Μπρατισλάβα – Βιέννη – Σάλτσμπουργκ 4,5ημ Από Θεσσαλονίκη κάθε εβδομάδα

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Μπρατισλάβα-Βιέννη-Σάλτσμπουργκ

ΑΠΟ 189 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Μπρατισλάβα
Πτήση για Μπρατισλάβα.Άφιξη,συνάντηση με τον οδηγό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα Μπρατισλάβα – ξενάγηση πόλης
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξενάγηση στην από το 1921 πρωτεύουσα της Σλοβακίας την Μπρατισλάβα . Κτισμένη στις όχθες του Δούναβη η μικρή όμορφη πόλη της Μπρατισλάβας υπήρξε παραδοσιακά ,σημαντικότατη Ουγγρική πόλη με το όνομα Pozsony καθώς στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου απο το 1563 εως το 1830 έλαβε χώρα η στέψη συνολικά 10 Ούγγρων βασιλιάδων και μιας βασίλισσας . Για αυτό σε πολλά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα δείτε μια μικρή κορώνα στο έδαφος που αποτελεί την σήμανση της λεγόμενης βασιλικής οδού. Μετά την επίσκεψη στο κάστρο της πόλης που δεσπόζει πάνω σε έναν πανύψηλο λόφο προσφέροντας εκπληκτική θέα στον επισκέπτη ,θα εισέλθουμε στην κυρίως μεσαιωνική πόλη από την πύλη του Αγίου Μιχάηλ και θα ακολουθήσουμε την διαδρομή που μας δείχνουν οι κορώνες, για να καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου όπου γινόταν η βασιλική στέψη. Στην συνέχεια θα δούμε την κεντρική πλατεία Hlavne Namestie και θα έχουμε την δυνατότητα να φωτογραφηθούμε σε ένα απο τα χαρακτηριστικότερα αγάλματα της παλιάς πόλης αυτό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Στην ίδια πλατεία θα θαυμάσουμε το ρωμανικό κτίριο του παλιού δημαρχείου που χρονολογείται τον 13ο αιώνα και σήμερα στεγάζει το μουσείο της πόλης . Η συνέχεια θα μας κρατήσει σε αμείωτο ενδιαφέρον καθώς στα πλαίσια ενός πανέμορφου περιπάτου στα σοκάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα γνωρίσουμε την ιστορία τριών μπρούντζινων αγαλμάτων ,που τοποθετήθηκαν όλα μετά την πολιτική αλλαγή, συγκεκριμένα το 1997 είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες και δίνουν στην πόλη μια επιπλέον εκπληκτική αίσθηση . Αφορούν τον Cumil τον εργάτη των υπονόμων που γλυκοκοιτάζει από το φρεάτιο τους περαστικούς και δή τις γυναίκες … ενώ η ενότητα των αγαλμάτων ολοκληρώνεται με τον Paparazzi και τον Schoner Naci . H περιήγηση στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα ολοκληρωθεί στο επιβλητικό ,κομψότατο κτίριο της Εθνικής Όπερας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό ή για να απολαύσετε σοκολάτα σε μια απο τις ξακουστές σοκολατερί της παλιάς πόλης.
3η ημέρα Μπρατισλάβα - Βιέννη – Πανοραμική ξενάγηση πόλης & Περιπατητική Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο (προαιρετική)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για Βιέννη ,όπου θα ακολουθήσει η πανοραμική ξενάγηση στην όμορφη πόλη. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Έπειτα θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης ,όπου θα ξεκινήσει η περιπατητική μας ξενάγηση με τη βοήθεια του ξεναγού μας.Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Hofburg. Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε την Ελληνική συνοικία με την ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδος και θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, όπου θα  θαυμάσουμε την εντυπωσιακή του εξωτερική πρόσοψη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό . Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα υπέροχα βιεννέζικο σνίτσελ και να γλυκαθείτε με μια Sacher Torte σε ένα από τα καλύτερα καφέ της πόλης τo Café Central. Επιστροφή στην Μπρατισλάβα αργά το απόγευμα. (Απόσταση Μπρατισλάβας - Βιέννης 70χλμ) 
4η ημέρα Μπρατισλάβα – προαιρετική εκδρομή στις λίμνες του Σαλτσκάμεργκουτ ,στο Σάλτσμπουργκ και στο μαγικό Χάλστατ.(προαιρετική)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την εντυπωσιακή περιοχή των κρυστάλλινων λιμνών του Σαλτσκάμεργκουτ (Salzkammergut), που περιβάλλονται από τις πανύψηλες βουνοκορφές των Άλπεων, με τα υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια να αντικατοπτρίζονται στα ήρεμα νερά τους. Εικόνες μοναδικές, σαν να είναι βγαλμένες από την παλέτα ενός ταλαντούχου ζωγράφου! Θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το ειδυλλιακό χωριό Χάλστατ, χτισμένο σε μια απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης (Hallstättersee), το γραφικό χωριό Σαιντ Γκίλγκεν , γενέτειρα της μητέρας του Μότσαρτ, χτισμένο στις όχθες της λίμνης Βόλφγκανγκ , καθώς και την γραφική λίμνη Φούσλζεε .Αργότερα θα μεταφερθούμε για πόλη που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός Μότσαρτ και γυρίστηκε η «Μελωδία της Ευτυχίας», το Σάλτσμπουργκ. Παραμυθένιο σκηνικό, μουσεία γεμάτα ιστορία, επιβλητικές όπερες, πολυτελή παλάτια, περίτεχνη αρχιτεκτονική που παίζει μεταξύ μπαρόκ και Αναγέννησης είναι στοιχεία που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν στη πόλη αυτή. Θα περπατήσουμε με τη βοήθεια του ξεναγού μας στη πόλη για να θαυμάσουμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον υπέροχο Καθεδρικό ναό Ντομ, την μικρή όπερα, το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες . Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και καφέ . Επιστροφή στην Μπρατισλάβα αργά το απόγευμα .
5η ημέρα Μπρατισλάβα - πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος έως τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
RYANAIR (5ημ.) Θες/νίκη-Μπρατισλάβα 20.15-21.00
Μπρατισλάβα -Θες/νίκη 18.50-21.40
RYANAIR (4ημ.) Θες/νίκη-Μπρατισλάβα 22.05-22.50
Μπρατισλάβα -Θες/νίκη 21.25-00.15

Σε περίπτωση που επιθυμείτε ατομικό πρόγραμμα, οι παραπάνω τιμές μειώνονται κατά 60€ το άτομο

Οι τιμές περιλαμβάνουν:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με τη Ryanair για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μπρατισλάβα – Θεσσαλονίκη.
  • Δύο χειραποσκευές ανά άτομο (μία Χειραποσκευή 10 κιλών & μία μικρή τσάντα να χωράει κάτω από το κάθισμα)
  • Προτεραιότητα και κρατημένη θέση
  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο  της Μπρατισλάβα
  • Ξενάγηση πόλης  
  • Διαμονή  στο ξενοδοχείο με πρωινό καθημερινά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  •  Είσοδοι σε μουσεία και πάρκα, τρένα , Κρουαζιέρες
  •  Δημοτικοί φόροι
  •  Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (+85€)
 
Σημειώσεις :
1)Το κόστος των προαιρετικών διαμορφώνεται σύμφωνα με τη συμμετοχή !
2)Οι αναχωρήσεις που αναγράφονται δεν είναι δεσμευτικές και μπορείτε να επιλέξετε όποια ημέρα της εβδομάδας επιθυμείτε και υπάρχουν πτήσεις
3)Στις περιόδους υψηλής ζήτησης , αργιών ,εκθέσεων και events ενδέχεται οι τιμές να είναι αυξημένες
4)Στο 4ήμερο πρόγραμμα, δεν πραγματοποιείται η 4η μέρα του 5ήμερου προγράμματος. Οι προαιρετικές εκδρομές πραγματοποιούνται με ελάχιστη συμμετοχή  ατόμων

Ταξιδέψτε χωρίς άγχος ,
με ασφάλεια και σιγουριά !!!
 
 
Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας(προαιρετικά) :
 
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19 πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.