ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 2,3 ημέρες (P)

Οδικώς, 2,3 ημέρες

Μετέωρα-Καλαμπάκα-ΠΥΛΗ -Περτούλι-Ελάτη-Τρίκαλα-Λίμνη Πλαστήρα-Καρδίτσα

ΑΠΟ 99 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΥΛΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ - ΕΛΑΤΗ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (330χλμ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Πρώτη μας στάση στο περίφημο μονότοξο πέτρινο γεφύρι που έχει κτιστεί το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Πύλη Τρικάλων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Περτούλι, ένα πανέμορφο χωριό της Ανατολικής Πίνδου, κτισμένο σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς την Ελάτη, γραφικό χωριό σε υψόμετρο 950 μέτρων, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος προορισμός μας η όμορφη πόλη της Καλαμπάκας, χτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα ΜΕΤΕΩΡΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ -ΤΡΙΚΑΛΑ (50χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τα Μετέωρα, για να θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου οι βράχοι υψώνονται σχεδόν κάθετοι και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο μ.Χ. αιώνα. Μέσα σε κλίμα κατάνυξης θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια των Μετεώρων, που μοιάζουν να είναι λαξευμένα πάνω στους Βράχους. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών. Το απόγευμα αναχώρηση για τα Τρίκαλα, τη μικρή Ευρώπη στην καρδιά της Θεσσαλίας. Γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στους πεζόδρομους της, ή ενναλακτικά στο Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (320χλμ.)
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Πλαστήρα (Ταυρωπού), όπου το τοπίο σαγηνεύει με τα έλατα, τις βελανιδιές και τα πλατάνια. Διέλευση από τα γραφικά χωριά της περιοχής, άφιξη στο φράγμα του Πλαστήρα και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την πλαζ Λαμπερού, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στις όχθες της μαγευτικής λίμνης. Στη συνέχεια, στάση στην όμορφη Καρδίτσα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για βόλτα στους πεζόδρομους της και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν.
 
Σημείωση : στο 2ημερο πρόγραμμα, η 2η μέρα θα γίνει ως εξής : Μετέωρα - Λίμνη Πλαστήρα - Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνει:
Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου μας Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης. Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής