Όσλο & Στοκχόλμη - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

-Όσλο -Στοκχόλμη-Σουηδία

ΑΠΟ 795 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

2η ημέρα ΟΣΛΟ
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε  όλα τα αξιοθέατα,  ανάμεσά τους το Δημαρχείο της πόλης (Oslo Rådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης, καθώς κάθε χρόνο εκεί απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, το μεσαιωνικό κέντρο και το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park).  Η τεχνοτροπία των γλυπτών είναι χαρακτηριστική του ύφους που διακρίνει τον δημιουργό τους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Μπορείτε να δείτε επίσης το Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ (Vikingskipshuset), που βρίσκεται στη χερσόνησο του Bygdoy, όπου θα θαυμάσετε τα σπουδαία εκθέματα-πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
3η ημέρα ΟΣΛΟ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Πρωινό, λίγος ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα, checkout και μεταφορά στο αεροδρόμιο, αναχώρηση για Στοκχόλμη.   Άφιξη και μια πρώτη ξενάγηση για να ανακαλύψουμε τις όμορφες γωνιές της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και αργότερα σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Δημαρχείο (Stockholms Stadshus) της πόλης, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας.     Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Πρωινό και συνεχίζουμε την περιήγηση μας στη Στοκχόλμη. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από την Παλιά Πόλη (Gamla Stan), με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό.  Θα περιηγηθούμε στα στενάκια και θα περάσουμε από το μεγαλόπρεπο και ένα από τα μεγαλύτερα Παλάτια της Ευρώπης.   Το απόγευμα για τους λάτρεις των μουσείων, η Στοκχόλμη διαθέτει πάνω από 70. Ένα από αυτά είναι το Vasamuseet, με το εντυπωσιακό αυτοκρατορικό πολεμικό καράβι Vasa, το οποίο ανασύρθηκε από το βυθό του λιμανιού της πόλης μετά από 333 χρόνια. Επίσης, η Galleri Asplund, όπου εκτίθενται μακέτες από τις δημιουργίες του διάσημου Σουηδού αρχιτέκτονα Michael Asplund. Μια διαδρομή με το μετρό, το οποίο συγκαταλέγεται στα αξιοθέατα της πόλης, είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε. Επισκεφθείτε επίσης τους κήπους του Μίλλες (Millesgården), με τα όμορφα γλυπτά του Σουηδού καλλιτέχνη. Τέλος, αν σας ενδιαφέρει η φωτογραφία, αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο φωτογραφίας (Fotografiska), το οποίο φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Πρωινό και προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην Uppsala – Sigtuna. Επιβιβάζεστε σε πούλμαν για την μεταφορά σας στην Ουψάλα. Η πόλη με το τεράστιο αστεροσκοπείο, το διάσημο πανεπιστήμιό της και τον μεγάλο Καθεδρικό του 14ου αιώνα. Περιηγηθείτε στην πόλη  και στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να  επισκεφθείτε την αρχαιότερη πόλη της Σουηδίας, τη Sigtuna, με έτος ίδρυσης το 960 μ.Χ.   Στην περιήγησή σας θα δείτε το μικρότερο δημαρχείο της Σουηδίας, το μουσείο με την ιστορία του χωριού και τη λίμνη Μalaren, η οποία περνάει μέσα από το χωριό. Μπορείτε να χαλαρώσετε και να πιείτε μια ζεστή σοκολάτα το καφέ της θείας Brum ή  όπως είναι στην τοπική διάλεκτο, ‘’Τant  Burns Kaffestuga’’, το οποίο λειτουργεί από το 1600 και προσφέρει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και ζεστά ροφήματα. Έχει βραβευτεί ως ένας από τους καλύτερους φούρνους και καφετέριες της χώρας. Επιστροφή στη Στοκχόλμη.   Το απόγευμα αξίζει μια επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο Skansen , που αποτελεί ουσιαστικά μια μινιατούρα της ιστορίας της χώρας, στο νησί Djurgarden.   Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και λίγος χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.
Η ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΝΤΣΕΡΡΑΤ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 50€ ΚΑΙ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΧΙΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΤΑΛΙ 60€ (Για να πραγματοποιηθούν οι εκδρομές χρειάζεται ελάχιστη συμμετοχή 3ατόμων-Στην τιμη δεν περιλαμβάνεται η έισοδος στο μουσείο του Νταλί)
Περιλαμβάνονται :
  • Δύο νύχτες διαμονή σε ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας στο Όσλο
  • Τρεις νύχτες διαμονή σε ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας στη Στοκχόλμη
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –  Όσλο /Όσλο - Στοκχόλμη– Αθήνα
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Ενημερωτικά έντυπα για τη Στοκχόλμη και το Όσλο
  • Εξειδικευμένες πληροφορίες και προτάσεις
  • Ξενάγηση στο Όσλο
  • Δύο Ξεναγήσεις στην Στοκχόλμη
  • Μεταφορές
Δεν περιλαμβάνονται :
  • Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα, ποτά και φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 250€
  • Προαιρετική εκδρομή στην Uppsala – Sigtuna από €85 το άτομο (για ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων)