ΟΡΕΙΝΗ ΑΧΑΪΑ 4 ημέρες (P)

Οδικώς, 4 ημέρες

-ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ -Ζαρουχλα-Λίμνη Τσίβλου-Κλουκινοχωρια--ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ -ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ -Καλάβρυτα-Πάτρα-Γιάννενα

ΑΠΟ 259 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΤΡΑ (470 χλμ.)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, ξεκούραση, φθάνουμε στην πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα γνωριμίας στον πλούσιο από μαγαζιά και καφετερίες, πεζόδρομο της πόλης. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Μ. Σάββατο ΔΙΑΚΟΠΤΟ (οδοντωτός) - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΣΠ. ΛΙΜΝΩΝ – ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ - ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ – ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ
Πρωινό. Ένα υπέροχο οδοιπορικό μας περιμένει σήμερα. Από το Διακοπτό μπορούμε να πάρουμε (προαιρετικά) τον οδοντωτό για τα Καλάβρυτα. Φανταστική εμπειρία. Εικόνες μοναδικές. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας στην ιστορική πόλη συνεχίζουμε για το Σπηλαίο Λιμνών, το σπάνιο αυτό φυσικό δημιούργημα. Εντυπωσιάζει ακόμη και με το όνομα του. Λίμνες στο εσωτερικό του, η διάβαση των οποίων γίνεται με υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες. Μετά την περιήγηση μας καταλήγουμε στο Πλανητέρο, ένα πανέμορφο χωριό. Από τη μια οι νερόμυλοι και από την άλλη το μαγευτικό πλατανόδασος και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού σε κάνουν να νιώθεις ότι ονειρεύεσαι. Γεύμα εξ’ ιδίων με πέστροφες και σολομούς που σερβίρουν οι ταβέρνες. (τοπικά ιχθυοτροφεία). Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας και θαυμάζοντας την άγρια ομορφιά της ορεινής Αχαΐας, φθάνουμε σ’ ένα από τα ομορφότερα χωριά της. Τον Καταρράκτη. Το γάργαρο νερό του Πείρου και η αγριάδα του βουνού συνδυάζουν ένα μοναδικό σκηνικό. Μια μικρή περιπλάνηση και ένας απογευματινός καφές θα συμπληρώσει το υπέροχο παζλ. Περνώντας από τη Χαλανδρίτσα, τη γραφική κωμόπολη με τα περιποιημένα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες. Επιστρέφουμε στην Πάτρα. Ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση του Κυρίου και θα δειπνήσουμε με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα ΠΑΤΡΑ – ΚΛΟΥΚΙΝΟΧΩΡΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ – ΖΑΡΟΥΧΛΑ
Πρωινό, και αναχωρούμε για την Ακράτα από την οποία θα ξεκινήσει η ανάβαση για το μυστικό προορισμό μας. Ο δρόμος στριφογυρίζει στο βουνό, ανάμεσα στο πυκνό πευκοδάσος, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουμε την εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα. Λίγα χιλιόμετρα μετά, ξεδιπλώνεται ένας ορεινός μικρόκοσμος με ωραία πετρόκτιστα σπίτια, σοκάκια χωρίς πολυκοσμία και μοναδικά τοπία. Τα Κλουκινοχώρια
 
  • Κλουκίνες (Αγία Βαρβάρα, Σόλος, Περιστέρα, Μεσορούγγι, Ζαρούχλα). Η λίμνη Τσιβλού, πνιγμένη στα έλατα και τα πεύκα, αποτέλεσμα μιας σειράς κατολισθήσεων που έγιναν, πνίγοντας το χωριό Τσιβλός. Και φθάνουμε στη Ζαρούχλα. Ένας παράδεισος στο Χελμό. Ένα από τα πολύ όμορφα χωριά της Αχαΐας στα 1100μ., περιτριγυρισμένο από πλατάνια, πεύκα, έλατα και μονοπάτια. Επιστρέφουμε στην Πάτρα για το πασχαλινό μας γεύμα. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΠΑΤΡΑ – ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ( 500 χλμ. )
Πρωινό. Σήμερα είναι ημέρα επιστροφής. Όμως τα ενδιαφέροντα της εκδρομής μας συνεχίζονται. Πρώτη στάση το ιστορικό Μεσολόγγι. Μια μικρή περιήγηση στην πόλη. Επόμενος σταθμός τα υπέροχα Γιάννενα. Στην πόλη που ακόμη πλανάται ο ήχος του Ισλάμ θα έχουμε χρόνο για περιπλάνηση στην παλιά πόλη ή στο κάστρο της, ή στο νησάκι της λίμνης, και να γευματίσουμε εξ’ ιδίων. Συνεχίζοντας τη μέρα μας και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στην πόλη μας το βράδυ. Το οδοιπορικό μας έχει τελειώσει αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
Περιλαμβάνει:
Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό + 2 εορταστικά. Ασφάλεια αστικής & επαγγελµατικής ευθύνης. ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής