Ντουμπρόβνικ - Κότορ - Μπούντβα

Οδικώς, 5 ημέρες

Κότορ--Σπλίτ-Δαλματικές Ακτές-Μπούντβα

ΑΠΟ 225 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΜΠΟΥΝΤΒΑ
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Μπούντβα με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά της δρομάκια και τα όμορφα μικρά της καταστήματα. Άφιξη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στη Μαρίνα της Μπούντβα όπου βρίσκεται και η παλιά πόλη.
2η ημέρα ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΝΤΒΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην Μπούντβα από την ομώνυμη μαρίνα της, όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της παλαιάς πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της παλαιάς πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, τώρα στεγάζει και το θέατρο της Μπούντβα όπου φιλοξενούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως θεατρικές παραστάσεις με δραματολόγιο ντόπιων και ξένων συγγραφέων. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Θα περιηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στον ναό του Αγίου Νικολάου αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .
3η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα, μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Επίσης, θα δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στη μεσαιωνική πόλη με τα πολυάριθμα καφέ και εστιατόρια.
4η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Σπλιτ. Θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία κτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, το γοτθικό δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα για καφέ ή φαγητό. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. 
5η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση μέσω Ποντγκόριτσα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.