Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ – Κότορ – Μπούτβα

Οδικό Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Ντουμπρόβνικ-Κότορ-Μόσταρ-Μπούτβα -Δαλματικές Ακτές-

ΑΠΟ 189 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Ντουμπρόβνικ (Ξενάγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και μεταφορά για την ξενάγηση της πόλης . Το Ντουμπρόβνικ φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονούφριου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Σας προτείνουμε προαιρετικά κρουαζιέρα στα νησιά Ελαφίτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ απολαύστε τη βόλτα σας στα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης και διασκεδάστε σε ένα από τα πολλά μπαράκια της.
2η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Εκδρομή στο Μόσταρ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη που μας θυμίζει  πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, το περίφημο Μόσταρ (παλιά γέφυρα - stari most) , την πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Ένα σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης που συνδυάζει τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Ανατολής, χαμάμ, ισλαμικά τεμένη, παζάρι, φαγητά και ανατολίτικα γλυκά με τη δυτική φινέτσα, τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία. Είναι η βασίλισσα του Νερετβα, κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, και η πόλη ενώνεται από  επτά εντυπωσιακά γεφύρια  ενώ συνιστά πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες με σύμβολά της τη Νέα Γέφυρα και τους Πύργους. Έχει, επίσης, χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα Ντουμπρόβνικ - Νησί Κόρτσουλα & Μουσείο Μάρκο Πόλο
Πρόγευμα  και αναχώρηση για εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα. Διασχίζοντας την καταπράσινη χερσόνησο Πέλιασετς,  φτάνουμε στο χωριό Όρεμπιτς, από όπου θα πάρουμε το καραβάκι μας για να βρεθούμε στην Κόρτσουλα, τη γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Η ονομασία σημαίνει ‘’Μαύρη Κέρκυρα ‘’ των αρχαίων λόγω της μεγάλης δασικής κάλυψης του νησιού . Πρωτεύουσα είναι η ομώνυμη πόλη  και  βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του νησιού και αποτελεί αρχιτεκτονικό παράδειγμα μιας εξαιρετικά διατηρημένης μεσαιωνικής πόλης. Μοιάζει με το Ντουμπρόβνικ και την Κέρκυρα  έχοντας κι αυτή Ιταλική επιρροή. Η παλιά πόλη πραγματικός θησαυρός γεμάτη από μοναστήρια ,καθεδρικούς ναούς και μουσεία. Η ακτογραμμή του προσφέρει πεντακάθαρα νερά και υπέροχα τοπία. Αξέχαστες θα είναι οι εικόνες του χορού Mareshka που αποτελεί ιστορική αναπαράσταση ξιφομαχιών μεταξύ Χριστιανών και Μαυριτανών μεσαιωνικής εποχής, μια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό με νικητή πάντα το καλό. Περπατώντας στα στενά δρομάκια της πόλης θαυμάστε τα άριστα διατηρημένα κτίρια ,τα τείχη της, το σπίτι και το μουσείο  του Μάρκο Πόλο.
4η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Κότορ - Μπούτβα
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Οι ενετικές επιρροές είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική της πόλης. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στην συνέχεια αναχώρηση για την  Μπούτβα , που πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη βους (βόδι). Όπως όμως αναφέρει η ελληνική μυθολογία όλα ξεκίνησαν από τον Κάδμο, γιο του βασιλιά της Τύρου Αγήνορα και αδελφού της Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε από την μαρίνα της Μπούτβα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, τώρα στεγάζει και το Θέατρο της Μπούτβα όπου φιλοξενούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως θεατρικές παραστάσεις με δραματολόγιο ντόπιων και ξένων συγγραφέων.  Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.
5η ημέρα Μπούτβα – Τίρανα – Επιστροφή
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Αλβανίας. Εκεί θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τον δρόμο της επιστροφής με τελικό προορισμό την πόλη μας.
Σημείωση: Οι τιμές είναι τιμές early booking και ισχύουν έως 07.03.2020
Μετά το πέρας της περιόδου αυτής οι τιμές θα είναι οι εξής:
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
4ημερη εκδρομή  
Dubrovnik 3* 219€
Ivka 3* 225€
Perla 3* 229€
Lero 4* 249€
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
5ημερη εκδρομή  
Dubrovnik 3* 239€
Ivka 3* 255€
Perla 3* 269€
Lero 4* 279€

Σημείωση : Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του προγράμματος.
 
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας ναυλωμένη πτήση του γραφείου μας Θεσσαλονίκη – Ντουμπρόβνικ  με πρωινή αναχώρηση
  • Τέσσερις (4) ή τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου ή  πρόγευμα σε μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος διπλωματούχος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 
Δεν περιλαμβάνονται
  • Checkpoints & Δημοτικοί Φόροι 15€ ανά άτομο
  • Κρουαζιέρα του Λόκρουμ 10€ ανά άτομο (δε περιλαμβάνεται η είσοδος στο νησί)
  • Το καραβάκι για το νησί Κόρτσουλα : 5 € ανά άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται