Μαργαριτάρια Μαύρης Θάλασσας

Οδικώς, 5 ημέρες

-Φιλιππούπολη-Σόφια

ΑΠΟ 275 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ
Συγκέντρωση νωρίς πρωί & αναχώρηση για Προμαχώνα. Μετά από μια όμορφη διαδρομή, θα φτάσουμε και θα περιηγηθούμε στη Φιλιππούπολη που έκτισε ο Βασιλιάς Φίλιππος Β΄. Στην περιήγηση μας θα δούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το αρχαίο θέατρο και το λαογραφικό μουσείο. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας και θα φτάσουμε στην Αρχαία Μεσημβρία (Νεσέμπερ) που βρίσκετε στις Ακτές της Μαύρης Θάλασσας και αναφέρεται ως το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας. Η πόλη είναι προστατευόμενη από την Unesco και το κέντρο της πόλης διατηρεί το Βυζαντινό της χρώμα Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, με τη βοήθεια του αρχηγού μας, θα περπατήσουμε στα γραφικά στενά με τα παραδοσιακά Ελληνικά σπίτια.
2η ημέρα ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ- ΑΓΧΙΑΛΟΣ- ΣΩΖΟΠΟΛΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Η Αρχαία Μεσήμβρια χαρακτηρίζεται από τις πολλές εκκλησίες των Βυζαντινών αιώνων. Θα δούμε τις εκκλησίες της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Ιωάννη, του Παντοκράτορα, τα μεσαιωνικά τείχη, το αρχαιολογικό μουσείο και θα κάνουμε περιπάτους στα όμορφα στενά με τα παραδοσιακά σπίτια με τις ψηλές εξώπορτες και τις πάμπολλες Βυζαντινές ορθόδοξες εκκλησιές. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε την Αγχίαλο (Πομόριε), όπου θα επισκεφτούμε το πρώην Ελληνικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, θα μάθουμε την ιστορία του, θα προσκυνήσουμε και θα κατεβούμε μέχρι την παραλία της Αγχιάλου για να γνωρίσουμε την πόλη. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στη Μαύρη Θάλασσα θα φθάνουμε στην πιο παλιά αποικία των Ελλήνων στη Μαύρη Θάλασσα, την Σωζόπολη, (Αρχαία Απολλωνία). Εδώ βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που βρέθηκαν πρόσφατα και φυλάσσονται στην αναστηλωμένη εκκλησία των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Το απόγευμα επιστροφή στη Αρχαία Μεσήμβρια. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο.
3η ημέρα ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ- ΒΑΡΝΑ- ΑΛΑΤΖΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την εκδρομή στην όμορφη πόλη της Βάρνας, την μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης Θάλασσας. Θα διασχίσουμε τη Βάρνα, θαυμάζοντας τις χρυσές ακτές για να φτάσουμε στο μοναστήρι ΑΛΑΤΖΑ, του 5ου αιώνα που είναι λαξευμένο, όλο, ακόμα και τα κελιά του μέσα στον βράχο. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα θα επιστρέψουμε και θα περιηγηθούμε στη Βάρνα. Θα δούμε τον Μητροπολιτικό ναό της Κοίμηση Της Θεοτόκου που κτίστηκε το 1866. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στον πανέμορφο πεζόδρομό της πόλης, με την όπερα και τα πάρα πολλά μαγαζιά. Αργότερα θα επισκεφθούμε το 2ο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης 400 στρεμμάτων, στο οποίο βρίσκεται το Ναυτικό Μουσείο με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο, θέατρα καφετερίες, ενυδρείο και το μοναδικό στα Βαλκάνια “ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ’’, όπου με ένα εισιτήριο μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα με επιδείξεις Δελφινιών. Το απόγευμα επιστροφή στη Αρχαία Μεσήμβρια. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο.
4η ημέρα ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ- ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης Θάλασσας τον Πύργο (Μπουργκάς) πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη. Θα δούμε την εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, που είναι η Μητρόπολη του Μπουργκάς και θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο και στον πεζόδρομό του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στον πεζόδρομο για φαγητό και αγορές. Το απόγευμα επιστροφή στη Αρχαία Μεσήμβρια. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο.
5η ημέρα ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ- ΣΟΦΙΑ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Σόφια. Άφιξη και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Θα δούμε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* sup - όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα & δείπνο στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ανάλογα με την επιλογή του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται