Ναύπλιο - Πόρτο Χέλι 4 ημέρες (Α)

Οδικώς, 4 ημέρες

Μυκήνες--Λουτράκι-Επίδαυρος--Σπέτσες-Ύδρα-Τολό-Ναύπλιο-Πόρτο Χέλι

ΑΠΟ 185 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΥΚΗΝΕΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ - ΤΟΛΟ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Περνώντας από Λάρισα, Λαμία, Θήβα, Ισθμό της Κορίνθου και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φτάνουμε στις Μυκήνες. Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες» αποτελούν ένα από τα πιο ξακουστά βασίλεια των αρχαίων χρόνων. Ήταν το βασίλειο του φημισμένου Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου της Τρωικής εκστρατείας, και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις – κράτη της Πελοποννήσου. Τα Μυκηναϊκά τείχη αποτελούνται από τεράστιους ογκόλιθους που προστάτευαν την πόλη από οποιαδήποτε επίθεση και αποτελούν πρότυπο αρχιτεκτονικής ακόμα και σήμερα. Από τις ανασκαφές έχουν έρθει στην επιφάνεια πολλά ευρήματα κατά κύριο λόγο χρυσά (αντιπροσωπευτικό δείγμα το «προσωπείο του Αγαμέμνονα»), τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο του αρχαιολογικού χώρου αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Θα δούμε την επιβλητική πύλη των Λεόντων και τους θολωτούς τάφους των Ατρειδών. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την περιοχή του Ναυπλίου και θα καταλήξουμε στο γραφικό Τολό για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας.
2η ημέρα ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΥΔΡΑ - ΣΠΕΤΣΕΣ
Θα πάρουμε το πρωινό μας και ξεκινάμε για την προαιρετική μας εκδρομή στα δύο πανέμορφα νησιά του Σαρωνικού.
Πρώτος μας σταθμός η κοσμοπολίτικη Ύδρα, το νησί με την τεράστια ναυτική παράδοση και με την άριστα διατηρημένη αρχιτεκτονική του. Θα επισκεφθούμε τα αρχοντικό του Τομπάζη [που λειτουργεί ως παράρτημα της Σχολης Κ.Τεχνων],την Ιστορική οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη που απο το 2001 λειτουργεί ως Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την μητρόπολη (17ος αι.) με το μαρμάρινο καμπαναριό αλλα και το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας οπου εδω εντυπωσιάζει τον επισκέπτη ενα ξεχωριστό έκθεμα που πρόκειται για την ασημένια λήκυθο με την ταριχευμένη καρδιά του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη .Ελεύθερος χρόνος για να γυρίσουμε στα στενά δρομάκια της χώρας και να απολαύσουμε τον καφέ μας στο γραφικό λιμάνι . Επόμενος σταθμός μας μία άλλη σημαντική ναυτική δύναμη κατά την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας του 1821, οι Σπέτσες. Θα επισκεφθούμε το σπίτι - μουσείο της Μπουμπουλίνας, του πρώτου κυβερνήτη του νησιού Χατζηγιάννη Μέξη, την Ντάπια, το παλιό πυροβολείο-λιμάνι με τα βαριά κανόνια και τα εξαιρετικά ψηφιδωτά από στρογγυλά βότσαλα, ενώ λίγο πιο πέρα στέκει επιβλητικό στην προκυμαία το εμβληματικό -κλασικής αρχιτεκτονικής- κτίριο του Ποσειδώνιου, σημείο αναφοράς των Σπετσών. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε, αν θέλετε, τον γύρο του όμορφου νησιού με μια ζωγραφιστή άμαξα. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα στενάκια της περιοχής.
3η ημέρα ΤΟΛΟ - ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΤΡΕΝΑΚΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΠΟΥΡΤΖΙ - ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση στην πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση.Πρώτη μας επίσκεψη ειναι το Παλαμήδι, το επιβλητικό φρούριο που υψώνεται 216 μέτρα πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, και το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί ανεβαίνοντας με αυτοκίνητο από την ανατολική πλευρά. Οι πιο τολμηροί και ρομαντικοί φτάνουν στην κορυφή από τα 999 σκαλιά. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1687-1715 από τους Βενετούς, αφού κατέλαβαν το λόφο στον οποίο βρίσκεται, ύστερα από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς, κατά τον Βενετό-τουρκικό Πόλεμο.Θα επισκεφτούμε τον επονομαζόμενο προμαχώνα «Μιλτιάδης» που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή του ήρωα της Επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη αλλα και το ιστορικό εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέα, χτισμένο από την εποχή των Ενετών. Χρονος στη διάθεση μας για φωτογραφίες και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα από ψηλά. Στη συνέχεια μετάβαση στο Ναύπλιο που θα επισκεφθούμε την Πλατεία Συντάγματος, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το ναό του Aγίου Γεωργίου που εισήλθε, μόλις αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο, ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδος, Όθωνας, αλλα και την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας. Προτείνουμε προαιρετικά μια βολτα με το τουριστικό τρενάκι που λειτουργεί στο Ναύπλιο και που είναι πρωτότυπο μέσο για την ξενάγηση των επισκεπτών αλλά και ένας ευχάριστος τρόπος διασκέδασης μικρών και μεγάλων. Ξεκινάει από το λιμάνι της πόλης είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα παιδιά, αλλά υποβοηθητικό και για τους μεγάλους, μιας και σε μισή ώρα μπορούμε να δούμε την πόλη με έναν ιδιαίτερο τρόπο.
Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση αλλα και για να κάνετε εξ’ ιδίων μια βόλτα στο Μπούρτζι με το βαρκάκι από το λιμάνι (νησί – φρούριο στα τουρκο-αραβικά) ή εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μια βόλτα γύρω από την Ακροναυπλία (γνωστή και με την τούρκικη ονομασία της, Ιτς Καλέ = εσωτερικό κάστρο). Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το απόγευμα θα έχουμε χρόνο να κάνουμε μια βόλτα στην γραφική παραλία του τουριστικού Τολό.
4η ημέρα ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Επίδαυρο, τον σημαντικότερο αρχαίο τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού. Ξακουστή σε όλη την τότε Ελλάδα την εκανε το Ασκληπιείο της, ενα απο τα σπουδαιότερα θεραπευτήρια της αρχαιότητας. Θα επισκεφθούμε το Αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο και θα συνεχίσουμε για το γνωστο για τα Ιαματικά Λουτρά και μεταλλικά νερά, Λουτράκι. Πάνω από την πόλη δεσπόζουν τα Γεράνεια όρη όπου βρίσκεται η επιβλητική μονή του Οσίου Παταπίου, ασκητήριο μοναχών από τον 11ο αιώνα. Η περίφημη Μονή είναι ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στην Ελλάδα όπου μπορεί κανείς να δει τα λείψανα του Οσίου Παταπίου, το σπήλαιο του, την εκκλησία της Παναγίας, την έκθεση με Χριστιανικά αντικείμενα και την εντυπωσιακή θέα προς την Βόρεια Πελοπόννησο, τον ισθμό της Κορίνθου και τον Σαρωνικό. Ύστερα από μια στάση για ξεκούραση, καφέ και βόλτα στην παραλία του Λουτρακίου θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρωινό καθημερινά και 3 δείπνα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου
  •   τοπικό ξεναγό
  • Ασφαλιστική κάλυψη προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημοτικοί φόροι διαμονής
  • Κρουαζιέρα Ύδρα - Σπέτσες. Κόστος: Ενήλικας 25€, παιδί έως 6 ετών δωρεάν, 6-12 ετών 15€, ελάχιστη συμμετοχή ατόμων 20 άτομα.
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .