Ντουμπρόβνικ - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Κροατία--Σπλίτ-Κότορ-Μπούντβα-- Κόρτσουλα

ΑΠΟ 795 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για το Ντουμπρόβνικ, "το Διαμάντι της Αδριατικής". Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της αλυσίδας VALAMAR www.valamar. com (LACROMA/ARGOSY). Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 
2η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Σήμερα θα γνωρίσουμε την μεσαιωνική πόλη περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου με τις εκκλησίες, τα παλάτια, τις κρήνες και τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με τα παράθυραπολεμίστρες και τις μικροσκοπικές κρεμαστές αυλές. Στη μέση "κυλάει" η Placa-Stradun, ένας υπέροχος κεντρικός πλακόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί από την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio (ένα από τα διασημότερα ορόσημα της πόλης), την Εκκλησία του Σωτήρος και το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στην πλατεία Luza με την Στήλη του Ορλάνδου, τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Sveti Vlaho (Άγιος Βλάσιος) και το Παλάτι Sponza, στην άλλη άκρη, κοντά στην Πύλη Ploce. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρωινή αναχώρηση κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Δαλματίας για να καταλήξουμε σε μια ακόμη σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε την πόλη, την οποία ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε για να κτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε προς τις ακτές του Μαυροβουνίου. Πρώτος μας σταθμός ο ρωμαϊκός Καθεδρικός ναός του Αγίου Τρύφωνος, που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Κότορ - μια πόλη που κτίστηκε μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα και αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο των ακτών του Μαυροβουνίου, που θεωρείται το ομορφότερο φιόρδ της Αδριατικής και της Νότιας Ευρώπης. Το Κότορ περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη, που ξεκινούν από τη θάλασσα και καταλήγουν στην βραχώδη κορυφή της πόλης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας, το παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά. Συνεχίζουμε για την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, την Μπούντβα, τη "Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού". Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τις πολλές μικρές εκκλησίες και τα παραδοσιακά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση
5η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΝΗΣΙ ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρωινή αναχώρηση για τη γενέτειρα του Μάρκο Πόλο (όπως φημολογείται), το πανέμορφο νησί Κόρτσουλα, μια μικρογραφία του Ντουμπρόβνικ. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου και τον πύργο του Ζαχράν. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΑΘΗΝΑ
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της αλυσίδας VALAMAR
  • Ημιδιατροφή (πρόγευμα μπουφέ και ένα δείπνο καθημερινά)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 200
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό. 

Σημειώσεις:
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας