ΜΑΡΟΚΟ...“Ταξίδι στη χώρα των χρωμάτων”

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Μαρόκο-Σαχάρα-Μαρακές

ΑΠΟ 645 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΡΟΚΟ - DJEMAA EL FNA MARRAKECH NIGHT OUT
Σήμερα αναχωρούμε για τη Βόρειο Αφρική, που θα σου θυμίσει πολύ Ανατολή. Μια χώρα αντιθέσεων και συναρπαστικών τοπίων. Στο αεροδρόμιο του Μαρακές θα μας περιμένει o local friend που στο δρόμο για το ξενοδοχείο, γεμάτος ενθουσιασμό, θα μας δώσει τις πρώτες πληροφορίες. Μόλις τακτοποιήσουμε τα πράγματά μας, δεν χάνουμε χρόνο και πηγαίνουμε στην καρδιά της Μεδίνα και συγκεκριμένα σε μια όμορφη ταράτσα, που θα απολαύσουμε τοπικό φαγητό και θα γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. Έχουμε πάει πολλές φορές και ξέρουμε πού αξίζει να περνάμε τα βράδια μας. Στη συνέχεια, θα κάνουμε την πρώτη μας βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία – αγορά της Αφρικής, αλλά και το μεγαλύτερο υπαίθριο θέατρο του κόσμου, τη Djemaa El Fna. Θα περιπλανηθούμε στα σοκάκια της Μεδίνας, που αποτελεί από το 1985 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί θα δούμε χορευτές, μικροπωλητές, θα πιούμε φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτων. Με λίγα λόγια θα νιώσουμε κατευθείαν την κουλτούρα αυτής της χώρας.
2η ημέρα CITY TOUR - AΓΟΡΕΣ ΣΟΥΚΣ
Πολλοί νομίζουν ότι το Μαρακές είναι η πρωτεύουσα του Μαρόκου κι αυτό γιατί για τους περισσότερους ταξιδιώτες, είναι πιο δημοφιλής από το Ραμπάτ. Είναι μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις της χώρας, έναν τίτλο που κέρδισε επάξια. Ξεκινάμε την περιήγησή μας από τους κήπους Majorelle, που φτιάχτηκαν από τον Γάλλο ζωγράφο Louis Majorelle, αλλά μετά τους ανέλαβε ο Yves Saint Laurent. Εάν είσαι λάτρης της μόδας, μπορείς να επισκεφτείς το μουσείο Yves Saint Laurent, το οποίο βρίσκεται εκεί. Συνεχίζουμε προς το τζαμί Koutoubia, ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα του Μαρακές, στο οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος από τους μη μουσουλμάνους. Θα θαυμάσουμε το αρχαίο παλάτι Bahia, τότε που ακόμα υπήρχαν τα χαρέμια, έχοντας φυσικά πάντα μαζί τον τοπικό μας φίλο ο οποίος θα σου πει όσα πρέπει να ξέρεις. Θα έχεις το υπόλοιπο της ημέρας για να περιπλανηθείς στις σουκς της μεδίνα, αν και δεν θα προλάβεις να τα δεις όλα, καθώς στην παλιά πόλη του Μαρακές υπάρχουν πάνω από 10.000 μικρομάγαζα. Είναι το καλύτερο μέρος να δείξεις το ταλέντο σου στα παζάρια. Κι αν δεν είσαι καλός στα παζάρια, εδώ είναι το καλύτερο μέρος για να εκπαιδευτείς! Χειροποίητα πολύχρωμα κεραμικά, ρούχα, κοσμήματα είναι μερικά από αυτά που θα βρεις σε αυτά τα γοητευτικά μαγαζιά.
