ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)

Οδικώς, 4 ημέρες

Μπόροβετς-Σόφια--Βουλγαρία

ΑΠΟ 165 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ MΠΟΡΕΒΕΤΣ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΑ – ΤΑΚΤΟΠΟΊΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Διέλευση από τα σύνορα Προμαχώνα, στάση στα αφορολόγητα και συνεχίζουμε για Σαντάνσκι, Μονή Ρίλα. Επίσκεψη - προσκύνημα στον Ναό και το μουσείο! Το Μοναστήρι της Ρίλα ή Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα αποτελεί ένα από σημαντικότερα πολιτισμικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Βουλγαρίας και γενικότερα των Βαλκανίων. Βρίσκεται μέσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους, κτισμένο σε έκταση 8.800 μ2,  δίπλα στο ποτάμι.Έπειτα αναχώρηση για Μπόροβετς. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για σκι, σπα ή μια βόλτα στα καταστήματα και τις ταβέρνες του Μπόροβετς. 

 
2η ημέρα ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΌΦΙΑ
Αφού απολαύουμε το πρωινό μας στα ξενοδοχείο μας ,σας προτείνουμε μία ημερήσια εκδρομή στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθός του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10.000 άτομα! Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στο πεζόδρομο στο κέντρο. Για όσους επιθυμούν μπορείτε επιπλέον να επισκεφθείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας, που είναι μοναδικό στο είδος του. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιστροφή το απόγευμα στο Μπόροβετς.
3η ημέρα ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Αφού απολαύουμε το πρωινό μας στα ξενοδοχείο μας ,σας προτείνουμε μία ημερήσια εκδρομή στη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιστροφή το απόγευμα στο Μπόροβετς.
 
4η ημέρα ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
Αφού απολαύουμε το πρωινό μας στα ξενοδοχείο μας χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μια στάση στο Σαντάνσκι. Το Σαντάνσκι έχει αναπτυχθεί με αμφιθεατρικό τρόπο στις εξωτερικές νοτιοδυτικές πλαγιές των Ορέων Πιρίν στα χαμηλότερα μέρη του Ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα. Το υψόμετρο της πόλης είναι 240-300 μέτρα. Η γεωγραφική της θέση ανάμεσα στα Φαράγγια της Κρέσνας και του Ρούπελ συμβάλλει στις ήπιες χειμερινές θερμοκρασίες της πόλης. Στατιστικά το Σαντάνσκι έχει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη Βουλγαρία με συνολική ηλιοφάνεια 2450 ωρών το χρόνο. Άφιξη, αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Περιλαμβάνονται:
 
  • Τρεις (3) ή Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή στον χώρο του ξενοδοχείου ανάλογα την επιλογή σας
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής για την πραγματοποίηση των περιηγήσεων 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Προαιρετική εκδρομή στη Σόφια (20€ το άτομο) και στη Φιλιππούπολη (20€ το άτομο) 
  • Check Point – Δημοτικοί φόροι 10€ το άτομο 
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 
Σημειώσεις:
 
  • Μεταφορά από τον Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Καβάλα, Βέροια, Κοζάνη 10€ ανά άτομο/ανά διαδρομή & Λαμία 15€ ανά άτομο/ανά διαδρομή.
  • Δεν απαιτείται διαβατήριο* για τους κατόχους ελληνικής ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες .Ταξιδεύουμε με ταυτότητα νέου τύπου τελευταίας 15ετίας .
  • Η εκδρομή ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες  
 
*Εξαιρούνται τα σώματα ασφαλείας και οι στρατιωτικοί .Τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι πάντα προσωπική ευθύνη του ταξιδιώτη