ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Μαρόκο-Καζαμπλάνκα-Ραμπάτ-Φεζ-Ταγγέρη

ΑΠΟ 790 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση - Πτήση για Μαρακές - Καζαμπλάνκα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση Μαρακές. Άφιξη και θα κατευθυνθούμε στην οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου, Καζαμπλάνκα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ - Ταγγέρη
Πρόγευμα και θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας στην Καζαμπλάνκα με την κεντρική αγορά, την πλατεία Ηνωμένων Εθνών και την πλατεία Μοχάμεντ Ε΄. Θα θαυμάσουμε το μέγα τζαμί του Χασάν Β΄ (εξωτερικά) και θα δούμε την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς με την πλούσια συνοικία Άνφα με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Αναχώρηση για τη μητροπολιτική πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ. Εκεί θα θαυμάσουμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β΄, το παλιό φρούριο Oudaya Kasbah, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε΄ και τον πύργο Χασάν. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε παραλιακά για την κοσμοπολίτικη Ταγγέρη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα Ταγγέρη - Σεφσαουέν (Μπλε Πόλη) - Μεκνές - Φεζ
Πρόγευμα και θα περιηγηθούμε στην Ταγγέρη που βρίσκεται κτισμένη πάνω στο Στενό του Γιβραλτάρ. Θα δούμε την κυκλική πλατεία Grand Socco, μπροστά από τη διάσημη μεντίνα της πόλης και τα δαιδαλώδη σουκς. Αναχωρούμε για την μαγευτική πόλη Σεφσαουέν που βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Ριφ και φημίζεται για τη μεδίνα που είναι βαμμένη σε μια παλέτα μαγευτικών μπλε αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές, όπου θα δούμε την ιστορική πλατεία Λαχεντίμ γνωστή ως πλατεία καταστροφής της μεγαλοπρεπής πόλης Μπαμπ ελ Μανσούρ και το παλάτι Μουλάι Ισμαήλ. Τέλος, άφιξη στην ιερή πόλη Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα Φεζ (ξενάγηση)
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη μετά την Καζαμπλάνκα και μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις, Φεζ. Η ξενάγηση στην πρώτη μουσουλμανική Μεντίνα ξεκινάει από το παλαιότερο οχυρωμένο τμήμα της πόλης με τα 9.202 σοκάκια. Εκεί θα δούμε εξωτερικά την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το παλάτι των Μερενίδων, το τζαμί Καραουίν που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού τότε κόσμου και το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα Φεζ - Μέσος Άτλαντας - Μαρακές
Πρόγευμα και θα αναχώρησουμε από τη Φεζ. Με ενδιάμεσες στάσεις στην ορεινή Ιφράν που βρίσκεται στην περιοχή του μέσου Άτλαντα και στη συνέχεια στην όμορφη Μπενί Μελάλ που αποτελεί οικονομικό κέντρο της περιοχής, άφιξη στο εξωτικό και κοσμοπολίτικο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα Μαρακές
Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές, το παλάτι Ελ Μπαχία και το μουσείο Νταρ Σι Σαΐντ, πανέμορφο ανάκτορο που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή μαροκινών λαϊκών τεχνών. Συνεχίζουμε με τη φημισμένη πλατεία Τζεμάα ελ Φνα γνωστή ως «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμάα ελ Φνα αποτελεί σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των εμπορικών περιοχών που ονομάζονται σουκς. Η Μεντίνα του Μαρακές (παλιά πόλη) έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια, προαιρετικά, θα περιηγηθούμε στα μονοπάτια του ολάνθιστου παραμυθένιου κήπου Μαζορέλ όπου βρίσκεται και το μνημείο για τον Yves Saint Laurent, ο οποίος εξασφάλισε τη διατήρηση των κήπων με προσωπική φροντίδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
7η ημέρα Μαρακές - Προαιρετική εκδρομή στην Ουαρζαζάτ - Αποχαιρετιστήριο φολκλορικό θέαμα
Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα στο Μαρακές. Προτείνουμε μια ημερήσια εκδρομή στην Ουαρζαζάτ. Αποτελεί προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου τις οποίες θα επισκεφθούμε. Η πρώτη γνωστή ως κάσμπα Ταουρίρτ (εξωτερική επίσκεψη) ήταν τόπος κατοικίας του πασά Ταμί Ελ Γκλάουι με πύργους που υψώνονται πάνω από τις σκεπές των παραδοσιακών σπιτιών. Η δεύτερη κάσμπα ονομάζεται Αΐτ Μπεν Xαντού, έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco και έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό για πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Στη συνέχεια επιστροφή στο Μαρακές. Δείπνο και θα μεταβούμε για το αποχαιρετιστήριο φολκλορικό γλέντι, όπου θα απολαύσουμε ένα φανταστικό θέαμα.
8η ημέρα Μαρακές - Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Aegean Airlines.
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5*.
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο.
  • Φολκλορική βραδιά με ποτό.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει:
  • Φόρους αεροδρομίων.
  • Προαιρετική εκδρομή στην Ουαρζαζάτ €50.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Φιλοδωρήματα €20