Μάλτα 6 ημέρες Πάσχα (Α)

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Μάλτα-Βιττοριοσα -Senglea-Σλετι-Γκόζο-Κήποι Αγίου Αντωνίου-Σιωπηλή Πόλη-Μεδίνα-Ραμπάτ--Μόστα---Κήποι Μπαρακα-

ΑΠΟ 335 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΛΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ 14/4 στις 22.15, έλεγχος και απευθείας πτήση για την καρδιά της Μεσογείου, τη Μάλτα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018, ένα νησί που αποτελεί μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση, για να είμαστε ξεκούραστοι το πρωί να ξεκινήσουμε ένα υπέροχο ταξίδι.
2η ημέρα ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΗΠΟΙ ΜΠΑΡΑΚΑ - ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΕΡΓΑ CARAVAGGIO
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ.
Ιωάννη, τη Βαλέτα. Η Βαλέτα είναι οχυρωμένη, χτισμένη πάνω σε ένα στενό ακρωτήρι, πλαισιωμένη από δύο φυσικά λιμάνια και διαθέτει και ένα περήφανο φρούριο, το Saint Elmo. Η πόλη χτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη μετά τη Μεγάλη Πολιορκία των Οθωμανών του 1565. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλη εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ' όπου θα δούμε την πανοραμική θέα του μεγάλου λιμανιού της Μάλτας (Grand Harbour) και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942.
Αν και το ταξίδι στον χρόνο είναι κάτι ανέφικτο, αυτή η βόλτα στις καστροπολιτείες του νησιού, είναι ένα αληθινό βύθισμα στο παρελθόν. Θα περπατήσουμε ακόμη στον κεντρικό πεζόδρομό Triq Ir-Repubblika, με τα παλιά κτίρια με τα «κλειστά» μπαλκόνια, τα καταστήματα με τις vintage επιγραφές και θα δούμε τα κάθετα σοκάκια με τα χρυσόχρωμα, ταλαιπωρημένα κτίρια και τα φθαρμένα palazzi που βρέχονται από την αύρα της θάλασσας. Ακόμη θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και τον καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, τον πιο εντυπωσιακό ναό της Μάλτας, εξαίρετο δείγμα μαλτέζικου μπαρόκ.
Ο ναός ανεγέρθηκε μεταξύ του 1573 και του 1578 ως μοναστική εκκλησία των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Στην επίσκεψη μας στο μουσείο θα θαυμάσουμε δύο από τα πιο φημισμένα έργα του Καραβάτζιο, τον «Αποκεφαλισμό του Ιωάννη του Βαπτιστή» και τον «Άγιο Ιερώνυμο». Μεταφορά στο ξενοδοχείο για να παραλάβουμε τα δωμάτια. Η περιοχή που είναι το ξενοδοχείο σας, είναι ιδανική και για βραδινή βόλτα γιατί η Sliema και η St. Julian’s, σφύζουν από ζωή, διαθέτοντας μεγάλα ξενοδοχεία, εστιατόρια, bar και club. Το Paceville, στην άκρη του St. Julian’s, είναι το νυχτερινό επίκεντρο. Οι ντόπιοι κάνουν passeggiata, δηλαδή βόλτα, στον παραλιακό δρόμο, ο οποίος, αν τον έβλεπες από ψηλά θα έμοιαζε με κορδέλα, διατρέχοντας αναρίθμητους κόλπους, λιμανάκια και μαρίνες.  Το βράδυ μεταφορά στη Βαλέτα για να θαυμάσουμε τη φημισμένη καστρούπολη και για όσους επιθυμούν, να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΟΣΤΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑ ΑΛΙ - ΛΟΦΟΣ ΡΑΜΠΑΤ ΜΕΔΙΝΑ - ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΟΛΗ - ATTARD - ΚΗΠΟΙ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Κυριακή του Πάσχα σήμερα και ξυπνάμε στο κέντρο της Μεσογείου! Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στο γεωγραφικό κέντρο της Μάλτας. Η χώρα που δεν έχει μεγαλύτερη έκταση από τη Νάξο, έχει περίπου 480.000 κατοίκους και βρίσκεται στην πρώτη θέση σε πυκνότητα πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπου κι αν κοιτάξετε, θα δείτε κτίρια, πόλεις, κάστρα. Στη βόλτα μας θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μοστα, με τον τρίτο μεγαλύτερο τρούλο στην Ευρώπη και στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού καθώς και το εργοστάσιο αργυροχρυσοχοΐας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για επίσκεψη στην περίφημη Μεδινα.
Αποκαλείται "σιωπηλή πόλη", επειδή είναι οχυρωμένη σε ένα απόρθητο κάστρο και λόγω της μυστηριώδους περιβάλλουσας ατμόσφαιρας. Είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού, πριν οι Ιωαννίτες Ιππότες χτίσουν το οχυρό τους κοντά στη θάλασσα. Καταστράφηκε ολοσχερώς από το σεισμό του 1693. Όταν κατέλαβαν οι Ιππότες το νησί η παλιά μαλτέζικη αριστοκρατία εγκαταστάθηκε εδώ. Σήμερα, με προσεκτική συντήρηση και ελεγχόμενη αναπαλαίωση, προσπαθεί με τη βοήθεια και της Unesco να διατηρήσει τη θαυμάσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι συνδυασμένη με χαρακτηριστικά αραβικά στοιχεία. Είναι η πιο κομψή αλλά και η πιο ακριβή περιοχή της Μάλτας. Οι βαριές ολοσκάλιστες ξύλινες πόρτες των σπιτιών της ανοίγουν σπάνια. Η πόλη δεν έχει εμπορική ζωή και φαίνεται να ζει περισσότερο στο ένδοξο παρελθόν παρά στο παρόν. Η μαγική της ατμόσφαιρα δεν έχει αλλοιωθεί από τα πλήθη τουριστών που συρρέουν εκεί. Στη βόλτα μας, θα θαυμάσουμε εντυπωσιακά πυργόσπιτα με χαρακτηριστικά περίτεχνα φανάρια, πετρόχτιστα μοναστήρια και νορμανδικά παλάτια.
Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική κοινότητα του Attard και τους περίφημους κήπους του Αγίου Αντωνίου και το Προεδρικό μέγαρο. Απολαύστε μια βόλτα με την άμαξα, να φωτογραφήσετε τα magic bus από το 1950, να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα, που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και τις σούπες λαχανικών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΚΟΖΟ - RABAT - ΣΛΕΤΙ
Μετά το πρωινό, αξιοποιήστε το χρόνο με τον τρόπο που επιθυμείτε ή ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Γκόζο. Για να φτάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν γρήγορα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψη σας στο νησί του Γκόζο.
Θα επισκεφθούμε το Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη σπηλιά όπου κατοικούσε η νύμφη Καλυψώ (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες). Ακόμη θα επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι Σλέτι, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα THE 3 CITIES : SENGLEA - VITTORIOSA - COSPICUA
Παίρνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο και επειδή έχουμε αρκετό χρόνο ακόμα στη διάθεσή μας για μια τελευταία εξόρμηση αναχώρουμε για να γνωρίσουμε τις περιοχές των 3 πόλεων - την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σέγκλια, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565 (The three cities). Ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, τα οποία είναι χτισμένα σε μια υπέροχη θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour) και έχουν έντονες επιρροές από τους Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Ιωαννίτες Ιππότες και τους Βρετανούς. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέτας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά, με τα κτίρια της Ιερής εξέτασης, των Μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων και το σπίτι του δήμιου.
6η ημέρα ΜΑΛΤΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μετά από ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο, αξιοποιήστε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Η πτήση μας είναι το απόγευμα οπότε μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας ειδικά ναυλωμένες (charter) πτήσεις Αir Malta
  • Αποσκευές : 1 μικρή χειραποσκευή 8kg + 1 αποσκευή 23κ ανά άτομο
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε από τα προτεινόμενα.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Τοπικός φίλος - επίσημος ξεναγός Μάλτας
  • Συνοδός εκδρομής
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα & δημοτικοί φόροι πόλεων

Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .