Ναύπακτος – Μεσολόγγι – Καρπενήσι – Γαλαξίδι – Αιτωλικό

Οδικώς, 4 ημέρες

Μέτσοβο-Μεσολόγγι-Αιτωλικό-Ναύπακτος-Γαλαξίδι-Καρπενήσι

ΑΠΟ 155 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Συνάντηση πολύ νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και μέσω Εγνατίας Οδού  κατευθυνόμαστε για την πρώτη μας στάση στο όμορφο Μέτσοβο. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στο γραφικό αυτό κεφαλοχώρι με την τόσο συναρπαστική ιστορία. Στη συνέχεια μέσω Ιόνιάς οδού κατευθυνόμαστε προς το Μεσολόγγι . Άφιξη και ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.
2η ημέρα ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΑΙΤΩΛΙΚΟ
Πρωινό και αρχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση . Το Μεσολόγγι χτισμένο σε χερσόνησο ανάμεσα στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα και σε αυτήν της Κλείσοβας, στις εκβολές του Εύηνου και του Αχελώου, κατέχει σημαντικότατη θέση στις σελίδες της ελληνικής Ιστορίας (με αποκορύφωμα ασφαλώς την ηρωική έξοδο) αλλά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, ως γενέτειρα των Κωστή Παλαμά, Μιλτιάδη Μαλακάση, Γεωργίου Δροσίνη, Χαρίλαου και Σπυρίδωνα Τρικούπη. Ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη από το Πάρκο Ηρώων, στον οποίο βρίσκεται  και ο τάφος του Λόρδου Βύρωνα , συνεχίζουμε στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, για να θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά των οικογενειών Τρικούπη και Παλαμά που έχουν μετατραπεί σε μουσεία και τον πάντα ζωντανό κεντρικό πεζόδρομο με τις καφετέριες, τα ταβερνάκια και το δραστήριο πολιτιστικό ίδρυμα (και μουσείο με πάνω από 7.000 εκθέματα) Διέξοδος, το οποίο στεγάζεται στην κατοικία του στρατηγού Αθανασίου Ραζή-Κότσικα, αρχηγού της φρουράς των Μεσολογγιτών κατά την έξοδο. Τελικός προορισμός η πανέμορφη λιμνοθάλασσα και ο δρόμος που οδηγεί στο νησάκι της Τουρλίδας. Συνεχίζουμε περνώντας δίπλα από τις αλυκές και φτάνουμε στο Αιτωλικό. Στη μέση της γαλήνιας λιμνοθάλασσας, το πυκνοκατοικημένο νησάκι ενώνεται με τη στεριά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια του 19ου αιώνα, εκπέμποντας βενετσιάνικη ομορφιά. Αφήνουμε την Κωνσταντίνου Λάσκαρη, τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το Αιτωλικό, και χανόμαστε στα σοκάκια για να επισκεφτούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών με το πηγάδι στο εσωτερικό της και τον τάφο της κυρα-Βασιλικής στον περίβολο αλλά και την Κοίμηση της Θεοτόκου, όπου η μία παρειά της εικόνας της Παναγίας λέγεται ότι έχει κοκκινίσει από τις αθυροστομίες του Καραϊσκάκη. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας στο Μουσείο «Βάσω Κατράκη», με πάνω από 500 έργα της βραβευμένης χαράκτριας, κληροδοτημένα από την ίδια στον τόπο καταγωγής της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση .
3η ημέρα ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ- ΓΑΛΑΞΙΔΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή σε 2 πανέμορφες και γραφικές πόλεις , την Ναύπακτο και το Γαλαξίδι. Η Ναύπακτος είναι χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου αλλά και στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου, και  συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα .Ξεκινάμε την περιήγηση μας από το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι. Οι δύο βραχίονες του Κάστρου από την κορυφή του λόφου καταλήγουν στη θάλασσα και με δύο πύργους κλείνουν την είσοδο του λιμανιού. Αυτό το μικρό, γραφικό και πολυφωτογραφημένο λιμάνι είναι το σήμα κατατεθέν αλλά και η καρδιά της πόλης. Αποτελεί το σημείο συνάντησης των κατοίκων και έχει κόσμο κάθε ώρα της ημέρας. Συνεχίζουμε με το Στενοπάζαρο το γραφικό αυτό πλακόστρωτο σοκάκι με τα διώροφα παραδοσιακά κτίρια που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Εδώ που άλλοτε βρισκόταν η κεντρική αγορά της πόλης σήμερα υπάρχουν καλαίσθητα cafes και εμπορικά καταστήματα, που δίνουν ζωντάνια στην περιοχή. Θα κάνουμε μια στάση στην εντυπωσιακή πέτρινη βρύση που βρίσκεται στη βάση του μεγάλου πλατάνου, κάτω από τον Άγιο Δημήτριο και ανηφορίζουμε  προς το κάστρο, περνώντας από την παλιά πόλη και τα πλακόστρωτα καλντερίμια της. Το Κάστρο της Ναυπάκτου βρίσκεται στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει στα δυτικά της πόλης, σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων. Οι μεγαλοπρεπείς οχυρώσεις, που έχουν δημιουργηθεί διαδοχικά από την αρχαιότητα ως την τουρκοκρατία, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και πιο καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στη χώρα. Η θέα από το κάστρο στην είσοδο του Κορινθιακού κόλπου είναι μοναδική. Αποχαιρετάμε την Ναύπακτο και συνεχίζουμε για το Γαλαξίδι. Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978, το Γαλαξίδι έχει μια αρχοντική ομορφιά που σε ταξιδεύει. Το λιμάνι του κουβαλά ακόμη την αίγλη από τις εποχές που ήταν γεμάτο μπρατσέρες και σκούνες . Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Άγιου Νικόλαου που βρίσκεται χτισμένη πάνω σε ειδωλολατρικό ιερό, πιθανότατα του Απόλλωνα Νασιώτα, το 1900, με αρχιτέκτονες τον Γερμανό Χάγερ και τον Κωνσταντίνο Παπαπέτρο. Η εκκλησία είναι τρίκλιτη βασιλική μετά τρούλου και δύο καμπαναριών. Υπέροχο το ξύλινο τέμπλο, δουλεμένο επί δέκα χρόνια σε ξύλο καρυδιάς από άγνωστο τεχνίτη. Συνεχίζουμε με την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής χτισμένη δίπλα στον Άγιο Νικόλαο, το 1848. Ξεχωρίζει για το ηλιακό της ρολόι. Ο ήλιος μπαίνει από ένα μικρό στρογγυλό άνοιγμα στην οροφή συναντά –μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας– τις αποτυπώσεις του ζωδιακού κύκλου του καπετάν-Σκούρτη, στο πλακόστρωτο δάπεδο της εκκλησίας. Ακολούθως θα δούμε το Παλιό Σχολείο, ενα από τα παλαιότερα σχολεία της χώρας, κατασκευάστηκε επί Ιωάννη Καποδίστρια. Το κτίριο έχει κηρυχτεί διατηρητέο. Για το τέλος μας περιμένει το Καφενείον Θεμιστοκλής, παραδοσιακό καφενείο από το 1814. Τα τραπέζια του έχουν κρυφακούσει όλες τις συζητήσεις των άλλοτε μεγάλων καπεταναίων, του Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και σύγχρονων επώνυμων που περνούν από την πόλη. Γεμάτοι όμορφες εικόνες επιστρέφουμε στο Μεσολόγγι . Διανυκτέρευση .
4η ημέρα ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και ξεκινάμε την επιστροφή μας με μια περιήγηση στο γραφικό Καρπενήσι . Θα επισκεφτούμε την Βυζαντινή εκκλησία Αγίας Τριάδας η οποία βρίσκεται στην  πλατεία του Καρπενησίου. Είναι ο  μητροπολιτικός ναός, ο οποίος  ήταν ένα μικρό εκκλησάκι που χτίστηκε κατά το δεύτερο μισό του 16ου αιώνα και το 1645 μετατράπηκε σε μεγάλο ναό από το διδάσκαλο του γένους Ευγένιο Γιαννούλη τον Αιτωλό.  Στο εσωτερικό του σώζονται παλιές αγιογραφίες, ενώ στο προαύλιο της εκκλησίας δεσπόζει ο ανδριάντας του Γιαννούλη. Συνεχίζουμε με το Κεφαλόβρυσο , μια ειδυλλιακή τοποθεσία με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, 3 χλμ. από το Καρπενήσι. Στο χώρο υπάρχει μνημείο προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη (ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη του Κεφαλόβρυσου τον Αύγουστο του 1823). Ακολούθως θα δούμε τον λόφο  Αγίου Δημητρίου . Ο λόφος του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στις παρυφές του Καρπενησίου, προσφέρεται για περίπατο και πανοραμικό αγνάντι στην πόλη. Σύμφωνα με την παράδοση, ο λόφος ήταν τμήμα του Τυμφρηστού που αποκολλήθηκε πριν από χιλιετίες, ενώ την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπήρξε ορμητήριο των ανταρτών. Τελειώνουμε με τον παλαιοχριστιανικό ναό Αγίου Λεωνίδη που βρίσκεται στο  Κλαυσί, σε απόσταση περίπου 8 χλμ. από το Καρπενήσι, και η ανέγερσή του χρονολογείται περί τον 5ο αιώνα. Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μας. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Θεσσαλονίκη γεμάτοι πολλές και πρωτόγνωρες εικόνες .
Περιλαμβάνονται:
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό, όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Φόρος διαμονής 1,5ε / ανα δωμάτιο ανα ημέρα
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται