Ντουμπρόβνικ - Κότορ - Μπούντβα 5 ημέρες 18/4 (Η)

Οδικό Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Ντουμπρόβνικ-Σπλίτ-Τρογκίρ-Κότορ-Μπούντβα-Τίρανα

ΑΠΟ 245 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Ντουμπρόβνικ - Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο - Ελεύθερος χρόνος
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση. Άφιξη στο Ντουμπρόβνικ, το στολίδι των Δαλματικών ακτών και επιβίβαση στο λεωφορείο μας. Θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας, όπου στη διαδρομή θα πάρουμε μία πρώτη γεύση από την πόλη που μαγεύει κάθε επισκέπτη της. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 
2η ημέρα Ντουμπρόβνικ - Ξενάγηση πόλης
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την περιήγησή μας, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, θα δούμε τα επιβλητικά και καλοδιατηρημένα τείχη που την προστάτευαν, την Κρήνη του Ονόφριο, την εκκλησία του Σωτήρος, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, το παλιό φαρμακείο της πόλης που λειτουργεί από τον 13ο αιώνα, το Μέγαρο Σπόνζα, την Αίθουσα Μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου της Κροατίας (1995-1999), τη μαρμάρινη στήλη με το ανάγλυφο του ιππότη Ορλάντο, τον Ναό του Αγίου Βλασίου - προστάτη της πόλης, τον πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι του Ρέκτορα και τον Καθεδρικό Ναό. Προαιρετικά προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον κόλπο του Ντουμπρόβνικ και στο νησί Λόκρουμ, ένας κατάφυτος παράδεισος δίπλα στην πόλη. Θα περπατήσουμε για να δούμε το παλιό μοναστήρι, τον βοτανικό κήπο και τη λίμνη με το αλμυρό νερό. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στα μεσαιωνικά τείχη ή με το τελεφερίκ και για φαγητό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ (229 χλμ.) - Τρογκίρ (28 χλμ.) - Ντουμπρόβνικ (260χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση προαιρετικά για την εκδρομή στο Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας. Περνώντας πάνω από την φαντασμαγορική γέφυρα Τούτζμαν και κινούμενοι παράλληλα με τη μαγευτική ακτογραμμή, φτάνουμε στο Σπλιτ. Θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το Αρχαιολογικό Μουσείο με αρχαιότητες από τη ρωμαϊκή περίοδο της πόλης και θα δούμε το άγαλμα του Γρηγορίου του Νίν, έργο του σπουδαίου Ίβαν Μέστροβιτς. Ελεύθερος χρόνος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία) για φαγητό. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τη γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα Ντουμπρόβνικ - Κότορ (95 χλμ.) - Μπούντβα (25 χλμ.) -Τίρανα (410χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα θα αναχωρήσουμε για μία πανέμορφη εκδρομή στο Μαυροβούνιο. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φτάνουμε στο μοναδικό μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Θα πραγματοποιήσουμε σύντομη στάση για να θαυμάσουμε τη θέα του κόλπου και των δύο μικρών νησιών με τις εκκλησίες τους. Συνεχίζουμε για το Κότορ μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής γύρω από το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης. Μετά την άφιξή μας θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, χτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, θα δούμε τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, την ορθόδοξη εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, καθώς επίσης και την αρχαιότερη εκκλησία της πόλης του 11ου αιώνα, αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια και για να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα μέρος που θυμίζει σκηνικό ταινίας εποχής. Αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, την αρχαία ελληνική αποικία της Βουθόης, που σήμερα είναι μια τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη και περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στην παλιά πόλη. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ημέρα Τίρανα πανοραμική περιήγηση - Επιστροφή στην πόλης μας (399 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο λεωφορείο. Σήμερα Θα πραγματοποιήσουμε μία σύντομη πανοραμική περιήγηση στα Τίρανα, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το ναό της Αναστάσεως , την πλατεία Σκεντέρμπεη με τους πεζόδρομους και τα πάρκα και το κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στη πόλη μας, έπειτα από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.
 
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Aegean Airlines
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (Πρωινό & δείπνο)
 • Μία μεγάλη αποσκευή έως 23 κιλά
 • Μία χειραποσκευή έως 8 κιλά με διαστάσεις 56x45x25εκ.
 • V Ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα, backpack, κτλ.) το οποίο πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα
 • Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας
 • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων & checkpoint : 15€
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Φόροι αεροδρομίων
 
Σημειώσεις:
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
 • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
 • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid19): 20€/άτομο
 • Ημερήσια εκδρομή σε Σπλιτ-Τρογκίρ : 40€/ενήλικες & 20€/παιδιά