Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούντβα 5 ημέρες 11/4 (Η)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Τίρανα-Μπούντβα-Κότορ-Ντουμπρόβνικ-Σπλίτ-Τρογκίρ

ΑΠΟ 215 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Τίρανα – Πανοραμική περιήγηση – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (399 χλμ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για Τίρανα. Μετά την άφιξή μας θα πραγματοποιήσουμε μία σύντομη πανοραμική περιήγηση. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τον Ναό της Αναστάσεως, την πλατεία Σκεντέρμπεη με τους πεζόδρομους και τα πάρκα και το κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Τίρανα – Μπούντβα (410 χλμ.) – Κότορ (25 χλμ.) – Ντουμπρόβνικ (95 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα θα αναχωρήσουμε για μία πανέμορφη εκδρομή στο 
Μαυροβούνιο. Πρώτη στάση η επίσκεψή μας στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, την αρχαία ελληνική αποικία της Βουθόης, που σήμερα είναι μια τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη και περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στην παλιά πόλη. Συνεχίζουμε για το Κότορ, μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής γύρω από το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης. Μετά την άφιξή μας θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, χτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων και θα δούμε τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, την ορθόδοξη εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, καθώς επίσης και την αρχαιότερη εκκλησία της πόλης, του 11ου αιώνα, αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια και να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα μέρος που θυμίζει σκηνικό ταινίας εποχής. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την περιήγησή μας, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, θα δούμε τα επιβλητικά και καλοδιατηρημένα τείχη που την προστάτευαν, την Κρήνη του Ονόφριο, την εκκλησία του Σωτήρος, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, το παλιό φαρμακείο της πόλης που λειτουργεί από τον 13ο αιώνα, το Μέγαρο Σπόνζα, την Αίθουσα Μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου της Κροατίας (1995-1999), τη μαρμάρινη στήλη με το ανάγλυφο του ιππότη Ορλάντο, τον Ναό του Αγίου Βλασίου -προστάτη της πόλης, τον πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι του Ρέκτορα και τον Καθεδρικό Ναό. Προαιρετικά προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον κόλπο του Ντουμπρόβνικ και στο νησί Λόκρουμ, έναν κατάφυτο παράδεισο δίπλα στην πόλη. Θα περπατήσουμε για να δούμε το παλιό μοναστήρι, τον βοτανικό κήπο και τη λίμνη με το αλμυρό νερό. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στα μεσαιωνικά τείχη ή με το τελεφερίκ και για φαγητό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Σπλιτ (229 χλμ.) – Τρογκίρ (28 χλμ.) – Ντουμπρόβνικ (260 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση προαιρετικά για την εκδρομή στο Σπλιτ, τη μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας. Περνώντας πάνω από την φαντασμαγορική γέφυρα Τούτζμαν και κινούμενοι παράλληλα με τη μαγευτική ακτογραμμή, φτάνουμε στο Σπλιτ. Θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το ανάκτορο του
αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το Αρχαιολογικό Μουσείο με αρχαιότητες από τη ρωμαϊκή περίοδο της πόλης και θα δούμε το άγαλμα του Γρηγορίου του Νίν, έργο του σπουδαίου Ίβαν Μέστροβιτς. Ελεύθερος χρόνος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία) για φαγητό. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τη γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και είναι ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Πτήση επιστροφής
Αφύπνιση, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ. Απευθείας πτήση επιστροφής
Σημειώσεις:
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
  • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid19): 20€/άτομο
  • Ημερήσια εκδρομή σε Σπλιτ-Τρογκίρ : 40€/ενήλικα και 20€/παιδί
 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Aegean Airlines  
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (Πρωινό & δείπνο)
  • Μία μεγάλη αποσκευή έως 23 κιλά
  • Μία χειραποσκευή έως 8 κιλά με διαστάσεις 56x45x25εκ.
  • Ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα, backpack, κτλ.) το οποίο πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα
  • Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης ✓ Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
x     Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
x        Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων & checkpoint: 15€
x     Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
x    Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 85€