ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Νίκαια-Μιλάνο-Μόντε Κάρλο-Κάννες-Ραπάλο-Σάντα Μαργκαρίτα

ΑΠΟ 555 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Μιλάνο - Νίκαια
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Μιλάνο. Άφιξη και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Νίκαια. Πήρε το όνομά της από τους Έλληνες που αποίκησαν την περιοχή και την ονόμασαν έτσι προς τιμή της θεάς Νίκης. Θεωρείται ένας από τους παλαιότερους οικισμούς στην Ευρώπη και κατά τη διάρκεια των ετών, εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης, έχει κατακτηθεί από πολλούς λαούς. Σήμερα, η Νίκαια αποτελεί έναν κοσμοπολίτικο τουριστικό προορισμό που προσελκύει νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, με απίστευτη φυσική ομορφιά και εξαιρετικό μεσογειακό κλίμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Νίκαια - Μονακό - Μόντε Κάρλο
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μόντε Κάρλο. Στην ομορφότερη πλατεία του Πριγκιπάτου, απολαύστε τον καφέ σας στο πασίγνωστο Café de Paris, δοκιμάστε την τύχη σας στο παλιό ή στο καινούργιο καζίνο του Μόντε Κάρλο, φωτογραφίστε το πανάκριβο Hôtel de Paris και τα μοναδικά μοντέλα αυτοκίνητων που είναι πάντα παρκαρισμένα στην πλατεία. Χρόνος ελεύθερος. Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας στο δεύτερο μικρότερο κράτος, το πριγκιπάτο του Μονακό, όπου θα ανέβουμε στον βράχο, παλιά πόλη, όπου κυριαρχεί το ωκεανογραφικό μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό, τα διαμερίσματα των Πριγκιπισσών και τους εξωτικούς κήπους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, όπου βρίσκονται οι τάφοι της μακροβιότερης μοναρχικής δυναστείας όλων των εποχών στον κόσμο, της οικογένειας Γκριμάλντι. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα μνήματα της πριγκίπισσας Γκρέις και του συζύγου της πρίγκιπα Ρενιέ Γ’. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί στο παλάτι, η αρχιτεκτονική του οποίου αποτελεί μείγμα διάφορων, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για αγορές στα μαγαζιά του βράχου. Τέλος, αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Εζ όπου θα επισκεφτούμε το μουσείοεργαστήριο αρωμάτων Fragonard. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα Νίκαια - Κάννες - Λουλουδοπόλεμος - Βραδινή παρέλαση
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για τις Κάννες, αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» της Κυανής Ακτής με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους διασημότερους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Επόκ, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, βόλτα. Επιστροφή στη Νίκαια και μεταφορά στην πλατεία Μασενά, όπου θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση με τα ανθισμένα άρματα και τον λουλουδοπόλεμο, ένα έθιμο από τον 16ο αιώνα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την φωταγωγημένη αποκριάτικη παρέλαση.
4η ημέρα Νίκαια - Ράπαλο - Σάντα Μαργκερίτα - Μιλάνο
Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για την ιταλική ριβιέρα. Περνώντας από το ιστορικό Ραπάλο, όπου υπογράφηκε η ομώνυμη συνθήκη (1922) μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ, θα καταλήξουμε στη γραφική Σάντα Μαργκαρίτα, με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις γραφικές πλατείες. Θα δούμε το ομώνυμο κάστρο μαζί με τη βασιλική της Αγίας Μαργαρίτας της Αντιόχειας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην περιοχή του Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
5η ημέρα Μιλάνο (περιήγηση) - Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που αποτελεί την κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομά της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου, έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και από τους σημαντικότερους καθεδρικούς ναούς παγκοσμίως. Θα περπατήσουμε στη γκαλέρια Βιττόριο Εμμανουέλε Β΄ με τις πολυτελείς μπουτίκ και εστιατόρια, αφιερωμένη στον πρώτο βασιλιά της ομόσπονδης Ιταλίας. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας στην όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η «Σκάλα του Μιλάνου» που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala.ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές σας και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines.
  • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αυτά αναφέρονται.
  • Πρόγευμα καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνει:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
  • Είσοδος για το Flower Parade σε μη αριθμημένες θέσεις το κόστος εισόδου ειναι 12€ & 5€.
  • Παιδιά απο 6 εως 12 ετών σε σε μη αριθμημένες θέσεις 5€ η κάθε παρέλαση.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.