ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 4 ημέρες (P)

Οδικώς, 4 ημέρες

Ορεινή Αρκαδία---Ανδρίτσαινα-ΛΙΜΠΟΒΙΤΣΙ -Χρυσοβίτσι-Στεμνίτσα-Δημητσάνα--Λεβίδι-Σπάρτη-Καρυές

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΠΑΡΤΗ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο γραφείο μας και αναχώρηση. Με διάφορες στάσεις καθοδόν φθάνουμε στη Σπάρτη, στην καρδιά της Πελοποννήσου. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για την παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου της πόλης. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Μ. Σάββατο ΛΕΒΙΔΙ – ΒΥΤΙΝΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ – ΛΙΜΠΟΒΙΤΣΙ – ΑΡΚΟΥΔΟΡΕΜΑ(250χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη ορεινή εκδρομή μας. Αφού περάσουμε την Τρίπολη, κατευθυνόμαστε για το Λεβίδι, στους πρόποδες του Μαίναλου. Συνεχίζοντας την υπέροχη διαδρομή μας φθάνουμε στο λαμπερό διαμάντι του βουνού τη Βυτίνα, σε υψόμετρο 1033 μ. Θα περπατήσουμε στο Δρόμο της Αγάπης, και στα γραφικά δρομάκια της. Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα. Εδώ θα γευματίσουμε τις παραδοσιακές νοστιμιές του χωριού και θα συνεχίσουμε για τη Στεμνίτσα. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, που στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο στο κέντρο του χωριού, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη στη μεταλλουργία Κατευθυνόμαστε προς το Χρυσοβίτσι. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.100 μέτρων σε μία ελατοσκέπαστη πλαγιά του Μαίναλου και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Πελοποννήσου. Έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Επόμενη στάση μας το Λιμποβίσι, υψόμετρο 1.200μ. Εδώ σώζεται το σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Εκεί κοντά στέκει το Αρκουδόρεμα με την τόσο σημαντική συμβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα. Σώζεται η εκκλησία της Παναγίας από το 1719. Λιμποβίσι και Αρκουδόρεμα, έμειναν γνωστά ως «Κολοκοτρωναίικα». Επιστρέφουμε στη Σπάρτη. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης, και θα δειπνήσουμε με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ - ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ (230χλμ)
Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας, την Ανδρίτσαινα. Η Ανδρίτσαινα, είναι σήμερα ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Πελοποννήσου. Είναι χτισμένη σε ένα φυσικό τοπίο και εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική της, τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά της, τα λιθόστρωτα δρομάκια και το Λαογραφικό Μουσείο της. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420 - 410 π.Χ). Ο επονομαζόμενος και «Παρθενώνας της Πελοποννήσου» ναός, χτίστηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Κατευθυνόμαστε προς Καρύταινα. Η Καρύταινα έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Τα διώροφα πετρόκτιστα σπίτια, το κάστρο και οι Βυζαντινές εκκλησίες, δίνουν στο χωριό αυτό ένα μεσαιωνικό χαρακτήρα. Θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού και αφού κάνουμε έναν όμορφο περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια παίρνουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα ΣΠΑΡΤΗ – ΚΑΡΥΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 735 χλμ.)
Πρωινό και ένας ακόμη πολύ όμορφος προορισμός μας περιμένει. Καρυές ( Αράχοβα της Πελοποννήσου ). Οι Καρυές είναι ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 950μ. Το χωριό συνδέεται επίσης με τις Καρυάτιδες, τα νεαρά κορίτσια των Καρυών, οι οποίες απεικονίζονται στο Ερέχθειο της Ακρόπολης, καθώς και σε ομοίωμα που υπάρχει σε ύψωμα του οικισμού. Χρόνος για μια μικρή περιήγηση στο χωριό. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.
 
Περιλαμβάνει:
Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής. επαγγελµατικής ευθύνης. ΦΠΑ.
 
 
Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής