Ορεινή Κορινθία 4 ημέρες Πάσχα (Ρ)

Οδικώς, 4 ημέρες

Δελφοί-Ορεινή Κορινθία -Χαλκίδα-Λουτράκι-Ακρόπολη αρχαίας Κορίνθου-Λεβίδι-Παναγία Κανδήλα-Στυμφαλία-Λίμνη Δόξας-Φενεός-Κόρινθος-Αράχοβα-Τρίκαλα Κορινθίας

ΑΠΟ 219 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μ. Παρασκευή Αναχώρηση για Δελφούς (380 χλμ.) – Αράχοβα (12 χλμ.) – Κόρινθος (190 χλμ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας, άφιξη στους Δελφούς, τον Ομφαλό της Γης και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Τόπος γνωστός από το 1400 π.Χ. µε μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε για την Αράχωβα, μία πόλη χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δρομάκια και υπέροχη θέα στον κάμπο. Θα µας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τα υπέροχα χρωματιστά υφαντά της και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς την Κόρινθο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Μ. Σάββατο Κόρινθος – Τρίκαλα Κορινθίας (65 χλμ.) – Φενεός (25 χλμ.) – Λίμνη Δόξας (7 χλμ.) – Στυμφαλία (25 χλμ.) – Κόρινθος (60 χλμ.)
Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την εντυπωσιακή Ορεινή Κορινθία. Ανεβαίνοντας το βουνό Ζήρεια και διασχίζοντας τα γραφικά χωριουδάκια, φτάνουμε στα Τρίκαλα (τρεις συνοικίες) και συνεχίζοντας την πανέμορφη καταπράσινη διαδρομή μας φτάνουμε στο Φενεό και τη λίμνη της Δόξας. Το Ποντικονήσι της Δόξας με τον Άγιο Φανούριο και λίγο πιο πάνω ο Άγιος Γεώργιος του Φονιά συνθέτουν εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Αναχώρηση για τη Στυμφαλία, την αρχόντισσα της περιοχής και επίσκεψη στο Μουσείο Περιβάλλοντος, το οποίο έχει σκοπό να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας. Κατόπιν, θα γευματίσουμε με τις παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές στην Καστανιά. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, θα πιούμε τον καφέ μας στο χωριό Κάλιανοι, που αποτελεί πραγματικό στολίδι της φύσης. Η ανθρώπινη παρουσία βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης και στη συνέχεια μας περιμένει το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα Κόρινθος – Παναγία Κανδήλα (97 χλμ.) – Λεβίδι (15 χλμ.) – Κόρινθος (85 χλμ.)
Πρωινό και αναχωρούμε για την Παναγιά Κανδήλα, η οποία είναι σφηνωμένη μέσα στη σπηλιά ενός αγέρωχου βράχου. Εντυπωσιάζει, χτισμένη όχι εκεί που σκόπευαν οι άνθρωποι αλλά εκεί που υπέδειξε το Άγιον Φως. Έχει μείνει στην ιστορία γνωστή για την προσφορά και τη συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση, λόγω του οχυρού της θέσης της και της αγωνιστικότητας των μοναχών της (το 1937 έγινε γυναικεία μονή). Συνεχίζουμε για το Λεβίδι, κωμόπολη της Αρκαδίας, χτισμένο στις ανατολικές πλευρές του Μαίναλου σε υψόμετρο 850 μέτρων. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στο γραφικό χωριό και στη συνέχεια να απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στους κεντρικούς πεζόδρομους της Κορίνθου για βόλτα και καφέ. Διανυκτέρευση.
  
 
4η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα Κόρινθος – Ακρόπολη Αρχαίας Κορίνθου (11 χλμ.) – Λουτράκι (22 χλμ.) – Χαλκίδα (145 χλμ.) – Επιστροφή στην πόλη μας (455 χλμ.)
Πρωινό και ξεκινάμε την επίσκεψη μας στο βράχο της Ακροκορίνθου σε ύψος 575 μέτρων. Στο εσωτερικό του υπάρχουν απομεινάρια ναών από όλες σχεδόν τις χρονικές περιόδους. Η θέα προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είναι εκπληκτική. Ανάλογα με την καθαρότητα της ατμόσφαιρας διακρίνουμε τη νέα πόλη της Κορίνθου, τη θάλασσα του Κορινθιακού και του Σαρωνικού αλλά και τις πεδιάδες της Κορινθίας όπως και το κοσμοπολίτικο Λουτράκι, το οποίο θα είναι ο επόμενος σταθμός μας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην παραλία και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για τη Χαλκίδα, όπου θα γνωρίσουμε την πόλη και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ και φαγητό εξ ιδίων. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
 
Περιλαμβάνονται
  • Οι μεταφορές µε πολυτελές πούλμαν του γραφείου µας
  • Τρείς διανυκτερεύσεις με πρωινό
  • Οι περιηγήσεις και οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου µας ✓ Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης ✓ Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Τα δύο εορταστικά γεύματα (Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα) x Φόρος διαμονής