άλλη είναι οι Βρυξέλλες). Εδώ εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μετάβαση στο ιστορικό κέντρο, τη «Μικρή Γαλλία», με τα κανάλια, τις γέφυρες στον ποταμό Ιλ, που διαρρέει την πόλη, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια. Επίσκεψη στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Νοτρ Νταμ με το αστρονομικό ρολόι στην Πλατεία Δημοκρατίας. Το απόγευμα μας είναι αφιερωμένη στα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας όπως το Βernai – Ribeauville – Riquewihr – Kaysersberg – Eguisheim και φυσικά το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Την περιοχή του Κόμπλεντς απ’ όπου θα κάνουμε μια θαυμάσια κρουαζιέρα στο Ρήνο. Διανύουμε με το πλοίο το ωραιότερο μέρος της διαδρομής του Ρήνου, όπου ο ταξιδιώτης μαγεύεται από την άγρια ομορφιά των απόκρημνων οχθών με τα «γαντζωμένα» σε επίκαιρες θέσεις Κάστρα, τα ρομαντικά χωριά, τους κλιμακωτούς αμπελώνες και τη θέα του βράχου του Λορελάι. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Φρανκφούρτη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΡΟΤΕΝΠΟΥΡΗ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Νυρεμβέργη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-ΜΟΝΑΧΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μόναχο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε την πρωινή μας περιήγηση από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τον περίπατό σας στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση.
9η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ-ΙΝΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βενετία. Καθ οδών θα επισκεφθούμε το Ίνσμπρουκ. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε πληθώρα από αξιοθέατα που συνθέτουν την μαγεία αυτής της πόλης. Δικαιολογημένα αποκαλούν το Ίνσμπρουκ «διαμάντι των Άλπεων». Ο ποταμός Ιν της προσδίδει μια μεγαλοπρέπεια και τα αξιοθέατα την στολίζουν σαν ένα μόνιμο και διαρκές μοναδικό κόσμημα. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και θαυμάστε την Χρυσή Στέγη, τα Χειμερινά ανάκτορα (όπου βρίσκεται και η σαρκοφάγος του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού), και τον μεγαλοπρεπή και χρυσοστολισμένο ναό του Αγ. Ιακώβ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σβαρόφσκι γνωστό παγκοσμίως σας το Μουσείο Swarovski Crystal World, δημιουργία του καλλιτεχνικού διευθυντή André Heller, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση του οίκου Swarovski. Αναχώρηση για την Βενετία την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Αργά το βράδυ μεταφορά στο λιμάνι της Βενετίας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
10η ημέρα ΕΝ ΠΛΩ

Διανυκτέρευση εν πλω.

11η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη/Αθήνα.

Επιβάρυνση 30€ στην αναχώρηση 26 Αυγούστου 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και Βενετία – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.

  • Πρωινό καθημερινά ( εκτός πλοίου).

  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α.

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

    • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.

    • Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

    • Καραβάκι Βενετίας (15€).

    • Checkpoint (25€).

    • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Στρασβούργο 2,45€, Μιλάνο 2€).