Νότια Ιταλία - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Νάπολη 5 ημέρες (Μ)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Νάπολη--Πομπηία-Σαλέρνο-Ποζιτάνο-Ακτή Αμάλφι-Νότια Ιταλία-Κοστιέρα Αμαλφιτάνα -Ιταλία

ΑΠΟ 599 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Νάπολη - Περιήγηση πόλης
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση μας στη Νάπολη. Η πρώτη βόλτα στη Νάπολη γίνεται στα στενά του ιστορικού της κέντρου, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τα γραφικά δρομάκια, οι μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, τα μικρομάγαζα, οι παραδοσιακές πιτσαρίες και οι υπόγειες στοές θα σε συνεπάρουν και ίσως σε κάνουν να χαθείς, αλλά εδώ αυτό είναι το ζητούμενο… Περπατώντας στην πολύβουη Spaccanapoli, τον κεντρικό στενό δρόμο που χωρίζει την πόλη στα δύο, θα βρεις σχεδόν σε κάθε γωνιά κι έναν καλό λόγο για να σταματήσεις. Εδώ είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό Duomo, που είναι αφιερωμένος στον πολιούχο San Gennaro (Άγιο Ιανουάριο).Ο περίπατος θα συνεχιστεί προς τα νότια και θα μας οδηγήσει στην Piazza Municipio όπου βρίσκεται το Castel Nuovo, το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο που υπήρξε βασιλική κατοικία αλλά και τόπος διαμονής καλλιτεχνών και διανοουμένων. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας. Μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε την ωραιότερη και αυθεντική πίτσα του κόσμου.
2η ημέρα Κρουαζιέρα στο Κάπρι
Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια κρουαζιέρα,  δώρο από το γραφείο μας για το μαγευτικό νησί Κάπρι, ή αλλιώς ‘’Ο Κήπος της Εδέμ’’  που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες και τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Στη συνέχεια θα πάμε στο χωριό Ανακάπρι. Θα κάνουμε τη βόλτα μας, θα έχουμε χρόνο  για μεσημεριανό και στη συνέχεια θα κατεβούμε στο Κάπρι για να απολαύσουμε έναν καφέ και  για να κάνουμε τις αγορές μας.
Επιστροφή στη Νάπολη.
3η ημέρα Νάπολη - Εκδρομή στη Πομπηία
Ξυπνώντας νωρίς το πρωί,  παίρνουμε ένα καλό πρωινό και σας προτείνουμε  μια υπέροχη εκδρομή στην αρχαιότερη ρωμαική  πόλη, την Πομπηία. Σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ιταλίας, το οποίο τοποθετημένο στην περιοχή της Καμπανίας, σας καλεί να αφεθείτε σε ένα ταξίδι στο ιστορικό παρελθόν του τόπου που θα σας γεμίσει πρωτόγνωρες εικόνες και θα σας ξεδιπλώσει έναν πολιτιστικό πλούτο που επιβίωσε και αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες του Βεζούβιου. Θα δούμε μεταξύ άλλων, την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του  Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου.
Στην συνέχεια επιστρέφουμε στην Νάπολη με τις προτάσεις μας για φαγητό και ποτό.
4η ημέρα Σαλέρνο - Ποζιτάνο - Ακτή Αμάλφι
Πρόγευμα και αναχωρούμε  προς το Σαλέρνο για την κρουαζιέρα μας στην ακτή Αμάλφι,χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα  Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης.  Θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για το κουκλίστικο Ποζιτάνο.
Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του 60’.Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φθάσουμε στην ‘’μητρόπολη της ακτής’’, το γραφικό Αμάλφι, που χάρισε το όνομα του στα 48 χιλιόμετρα της ακτογραμμής. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.  Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφτείτε το σκαρφαλωμένο στα 305 μέτρα χωριό Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο με τον πύργο,  τους κήπους της και θέα που κόβει την ανάσα.
Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για το Σαλέρνο και αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη Νάπολη για φαγητό στον κεντρικό πλακώστροτο δρόμο.

 
5η ημέρα Ελεύθερος χρόνος - πτήση επιστροφής
Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη αξιοποιώντας την όπως εσείς επιθυμείτε για μία τελευταία βόλτα στην Νάπολη όπου μπορείτε να κάνετε μία τελευταία βόλτα σε κάποιο εμπορικό κέντρο είτε να επισκεφτείτε το στάδιο της Νάπολη όπου μεγαλουργούσε ο Μαραντόνα. Το μεσημέρι αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής και με τις καλύτερες αναμνήσεις.
Περιλαμβάνοται:
  • Ένα προσωπικό αντικείμενο - χειραποσκευή (διαστάσεων 40*20*25cm) & μία χειραποσκευή έως 10kg κατ’ άτομο εξασφαλισμένη προκάθιση
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • πρωινό καθημερινά

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Σύνολο φόρων 145€ κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής