Ορεινή Κορινθία 4 & 5 ημέρες 28η Οκτωβρίου

Οδικώς, 4,5 ημέρες

Ορεινή Κορινθία -Κόρινθος-Λουτράκι-Κιάτο-Αρχαία Νεμέα

ΑΠΟ 195 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Κόρινθος
Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Με ενδιάμεσες  στάσεις  θα φτάσουµε στον προορισμό μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη
2η ημέρα Κόρινθος – Κιάτο – Στυμφαλία – Λίμνη Δόξας – Φενεό – Τρίκαλα Κορινθίας - Ξυλόκαστρο
Πρωινό. Ένα υπέροχο οδοιπορικό µας περιµένει σήµερα. Η γνωριµία µας µε την ορεινή Κορινθία θα µας εντυπωσιάσει. Διερχόμενοι από το Κιάτο θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας στο
βουνό Ζήρεια και διασχίζοντας τα γραφικά χωριουδάκια φτάνουµε στην Στυµφαλία, την αρχόντισσα της περιοχής, όπου θα επισκεφτούµε εφ’ όσον είναι ανοικτό το Μουσείο της Στυµφαλίας. Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυµφαλίας έχει σκοπό να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης, καθώς και την αρµονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυµφαλίας. Θα γευµατίσουµε (εξ ιδίων)  µε τις παραδοσιακές τοπικές νοστιµιές στην Καστανιά. Συνεχίζοντας την πανέµορφη καταπράσινη διαδροµή µας φθάνουµε στη Φενεό και στη λίµνη της ∆όξας όπου το  είναι τοπίο καταπληκτικό. Η Κορινθιακή Ελβετία. Το ποντικονήσι της ∆όξας µε τον Άγιο Φανούριο και λίγο πιο πάνω ο Άγιος Γεώργιος του Φονιά. Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Συνεχίζοντας προς τα Τρίκαλα .  Έπειτα παίρνοντας το δρόµο της κατηφόρας θα πιούµε τον καφέ µας στο χωριό Κάλιανοι, πραγματικό στολίδι της φύσης. Η ανθρώπινη παρουσία σε απόλυτη αρµονία µε το φυσικό περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετική διασκέδαση.
3η ημέρα Κόρινθος – Διακοπτό – Οδοντωτός Καλάβρυτα – Ι. Μ. Αγίας Λαύρας - Ι. Μ. Μεγάλου Σπηλαίου
Πρωινό και αναχώρηση για το Διακοπτό. Άφιξη και επιβίβαση στο παραδοσιακό τρενάκι. Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός περνά από το χωριό Ζαχλωρού , διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού  και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Με τη άφιξή μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πλατεία της πόλης των Καλαβρύτων και περπάτημα στα πλακόστρωτα για καφέ και φαγητό . Έπειτα θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε ένα  πασίγνωστο ιστορικό μοναστήρι, την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. στο οποίο υψώθηκε η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Επόμενη επίσκεψή μας η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου' το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων, που είναι χτισμένο στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού Σπηλαίου. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Η διαδρομή 22 χιλιομέτρων που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ/ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ/ώρα στο οδοντωτό κομμάτι.  Η διαδρομή  με το τρένο από το Διακοπτό για τα Καλάβρυτα  είναι προαιρετική και κοστίζει περίπου  10€).

4η ημέρα Κόρινθος – Παναγία Κανδήλα – Αρχαία Νεμέα – Δρόμοι Κρασιού
Πρωινό, και αναχωρούµε για το Λεβίδι, κοµώπολη της Αρκαδίας, χτισµένη στις ανατολικές πλευρές του Μαίναλου σε υψοµ. 850µ., και από εκεί στην Παναγιά Κανδήλα. Σφηνωµένη µέσα στη σπηλιά ενός αγέρωχου βράχου, εντυπωσιακή, χτίστηκε όχι εκεί που σκόπευαν οι άνθρωποι, αλλά εκεί που υπέδειξε το Άγιον φως. Έχει µείνει στην ιστορία γνωστή για την προσφορά και την συµµετοχή στην Ελληνική Επανάσταση, λόγω του οχυρού της θέσης της και της αγωνιστικότητας των µοναχών της. ( το 1937 έγινε γυναικεία µονή ).  Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Αρχαία Νεμέα η οποία σαν την Ολυμπία, ήταν ιερό μέρος όπου διεξάγονταν αθλητικοί αγώνες προς τιμήν του Δία, όπου αργότερα έγιναν μέρος των Πανελλήνιων Αγώνων. Στην μυθολογία η Νεμέα ήταν γνωστή ως η κατοικία του Λιονταριού της Νεμέας, το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής . Άφιξη και περιήγηση . Σε συνδυασμό με τα αρχαία ευρήματα, η Νεμέα είναι γνωστή για το Αγιοργίτικο κρασί που εξάγει σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά οινοποιεία, κυρίως υπό οικογενειακή ιδιοκτησία και λειτουργία, τα περισσότερα εκ το οποίων είναι ανοιχτά καθημερινά για ξενάγηση και γευσιγνωσία. Ταξιδέψτε τους "Δρόμους του Κρασιού" της Νεμέας σε μια ξεχωριστή εμπειρία  σε ένα από αυτά μετά την επίσκεψη σας στον αρχαιολογικό χώρο. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα Ασίνη – Αρχαία Κόρινθος - Ισθμός - Λουτράκι - Επιστροφή
Μετά το πρωινό μας ,τακτοποιούμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο, αναχωρούμε για την περιοχή της Ασίνης, «παραδοσιακό αρχοντοχώρι» όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι κάτοικοί του, χτισμένο στους πρόποδες ενός ψηλού βουνού που στην κορυφή του βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Επίσης, μπορούμε να θαυμάσουμε την Αρχαία Ακρόπολη, τους Μυκηναϊκούς τάφους στη Νεκρόπολη της Μπαρμπούνας και διάφορες άλλες εκκλησίες. Έπειτα αναχώρηση για την Αρχαία Κόρινθο. Άφιξη και   θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορινθού, η οποία έχει μεγάλη και σπουδαία ιστορία καθώς ήταν μια από τις σημαντικότερες και πλουσιότερες πόλεις – κράτη της Αρχαίας Ελλάδας. Τα ερείπια της Αρχαίας Κορίνθου ακόμη και σήμερα στέκουν μάρτυρες του αλλοτινού της μεγαλείου. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει, μεταξύ άλλων, τους επιβλητικούς κίονες του ναού του Απόλλωνα του 6ου αιώνα π.Χ., την αρχαία αγορά με το «Βήμα του Αποστόλου Παύλου«, το Ωδείο, το οποίο ανακαινίστηκε από τον Ηρώδη τον Αττικό και άλλα δημόσια κτίρια μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο χώρο βρίσκεται και ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου. Στις τέσσερις αίθουσες και τις δύο στοές του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την αρχαϊκή Σφίγγα του 6ου π.Χ. αιώνα, η οποία βρέθηκε σε άριστη κατάσταση, ευρήματα από το Ιερό του Ασκληπιού, ίχνη παρουσίας ισραηλιτικής κοινότητας των ρωμαϊκών χρόνων (κοινότητα την οποία επισκέφθηκε και αργότερα απηύθυνε επιστολή του ο Απόστολος Παύλος) κ.ά. Χρόνος ελεύθερος. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στο Λουτράκι, αφού πρώτα διασχίσουμε τον Ισθμό. Λόγω της στενότητας του περάσματος δεν προσέλκυσε την αναμενόμενη κίνηση και σήμερα είναι κυρίως αξιοθέατο για τουρίστες. Περπατώντας στη γέφυρα του Ισθμού θα έχουμε τη δυνατότητα να τραβήξουμε υπέροχες φωτογραφίες και, αν είμαστε τυχεροί, θα πετύχουμε κάποιο πλοίο την ώρα που διασχίζει το πέρασμα αυτό. Στην συνέχεια άφιξη στο Λουτράκι όπου θα γευματίσουμε, θα πιούμε τον καφέ μας και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.