ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 5 ή 8 ημέρες

Οδικώς, 5,8 ημέρες

-Σωζόπολη-Αγχίαλος-Μεσημβρία-Πύργος Μπουργκάς-Αλατζά-Βάρνα-Φιλιππούπολη

ΑΠΟ 135 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Καβάλα - Κομοτηνή - ΟρεστιάδαΟρμένιο - Αρχαία Μεσημβρία
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Θα διασχίσουμε μια όμορφη διαδρομή και μετά τις απαραίτητεςστάσεις για ξεκούραση και σύνορα (συνοριακός σταθμός Ορμενίου), θα φτάσουμε στο Νεσέμπαρ (αρχαία Μεσημβρία) που βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και είναι γνωστό ως το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στα γραφικά στενά με τα παραδοσιακά ελληνικά σπίτια. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.
2η ημέρα Αρχαία Μεσημβρία (περιήγηση πόλης)– Σωζόπολη- Αγχίαλος (προαιρετική εκδρομή)
Πρόγευμα και ακολουθεί η ξενάγηση στην πόλη της Μεσημβρίας που έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το κέντρο της πόλης διατηρεί το βυζαντινό της χρώμα με τις πολλές εκκλησίες περασμένων αιώνων. Εκεί θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον ναό της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Ιωάννη του Παντοκράτορα, τα μεσαιωνικά τείχη, το αρχαιολογικό μουσείο και θα περιηγηθούμε στα όμορφα στενά με τα παραδοσιακά σπίτια με τις ψηλές εξώπορτες. Συνεχίζοντας στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας, φθάνουμε στην πιο παλιά αποικία των Ελλήνων στην περιοχή, τη Σωζόπολη (αρχαία Απολλωνία). Εδώ θα δούμε τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που βρέθηκαν πρόσφατα και φυλάσσονται στην αναστηλωμένη εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και την παλιά πόλη όπου επικρατεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική από ξύλο. Αναχώρηση για την Αγχίαλο (Πομόριε), όπου θα επισκεφτούμε οργανωμένη παραλία της περιοχής για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
3η ημέρα Αρχαία Μεσημβρία – Μπουργκάς (προαιρετική εκδρομή)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας και πατρίδα του ποιητή Κώστα Βάρναλη, το Μπουργκάς (Πύργος). Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό, συγκοινωνιακό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο και διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι στη χώρα. Πανοραμική περιήγηση και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε διάσημη οργανωμένη παραλία της περιοχής για μπάνιο. Ακολούθως, επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
4η ημέρα Αρχαία Μεσημβρία - Αλατζά - Βάρνα (προαιρετική εκδρομή)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το μοναστήρι Αγίας Τριάδας, γνωστό ως Αλατζά. Πρόκειται για μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξευμένο ολόκληρο μέσα στους βράχους. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στη Βάρνα, όπου θα επισκεφτούμε διάσημη οργανωμένη παραλία της περιοχής για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
5η ημέρα Αρχαία Μεσημβρία ελεύθερη μέρα ή Φιλιππούπολη – Επιστροφή
Πρόγευμα και αναχώρηση για Φιλιππούπολη. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στα διάσημα αξιοθέατα της περιοχής και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το διάσημο χειμερινό τουριστικό θέρετρο Μπόροβετς. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
6η ημέρα Αρχαία Μεσημβρία – ελεύθερη μέρα για μπάνιο
Πρωινό και ελεύθερη μέρα για μπάνιο
7η ημέρα Αρχαία Μεσημβρία – ελεύθερη μέρα για μπάνιο
Πρωινό και ελεύθερη μέρα για μπάνιο 
8η ημέρα Αρχαία Μεσημβρία – Θεσσαλονίκη
Περιλαμβάνονται : Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις. Ημιδιατροφή (πρόγευμα και δείπνο στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά). Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται. Προαιρετικές εκδρομές:Σωζόπολη- Αγχίαλος 15€ στα γραφεία μας και 20€ στο προορισμό. Μπουργκας 15€ στα γραφεία μας και 20€ στο προορισμό. Αλατζά - Βάρνα 15€ στα γραφεία μας και 20€ στο προορισμό. Περιλαμβάνονται Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. Πρωϊνό καθημερινά εντός του ξενοδοχείου. Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα και σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται : Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
Προαιρετικές εκδρομές : Σωζόπολη- Αγχίαλος 15€ στα γραφεία μας και 20€ στο προορισμό. Μπουργκας 15€ στα γραφεία μας και 20€ στο προορισμό. Αλατζά - Βάρνα 15€ στα γραφεία μας και 20€ στο προορισμό. 
Τα λεωφορεία μας θα έχουν απολυμανθεί λίγες ώρες πριν την αναχώρηση. Ο οδηγός καθημερινά θα επιμελείται για τον αερισμό και την καθαριότητα του λεωφορείου.