Νότια Ιταλία, Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, Νάπολη

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Νάπολη-Ιταλία-Αμάλφι-Κοστιέρα Αμαλφιτάνα

ΑΠΟ 559 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΠΟΛΗ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση μας στη Νάπολη. Η πρώτη βόλτα στη Νάπολη γίνεται στα στενά του ιστορικού της κέντρου, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τα γραφικά δρομάκια, οι μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, τα μικρομάγαζα, οι παραδοσιακές πιτσαρίες και οι υπόγειες στοές θα σε συνεπάρουν και ίσως σας κάνουν να χαθείτε… Περπατώντας στην πολύβουη Spaccanapoli, τον κεντρικό στενό δρόμο που χωρίζει την πόλη στα δύο, θα βρεις σχεδόν σε κάθε γωνιά κι έναν καλό λόγο για να σταματήσεις. Εδώ είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό Duomo, που είναι αφιερωμένος στον πολιούχο San Gennaro (Άγιο Ιανουάριο). Ο περίπατος θα συνεχιστεί προς τα νότια και θα μας οδηγήσει στην Piazza Municipio, όπου βρίσκεται το Castel Nuovo, το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο που υπήρξε βασιλική κατοικία αλλά και τόπος διαμονής καλλιτεχνών και διανοουμένων, στην πρόσφατα ανακαινισμένη Galleria Piazza Umberto I, την πολύβουη και ενδιαφέρουσα για shopping Via Toledo, το θέατρο του San Carlo (λυρική σκηνή του 18αι.) την Piazza del Plebiscito και να διαβούμε την γραφική Via Chiaia που θα μας βγάλει μέχρι το εντυπωσιακό παραλιακό μέτωπο της πόλης. Μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε την ωραιότερη και αυθεντική πίτσα του κόσμου. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας.
2η ημέρα ΝΑΠΟΛΗ, ΕΡΚΟΛΑΝΟ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΜΠΗΪΑ, ΣΟΡΡΕΝΤΟ
Ξυπνώντας νωρίς το πρωί, παίρνουμε ένα καλό πρωινό και κατευθυνόμαστε προς το Ερκολάνο, την πόλη που έθαψε η λάβα και η στάχτη του Βεζούβιου μαζί με την Πομπηία. Μετά τις τελευταίες ανασκαφές αναδείχθηκαν καταπληκτικά ευρήματα σε πολύ καλή κατάσταση. Στην συνέχεια πηγαίνουμε για την αρχαιότερη ρωμαική πόλη, την Πομπηία. Σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ιταλίας, το οποίο τοποθετημένο στην περιοχή της Καμπανίας, σας καλεί να αφεθείτε σε ένα ταξίδι στο ιστορικό παρελθόν του τόπου που θα σας γεμίσει πρωτόγνωρες εικόνες και θα σας ξεδιπλώσει έναν πολιτιστικό πλούτο που επιβίωσε και αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες του Βεζούβιου. Θα δούμε μεταξύ άλλων, την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Στην συνέχεια, και μέσω μιας όμορφης παραλιακής διαδρομής θα φτάσουμε στο άκρο της Peninsula Sorrentina και πιο συγκεκριμένα στο μαγευτικό Sorrento, ίσως το πιο ξακουστό θέρετρο της Νότιας Ιταλίας. Μια πόλη εντυπωσιακά τοποθετημένη ακριβώς «στο φρύδι» του βουνού, λίγο πριν βυθισθεί στον κόλπο της Νάπολης. Εάν έχετε μαγιό, με λίη προσπάθεια, θα μπορέσετε να κάνετε και μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά της πόλης με φόντο το νησί του Κάπρι ! Πριν επιστρέψουμε στη Νάπολη ακούστε τις προτάσεις μα για φαγητό και ποτό.
3η ημέρα ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΠΡΙ
Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια κρουαζιέρα, δώρο από το γραφείο μας για το μαγευτικό νησί Κάπρι, ή αλλιώς ‘’Ο Κήπος της Εδέμ’’ που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες και τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Από το λιμάνι που είναι στο 1ο επίπεδο θα πάμε πρώτα στο χωριό Ανακάπρι που βρίσκεται στο 3ο επίπεδο. Όμως όλη η ομορφιά του νησιού -κι όλης σχεδόν της Καμπανίαςφαίνεται από το 4ο επίπεδο στο οποίο μπορείτε να ανεβείτε μόνον με τελεφερίκ. Και ήρθε η ώρα να κατεβείτε στο 2ο επίπεδο όπου βρίσκεται το ονομαστό Κάπρι ! Ευκαιρία για βόλτα στην αγορά του, καφεδάκι …ή και κάτι παραπάνω δίπλα-δίπλα στους επώνυμους που συσσωρεύονται εδώ. Επιστροφή στη Νάπολη και χρόνος για δείπνο στην κοντινή παραλιακή Santa Lucia. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΣΑΛΕΡΝΟ, ΠΟΖΙΤΑΝΟ, ΑΚΤΗ ΑΜΑΛΦΙ
Πρόγευμα και αναχωρούμε προς το Σαλέρνο. Ήρθε επιτέλους η ώρα της ακτής Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Υπήρχε η δυνατότητα να τη γνωρίσουμε οδικώς, αλλά δυστυχώς ο δρόμος είναι τέτοιος και τόσος … που σύντομα αγανακτά κανείς… Οπότε, η δια θαλάσσης επίσκεψη είναι σαφώς προτιμhτέα και γι’ αυτό θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι. Πρώτη μας στάση το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του 60’. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φθάσουμε στην ‘’μητρόπολη της ακτής’’, το γραφικό Αμάλφι, που χάρισε το όνομα του στα 48 χιλιόμετρα της ακτογραμμής. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Για όποιους αρέσκονται στην ορεινή πεζοπορία, Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφτείτε το σκαρφαλωμένο στα 305 μέτρα χωριό Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο με τον πύργο, τους κήπους της και θέα που κόβει την ανάσα. Επιστροφή στο Αμάλφι και πάλι καραβάκι για επιστροφή στο Σαλέρνο. Είναι ώρα για δείπνο και θα προτείναμε να ακούσετε την πρότασή μας για ένα γευστικό δείπνο σε μια πανέμορφη παραλιακή ταβέρνα που δεσπόζει της πόλης. Αργά και αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη Νάπολη.
5η ημέρα ΝΑΠΟΛΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη αξιοποιώντας την, όπως εσείς επιθυμείτε για μία τελευταία βόλτα στην Νάπολη, κάποιες τελευταίες φωτογραφίες ή και κάποιο δωράκι που ξεχάσατε για κάποιον από τους αγαπημένους σας… Νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής και με τις καλύτερες αναμνήσεις
Δρομολόγια πτήσεων με Ryanair:
Θεσσαλονίκη - Νάπολη 09.30-09.55
Νάπολη-Θεσσαλονίκη 14.00-16.30

Περιλαμβάνονται:
  • Απευθείας πτήσεις με την Ryanair 
  • Χειραποσκευή με διαστασεις 55*40*20
  • Διαμονή σε πολυτελή κεντρικά ξενοδοχεία 4* με πρωινό
  • Εκδρομή στην Πομπηΐα και στο Sorrento
  • Δώρο η κρουαζιέρα στο Κάπρι
  • Δώρο η κρουαζιέρα στην Ακτή Αμάλφι
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός
  • Πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και αρκετό χρόνο στη διάθεση σας
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων