Νάξος 5 ημέρες

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 5 ημέρες

Νάξος

ΑΠΟ 275 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΑΞΟΣ
Αναχώρηση το πρωί 7:30  και άφιξη στον Πειραιά κάνοντας τις καθοδόν τις απαραίτητες στάσεις. Απόπλους από Πειραιά για Νάξο στις 17:30. Άφιξη στις 22:45 και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
2η ημέρα ΝΑΞΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην Νάξο. Ξεκινάμε από στο Σαγκρί που είναι γνωστό για την όμορφη αρχιτεκτονική του, τα διάσπαρτα μοναστήρια και τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Δήμητρας στην περιοχή Γύρουλας. Αναχώρηση για κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της πιο όμορφης παραλίας της Νάξου, στον ΑΓΙΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ. Είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία, οργανωμένη στο μεγαλύτερο κομμάτι της, με δυνατότητα πολλών επιλογών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το απόγευμα  θα πάμε στην Χώρα για την  γιορτή του πολιούχου της Νάξου, Αγίου Νικοδήμου όπου  γίνεται περιφορά της εικόνας ενώ ακολουθεί μεγαλειώδης εορτασμός και show με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στο λιμάνι. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΝΑΞΟΣ
Πρώτη στάση το χωρίο Χαλκί, το παλαιότερο κέντρο του νησιού. Το χωριό με τα νεοκλασικά κτήρια και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης και το αποστακτήριο κίτρου στο οποίο παράγεται το ομώνυμο λικέρ. Περίπατος στα πλακόστρωτα στενά, χρόνος ελεύθερος. Ακολουθεί στάση στο χωριό Μονή και στο Βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Δροσιανής. Καταλήγουμε στην παραλία της Αγίας Άννας, φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, είναι μια από τις διασημότερες παραλίες της Νάξου. Η ατέλειωτη χρυσή αμμουδιά της φιλοξενεί δάσος με κέδρους που χαρίζουν φυσική σκιά στους επισκέπτες της και διακόπτεται από το γραφικό λιμανάκι των ψαράδικων της περιοχής. Γεύμα εξ ιδίων και  μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στην Χώρα. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΝΑΞΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την ορεινή Νάξο. Πρώτη στάση στο Φιλότι , το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου. Στη συνέχεια στάση στο στολίδι της ορεινής Νάξου την Απείρανθος  με τα μαρμάρινα καλντερίμια.  Έχει 4  μουσεία: το Αρχαιολογικό, με ευρήματα κυρίως της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου, το Γεωλογικό, με 2.000 εκθέματα από την φύση της Νάξου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με συλλογή από την πανίδα της περιοχής και ένα μικρό ενυδρείο, καθώς και το Λαογραφικό, με παραδοσιακά υφαντά και εργαλεία. Στη συνέχεια περνώντας από τα χωριά Κόρωνος, Σκαδό και Μέση, φτάνουμε στο βορειότερο χωριό του νησιού, τον Απόλλωνα, όπου υπάρχει ένα μεγαλειώδες ημιτελές άγαλμα Κούρου. Εδώ υπάρχει χρόνος για φαγητό και κολύμπι στο μικρό όρμο. Επιστρέφουμε στη Χώρα ακολουθώντας τη βορειοδυτική παραθαλάσσια διαδρομή, όπου συναντάμε τον Πύργο της Αγιάς, το Μοναστήρι της Φανερωμένης (17ος αι.) και τα χωριά Εγγαρές και Γαλήνη. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΝΑΞΟΣ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΣ ) – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για το κάστρο της χώρας της  Νάξου. Βασική ιδιαιτερότητα του κάστρου είναι ότι το τείχος του αποτελείται από τους τοίχους των περιμετρικών σπιτιών της ίδιας της πόλης. Ο μεσαιωνικός οικισμός του κάστρου δεν ήταν μόνο τόπος κατοικίας αλλά και διοικητικό, εκπαιδευτικό και θρησκευτικό κέντρο των Ενετών κατακτητών. Στο κέντρο της τειχισμένης πόλης βρίσκεται η κεντρική πλατεία με την καθολική μητρόπολη και τα ερείπια του κεντρικού πύργου που η παράδοση θέλει να είναι το παλάτι του Σανούδου. Αφού κάνουμε μια στάση για καφέ θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Πειραιά στις 18.00. Άφιξη στον Πειραιά στις 23.15. Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με πούλμαν και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • πλοίο Αθήνα-Νάξος με επιστροφή
  • 4  Διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο Naxos Palace (4 αστέρων).
  • 4 πρωινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό