Μαρόκο (Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά)

Αεροπορικώς, 7,8 ημέρες

Μαρόκο-Φεζ-Μαρακές-Ραμπάτ-Καζαμπλάνκα-Μεκνές

ΑΠΟ 570 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΕΖ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Φεζ με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση & δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΦΕΖ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου και περιήγηση στην Ιερή πόλη Φεζ, την μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό μετά την Καζαμπλάνκα και μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις. Η ξενάγηση στην πρώτη μουσουλμανική Μεντίνα ξεκινάει από το παλαιότερο οχυρωμένο τμήμα της πόλης με τα 9.202 σοκάκια. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το παλάτι των Μερενίδων, το τζαμί Καραουίν που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού τότε κόσμου και το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & δείπνο. Διανυκτέρευση
3η ημέρα ​ΦΕΖ- ΜΕΚΝΕΣ- ΡΑΜΠΑΤ- ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές θα δούμε την ιστορική πλατεία Λαχεντίμ γνωστή ως πλατεία καταστροφής της μεγαλοπρεπής πόλη Μπαμπελμανσούρ το παλάτι Μουλάι Ισμαήλ. Στην συνέχεια αναχώρηση για την μητροπολιτική πρωτεύουσα του Μαρόκου το Ραμπάτ. Εκεί θα επισκεφθούμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β’, το μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου και τον πύργο Χασάν. Συνεχίζουμε για την μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου την Καζαμπλάνκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.
4η ημέρα ​ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ- ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου την Καζαμπλάνκα, ξεκινώντας την ξενάγησή μας από την πλατεία Ηνωμένων Εθνών, την πλούσια συνοικία Άνφα, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς όπου θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας και την πλούσια συνοικία Άνφα με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Αφήνουμε πίσω μας την Καζαμπλάνκα και κατευθυνόμαστε στο εξωτικό Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.
5η ημέρα ​ΜΑΡΑΚΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές, το παλάτι Ελ Μπαχία και το μουσείο Νταρ Σι Σαϊντ, πανέμορφο ανάκτορο που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή Μαροκινών Λαϊκών Τεχνών. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι - εστιατόρια, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Η Μεντίνα του Μαρακές (παλαιά πόλη) αποτελεί απο το 1995 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στα μονοπάτια του ολάνθιστου παραμυθένιου κήπου Μαζορέλ ο οποίος στεγάζει και το Μουσείο Yves Saint Laurent. Δείπνο.
6η ημέρα ΜΑΡΑΚΕΣ(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ) - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΟΥΡΙΚΑ - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ.

Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να μπορείτε να περιπλανηθείτε μόνοι σας στο πανέμορφο Μαρακές. Προτείνουμε να επισκεφθείτε την κοιλάδα της Ουρίκα, η οποία είναι βυθισμένη ανάμεσα στα βουνά του Άτλαντα. Συνδυάζει ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο με έναν παραδοσιακό, αγροτικό τρόπο ζωής και προσφέρει στους επισκέπτες μια εξαιρετική ευκαιρία να παρατηρήσουν και να μάθουν τις τοπικές παραδόσεις του Μαρόκου. Δείπνο και το βράδυ αποχαιρετιστήριο φολκλορικό show.
7η ημέρα ΜΑΡΑΚΕΣ- ΦΕΖ
Πρόγευμα και επιστροφή στη Φεζ. Χρόνος ελεύθερος να ανακαλύψετε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις του κόσμου. Εδώ μπορείτε να συνδυάστε πολιτισμό, πρωτόγνωρες εμπειρίες και αυθεντική φιλοξενία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΦΕΖ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος και το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με Ryanair & Aegean airlines
  • Χειραποσκευή 10 κιλά/ ανά άτομο (Ryan Air)
  • Αποσκευή 23 κιλών + Χειραποσκευή 10 κιλά (Aegean Airlines) 
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* 
  • Ημηδιατροφη
  • Φοκλορική βραδιά με ποτό
  • Περιηγήσεις,Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός - συνοδός
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Είσοδος στα μουσεία/μνημεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης



Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόροι αεροδρομίων 200 €
  • Ότι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Φιλοδωρήματα
     

* Το 7 ήμερο πρόγραμμα πετάει για πρώτη φορά απευθείας από Θεσσαλονίκη για Μαρόκο με Aegean Airlines.


Σημειώσεις: 
Για να ταξιδέψετε στο Μαρόκο θα πρέπει να έχετε απαραίτητα διαβατήριο νέου τύπου με εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδιού σας, που εκδίδεται από το αστυνομικό τμήμα της περιοχή σας.