3η ημέρα OUARZAZATE - KASBAH AIT BEN HADDOU - DADES
Σήμερα διασχίζουμε τα βουνά Atlas μέσω του ψηλότερου ορεινού περάσματος στη Βόρεια Αφρική, το Tizi n’Tichka Pass. Ένα αριστούργημα οδοποιίας που φτάνει στα 2260 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.Πριν χτιστεί από τους Γάλλους το 1936, ο μόνος άλλος τρόπος να διασχίσει κάποιος τον Υψηλό Άτλαντα, ήταν η διαδρομή που ακολουθούσαν τα καραβάνια καμήλας και η διαδρομή δείχνει πόσο δύσκολη ήταν. Φτάνουμε στην Kasbah Ait Ben Haddou, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και σκηνικό για πολλές παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών του Χόλιγουντ όπως ο Μονομάχος και ο Λόρενς της Αραβίας, αλλά και του Game of Thrones. Το Ait Ben Haddou είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στην κοιλάδα των Kasbahs, στη βραχώδη έρημο του Μαρόκου. Η ακριβής ημερομηνία κατασκευής του είναι άγνωστη, αλλά εκτιμάται ότι οι εργασίες άρχισαν τον 17ο αιώνα. Σκοπός του ήταν να χρησιμεύσει ως μια οχυρωμένη πόλη κατά μήκος της εμπορικής διαδρομής που συνδέει τη Σαχάρα με το Μαρακές. Ένα γραφικό μέρος με μαγαζάκια, εστιατόρια και υπέροχο τοπίο. Συνεχίζουμε προς την κοιλάδα Dades, όπου θα διανυκτερεύσουμε.
4η ημέρα DADES - SAHARA DESERT - CAMEL RIDE - SANDBOARDING ΒΕΔΟΥΊΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Νωρίς το πρωί, οδεύουμε προς τη Merzouga και την έρημο Σαχάρα! Έχουμε γυρίσει όλο τον κόσμο και δεν σου κρύβουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι από τις αγαπημένες μας εμπειρίες. Σύντομα θα καταλάβεις το γιατί.. Μόλις φτάσουμε στο meeting point, οι Βεδουίνοι φίλοι μαςθα μας περιμένουν με τα 4Χ4 jeep. Επιβιβαζόμαστε στα jeep και κατευθυνόμαστε στο καραβάνι με τις καμήλες μας. Για να φτάσεις στο camp που θα διανυκτερεύσουμε, θα πρέπει να το κάνεις σαν αληθινός Βεδουίνος. Γι’ αυτό φόρεσε το Touareg καπέλο σου, μια καλή δόση αντηλιακού και θαύμασε τους χρυσούς αμμόλοφους της πιο γνωστής ερήμου στον κόσμο. Όσο θα περνάει η ώρα θα γίνεται όλο και καλύτερο.. Οι βεδουίνοι θα μας υποδεχτούν στο camp και θα τακτοποιηθούμε στις τέντες μας. Ένα camp, που θα… “τρίβεις” τα ματάκια σου! Γιατί όταν ακούς camp, σκέφτεσαι στενές σκηνές, χωρίς μπάνιο και ίσως ότι θα λιμοκτονήσεις εκεί στη μέση της ερήμου.. Αλλά μάντεψε! Εσύ δεν θα ζήσεις κάτι τέτοιο.. Γιατί η σκηνή σου θα έχει ιδιωτικό μπάνιο, αλλά και Wifi. Μέχρι να ετοιμαστεί το δείπνο, εάν δεν “κρατιέσαι” να παίξεις στους αμμόλοφους, πάρε τη σανίδα του sandboarding, αλλιώς απλώς χαλάρωσε και απόλαυσε την ομορφιά του ειδυλλιακού τοπίου. Το βράδυ θα καθίσουμε γύρω από τη φωτιά και θα απολαύσουμε μια αυθεντική βεδουίνικη βραδιά με παραδοσιακή μουσική και χορό, υπό το φως των αστεριών.
