ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ 3,4 ημέρες (Π)

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Ναύπακτος-Ορεινή Ναυπακτία --Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου -Καλάβρυτα-Δελφοί-Αράχωβα

ΑΠΟ 159 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΙΤΕΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (455 χλµ)
Αναχώρηση στις 07:00 από το γραφείο µας. Αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στο μεταλλευτικό πάρκο, το βαγονέτο του µόχθου. Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο της χώρας, που παρουσιάζει τους χώρους ενός μεταλλείου, καθώς και τη διαδικασία εξαγωγής βωξίτη, το οποίο δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στη μεταλλευτική ιστορία της Φωκίδας.Συνεχίζουμε για την όμορφη παραλία της Ιτέας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα. Καταλήγουμε στην γραφική πόλη της Ναυπάκτου µε το βενετσιάνικο λιµανάκι και το καλοδιατηρημένο κάστρο της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για πρώτη γνωριμία µε την πόλη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ περιήγηση πόλης - ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ(ΑΝΩ και ΚΑΤΩ ΧΩΡΑ – ΕΛΑΤΟΥ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ) (192 χλμ)
Πρωινό και γνωριμία με τη Ναύπακτο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, τον πύργο Μπότσαρη, το κυκλικό λιμανάκι και τον ανδριάντα του πυρπολητή Ανεμογιάννη. Αναχώρηση για την ορεινή Ναυπακτία. Στο ανατολικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας, βορείως της Ναύπακτου και ανάμεσα στη λίμνη Τριχωνίδα βρίσκονται τα υπέροχα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας, διεσπαρμένα σε κατάφυτους ορεινούς όγκους. Με ορμητήριο την Άνω και Κάτω Χώρα (χωριά με παραδοσιακό χρώμα), φτάνουμε στην Ελατού, χωριό κτισμένο μέσα σε ελατόδασος, και συνεχίζουμε για την Τερψιθέα, χτισμένη αμφιθεατρικά. Γεύμα εξ’ ιδίων. Τοπία εκπληκτικής ομορφιάς. Ατίθασο φυσικό περιβάλλον, τα πανύψηλα βουνά ελάτης, μαύρης πεύκης και καστανιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ– ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (οδοντωτός) (190 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό το Διακοπτό. Άφιξη στο Αντίρριο όπου θα διασχίσουμε ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα του αιώνα!. Άφιξη στο Διακοπτό και επιβίβαση στον Οδοντωτό. Η διαδρομή που διανύει είναι 22 χλμ μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού και έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις έξι σπανιότερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο! Σε λιγότερο από μια ώρα, εντυπωσιασμένοι από την μαγεία της φύσης θα φτάσουμε στα ιστορικά Καλάβρυτα. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλη. Στη συνέχεια, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, η οποία απέχει μόλις 5χλμ από την πόλη και ιδρύθηκε το 961 μ.Χ. από τον μοναχό Ευγένιο. Ο πολυτιμότερος θησαυρός που βρίσκεται στο μοναστήρι είναι το Λάβαρο της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821. Τέλος επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Βραδινή προαιρετική βόλτα. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (485 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για τους Δελφούς. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο και επίσκεψη του μουσείου. Στη συνέχεια μετάβαση στην Αράχωβα, χρόνος ελεύθερος για μια γνωριμία με την πόλη γεύμα εξ ιδίων και αγορά αναμνηστικών δώρων. Αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη.
 
 Σημείωση : Στην 3ημερη εκδρομή παραλείπεται η 3η μέρα    

Περιλαμβάνει:
  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου µας
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.Ασφάλεια
  • αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνει:
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής