Ντουμπρόβνικ – Σπλιτ – Ζανταρ – Λίμνες Πλίτβιτσε 4 μέρες Πάσχα (Ζ)

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Ντουμπρόβνικ-Ζάνταρ-Λίμνες Πλίτβιτσε-Σπλίτ-Τρογκίρ

ΑΠΟ 445 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Ντουμπρόβνικ – Ζαντάρ – Ξενάγηση πόλης.
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Μακεδονία και απευθείας πτήση για Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την παραλιακή πόλη της Κροατίας, το Ζαντάρ. Είναι μια τουριστική πόλη, σημαντικά αξιοθέατα της οποίας είναι, μεταξύ άλλων, ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η Ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στην πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Δε θα παραλείψουμε να δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το 1396 σαν μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
2η ημέρα Ζαντάρ – Λίμνες Πλίτβιτσε.
Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για τις Λίμνες Πλίτβιτσε (εισιτήρια εισόδων εξ’ ιδίων) που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, ένας τόπος τέτοιας απερίγραπτης ομορφιάς, ώστε ανακηρύχθηκε το 1979 από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους εντυπωσιακούς υδάτινους καταρράκτες που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες, πεντακάθαρες λίμνες, μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να απαθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο.
 
3η ημέρα Ζαντάρ – Σπλιτ – Τρογκίρ – Ντουμπρόβνικ
Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλίτ. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία, χτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, το Γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το διάσημο τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ. Ξενάγηση στην όμορφη πόλη που ξεκίνησε το 380 π.Χ. και κατοικήθηκε συνεχώς από μια σειρά από Έλληνες, Ρωμαίους, Ούγγρους και Ενετούς. Από το 1997, αποτελεί  παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Trogir  (Katedrala Sv. Lovre) που θεωρείται ευρέως ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα στην Κροατία. Θα δούμε το Cipiko Palace, στην πλατεία της πόλης απέναντι από την κύρια είσοδο του Trogir Cathedral που ήταν το σπίτι της οικογένειας Τσίπικο. Ακόμη θα δούμε  Κάστρο Kamerlengo,   τον Πύργο του Αγίου Μάρκου και  το Πύργο του Ρολογιού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 
4η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Ξενάγηση πόλης – Πτήση επιστροφής.
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στη πόλη που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Το Ντουμπρόβνικ βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα επισκεφτούμε την Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία ‘’Ευαγγελισμός της Θεοτόκου’’ για την πρωινή αναστάσιμη λειτουργία (η οποία θα διεξαχθεί στα Σερβικά). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα κυριότερα αξιοθέατα στην παλιά πόλη, που είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε σημεία που γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη σειρά Games of Thrones. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε mini κρουαζιέρα (εισιτήρια εξ’ιδίων). Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines.
  • Μια αποσκευή 23 kg. και μια χειραποσκευή 5 kg.
  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του αναλυτικού μας τιμοκαταλόγου.
  • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός / αρχηγός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.                                                          
 
 Δεν περιλαμβάνονται:
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων και Check points: 15€.
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 145€ κατά άτομο.
  • Εισιτήρια εισόδων στις Λίμνες Πλίτβιτσε: Ενήλικας 25€ & το παιδί 7-18 ετών: 7€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€.
  • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.