5η ημέρα SAHARA DESERT - QUAD BIKE - FES
Οι οικοδεσπότες του camp θα ξυπνήσουν νωρίς όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την ανατολή του ηλίου. Μετά το πρωινό, φόρεσε και πάλι το Τουαρέγκ καπέλο σου και επιβιβάσου στο quad bike. Ήρθε η ώρα να δαμάσεις τους χρυσούς αμμόλοφους της Σαχάρα με μια δραστηριότητα που δεν θα θέλεις να τελειώσει. Είναι το αγαπημένο activity όλων των ταξιδιωτών μας μέχρι στιγμής και αυτό γιατί νιώθεις ένα με το μεγαλείο της φύσης! Εάν πάλι δεν θέλεις να κάνεις quad bike μπορείς να χαλαρώσεις στο camp από όπου θα αναχωρήσεις για το meeting point με jeep 4x4. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και οδεύουμε , σε μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου, τη Fes. Είναι η πιο ιερή πόλη στον ισλαμικό κόσμο μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Ιδρύθηκε στις αρχές του 9ου αιώνα από τον Moulay Idriss II και ελάχιστα έχει αλλάξει από τότε. Η Fes, είναι το καλύτερο παράδειγμα μιας αρχαίας αραβικής πόλης, η οποία όμως αποτελείται από τη «νέα» πόλη που ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Αύριο θα έχουμε όλη την ημέρα για να την εξερευνήσουμε.
6η ημέρα CITY TOUR FES - MEDINA FES - TANNERIES (ΚΗΡΗΘΡΕΣ)
Στη Fes μοιάζει ο χρόνος να έχει σταματήσει. Η μεδίνα της είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, μετράει 2000 χρόνια και πάνω από 9000 δρομάκια. Γι’ αυτό πρόσεχε.. Είναι πολύ εύκολο να χαθείς. Αν ακούσεις “balak”, κάνε στην άκρη! Θα είναι κάποια από τα γαϊδουράκια που είναι φορτωμένα με πραμάτειες. Αν κρυφοκοιτάξεις στα μαγαζάκια θα δεις τεχνίτες, να “παιδεύονται” να φτιάξουν περίτεχνα χειροποιήματα. Εκεί θα δούμε και τις πολυφωτογραφισμένες «κηρήθρες» μέσα στις οποίες βρίσκονται τα χρώματα με τα οποία βάφονται τα δέρματα. Μέχρι το 19ο αιώνα, η πόλη ήταν η μοναδική πηγή για τα παραδοσιακά καπέλα της, τα φέσια, προτού ξεκινήσει η παραγωγή τους στη Γαλλία και την Τουρκία, καθώς το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα βαφής τους παραγόταν εδώ. Η Φεζ ήταν επίσης το τέρμα ενός εμπορικού δρόμου χρυσού που ξεκινούσε από το Τιμπουκτού. Εκεί στη μεδίνα, σε μία από τις ταράτσες ενός μαγαζιού με δερμάτινα θα δούμε τις κηρήθρες ή αλλιώς τα tanneries. Αφού πρώτα μας δώσουν φύλλα μέντας για τη μυρωδιά, θα μας εξηγήσουν τη διαδικασία βαφής των δερμάτων. Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στους Merenid Tombs που θα σου χαρίσουν μια εκπληκτική πανοραμική θέα της Fes, ενώ ο local friend θα μας κάνει ξενάγηση. Κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσουμε.
7η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ MARRAKECH - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ MARRAKECH - HAMMAM EXPERIENCE
Νωρίς το μεσημέρι παίρνουμε την πτήση για Μαρακές, όπου θα έχεις ελεύθερο χρόνο για να περιπλανηθείς στις σουκς και να κάνεις τα τελευταία ψώνια. Εμείς θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις ένα από τα πολλά χαμάμ και σπα της πόλης, όπου θα ζήσεις μια αυθεντική ανατολίτικη εμπειρία που θα σε χαλαρώσει και θα σε αναζωογονήσει. 
8η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Δυστυχώς όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.. προσωρινά.. Μέχρι το επόμενό μας ταξίδι. Μέσα σε λίγες ημέρες θα ζήσεις εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες και θα γνωρίσεις φίλους που ίσως γίνουν μελλοντικοί συνταξιδιώτες σου.
Περιλαμβάνονται:
  • Πρωινό καθημερινά και δείπνο στο Golden Camp στην έρημο Σαχάρα
  •  Δώρο βεδουίνικη βραδιά στην έρημο Σαχάρα
  •  Βόλτα με καμήλες
  •  Sandboarding στους αμμόλοφους της ερήμου